1. erdeğin neresine gideceğin önemli süslü. zaten öyle çok vaov bir yer bekleme. ocaklar biraz daha hareketli çuğraya göre. bizim çuğrada evimiz var. çuğrayı seven ocakları pek sevmez onun için ben çuğracıyım,ocakları pek bilmiyorum. çuğrada limana doğru ara sokaklarda tuisto kafe var. bu sene kapandı mı kapamadı mı bilmiyorum fakat orda mutlaka ayvalık tostu,kumru vs yemeni öneririm. en sevdiğim yer.
çuğra sahilde atatürk heykelinin yanındaki halim ustadan mutlaka dondurma yemeni tavsiye ederim. oranın haricinde dondurma yemiyorum :)
köylere ve koylara gelcek olursak turan köy ve büyükovaya mutlaka gidip denize orda girmeni öneririm mis gibi koylar. turanköyde manastır beach var orası güzel.
kısacası ocaklarda çuğrada kafeler,restoranlar vs tek bi caddede olduğu için herşey yanyana görebileceğin yerde.