erkek arkadaşım ailesinin yanındayken neden böyle?

6 aylık bir ilişkim var. 27 yaşındayım, o da 28. beraberliğimiz sanki en az 1-2 yıllık gibi hızla yoğun duygulara girdik. 2. ayda birlikte olduk, sonrasında evlerimiz ayrı olmasına rağmen genellikle birlikte kalmaya başladık. işten sonra birbirimizi karşıladık, birlikte yemek yapıp yedik, birlikte temizlik yaptık, şehir şehir gezdik. kısa sürede hayli paylaşımda bulunduk. evlilik konuşmaları başladı, nasıl evlilik istediğimizi dahi konuştuk. ailelerislmizle tanışma olmadı sadece. fark ettim ki ailesinin yanına gittiğinde konuşma sıklığımız azalıyor. mesajlarıma geç dönüyor. ailesiyle uzun zamandır görüşmüyor, yemek yemişlerdir, dışarı çıkmışlardır diyorum, müsait olmayabilir ama saatlerce mesaja cevap veremeyecek kadar ne oluyor yani. allah'ın iki dakikalık cevabı. bana sık sık artık sen de ailemize giriyorsun vs. diyor. onlarla tanıştırmak istiyor. kendisi de tanışmak istiyor. ben ailemin yanına gittiğimde de beni kendisi de darlamiyor, günde bir kez arıyor konuşuyoruz uzun uzun, vaktimi ona veriyorum 1 saat de olsa. şimdi bana diyor ki ailemin yanına gelmeden seninle konuşalım, onların yanında o kadar rahat olamam. yani romantik, erotik konuşma yapacak değiliz diyorum, yine konuşuruz tabii ki diyor. cinsellik yaşıyoruz, ailesinin anlamasından deli gibi çekiniyor. ne düşünüyorsunuz amaç ne anlayamıyorum?

1. aile içi dinamiklerini bilemezsin. ben de evlenmeden önce ailemin yanına gittiğimde  sevgilimle pek konuşmazdım. birincisi, ailemde elde sürekli telefonla gezmek hoş karşılanmıyordu pek mesajlaşamıyordum. ikincisi, sevgilim olduğunu bilseler bile  telefonda konuşmamı duymalarını istemiyordum. sevgilimle hep görüşüyorum yani ailemin "bu da sevgili delisi olmuş her gün beş saat telefonda" diye düşünmelerini istemiyordum. üçüncüsü, ailemin yanında geçireceğim sınırlı vaktim varken onlarla vakit geçirmek bana daha doğru geliyordu. sevgilimle mesajlaşacağıma annemle bi kek çırpıp kahve içmek, kardeşimle film izlemek, babamla tavla oynamak daha keyifli geliyordu.

sevgilimi daha az sevdiğimi göstermiyordu bu, keza evlendik yani. he sevgilim eğer  ailemin evinde üç saat telefonuma bakmadım diye trip atan biri olsaydı evlenmezdim muhtemelen.

10 ağustos 2023 22:17

2. A1 ama sende biliyorsun ki sevgilisi olan kıza ve erkeğe bakış aynı değil. Erkekler çok daha rahat.

Yani bir erkek rahatça sevgilimle konuşuyorum ya nolmuş ne var diyebilir.

Ss sana gelince de çocuk ailesiyle az görüşüyorsa gittiğinde de onlara öncelik verip sana birazcık arka plana katmakta sorun görmüyor olabilir. Bunu trip meselesi yapma bence de. Ama rahatsızlığını düzgün sekilde sorabilirsin

10 ağustos 2023 22:44

3. Kadınlar hadi aileden baskı görebilir. Darlanabilirler. Adam ilişkisi olduğunu muhtemelen ailesine söylememiş ve henüz söylemek de istemiyor gibi duruyor. O vakit size söyledikleriyle de bu tavrı arasında çelişki var...

Sevgilinizle "açıkça" konuşmalısınız. Bunu ona sorun: "ailen benden haberdar mı, bir kız arkadaşın olduğunu biliyorlar mı?"

Sizin cinsellik yaşadığınızı ailesi nereden anlayacak? anlasalar da bu "normal" değil mi, ve hadi yine kadın tarafını bir nebze anlayabilirim de bir erkek bundan niye çekinir?

Burada Ya cidden ailesi karşısında bağımsız duruş sergileyemeyen, ya da sizinle niyeti henüz esasta ciddi olmadığı için işe ailesini karıştırmak istemeyen birisi var.

Sözlere değil, eylemlere bakın.

Kendi istek, ihtiyaç ve beklentilerinizi dolaysız ve net bir şekilde ifade etmelisiniz.

10 ağustos 2023 22:53

4. ya salak mısınız hepiniz kadın olmakla erkek olmakla ne alakası var, ben aile içi dinamikleri bilemezsiniz diyorum. bir erkek de tıpkı bir kadın gibi anasının babasının yanında sevgilisiyle telefonlaşmak ya da sabah akşam telefonu elinden düşürmeden bık bık bık mesajlaşmak istemiyor olabilir. sevgilisi olduğunu gizlediğini nereden çıkarıyorsunuz ya? benim kardeşim erkek.  sevgilisi olduğunu hepimiz biliyoruz evde sürekli yazıştığını ya da telefonlaştığını görmedim. çünkü bizim ailemizde evde otururken cart curt sürekli telefona ekrana bakmak normal karşılanmıyor? şaşıracaksınız ama bazı aileler birlikte vakit geçirmekten, uzun uzun sohbet etmekten birlikte bir şeyler yapmaktan keyif alıyor. her aileyi kendi aileniz gibi herkesin farklı odalarda oturup telefonuna gömüldüğü aileler gibi sanmayın. bunun kadını erkeği yok, her çocuk anasının babasının yanında aşk böceği gibi davranmak zorunda değil, ailesine vakit ayırması gayet normal diyorum.

10 ağustos 2023 23:09

5. A1 yine hemen saldırmıs klasik sinirli 1 numaralar. Bizim ailede de gayet aksamları oturma cay saatleri oluyor birlikte vakit geciriyoruz kendi odamızda cok takılınca da kızıyorlar. Ama ben desem ki arkadasımla görüşüyorum mesajlaşıyorum ya da erkek kardeşimin sevgilisiyle konuştuğunu bilseler cıkıp kimse onu bırak bizle ilgilen demez.

10 ağustos 2023 23:21

6. Bence cinsellik yaşadığınızı bilirse ailesi size düzgün biri gözüyle bakmayabilir yarın ertesi gün gelin olarak istemeyebilir diye düşünüyor olabilir malum. Oğulları her boku yesin ama temiz gelin getirsin anlayışı. Ayrıca ailesi neden anlasın zaten cinsellik yaşadığınızı ben de kocamla cinsellik yaşıyorum ama kimsenin ooo bunlar seks yapıyor demesini istemem anlamadım sizin derdinizi zaten bi zahmet bilmesinler anlamasınlar aranızdaki ilişkinin detaylarını yani

10 ağustos 2023 23:35

7. Muhafazakarlar demek ki. Senin için sorun mu değil mi bunu düşün.

10 ağustos 2023 23:54

8. Ailesi beni biliyor tabii ki. Anne babayla yüz yüze tanismadim sadece. muhafazakar denilir diye baştan öyle olmadıklarını soyliycektim fakat silmiştim. Normal kabul eden susluler şimdi böyleyse ileride anne babasının yanında robot gibi davranmaya kadar gitmez mi bu?

11 ağustos 2023 08:35