erkek arkadaşım nişanlanmak evlenmek istiyor?

fakat ben çok fazla istemiyorum. aramızda bu sebepten kavga çıktığı dahi oluyor. sürekli normalde kız ister nişanlanmayı, evlenmeyi ama bizde ben istiyorum seni ikna etmeye çalışıyorum diyor. erken olduğunu düşünüyorum. evlensek ve hamile kalsam çocuğu aldırmama karşı çıkar ve ben çocukta istemiyorum. ne yapacağımı şaşırdım.

1. Saçma bir ilişki. Bir taraf zorluyor diğer taraf olmamış çocuğun kurtajini dusunuyor. Seviyorsunuz diye yürümez ilişki hatırlatayım.

8 nisan 2020 02:07

2. Sizin isteginize saygi duyup beklemeli. O istiyor diye her sey ona gore gidemez ki dediginiz kararlar cok ciddi seyler. Oyle hatir gonulle olmaz yani.

Uzgunum ama anlattiginiz seylerden( istegini baskiya donusturmesi, cocuk olursa aldirmaya izin vermeyecegini dusundurmesi vs) size saygi duymadigini dusundum. Cift terapisi iyi bir opsiyon olabilir. Belki hatasini ve her seyden onemlisi sizi anlar. Yani isin ozu, sizi manipule edip mutsuz olmaniza neden olmasini engellemelisiniz. cunku kendini dusunuyor bu arkadas sadece.

8 nisan 2020 02:45

3. kac yasindasiniz

8 nisan 2020 11:46

4. 24 yaşındayım. İlişkinin başlarında 18 yaşındaydım ve o zaman daha çocukça düşünüp evlenmek istiyordum fakat büyüdükçe önceliklerim ve hayata dair planlarım değişti. Öncelike ve planlarım değişince bu mevzular üzerinde konuşmak istedim planlarımızı, beklentilerimizi birbirimize aktardık. Herhangi bir zaman diliminde çocuk istemediğimi belirttim, aramızda kürtaj mevzusu da bu şekilde açıldı. Benim sorunum evlenmeye ikna olsam bile çocuk istememem aslında. Bunu düşünmek zorundayım çünkü kendimde bu sorumluluğu göremiyorum ve böyle bir şey olduğunda elimde düşünülmüş bir planımın olmasını gerekiyor ne yazık ki. Planlarım ve önceliklerim değişince onu biraz yarı yolda bırakmışım gibi hissediyorum. Ben vazgeçip sevgili olmayı devam ettirmeniz gerektiğini söylediğimde de üzerimde daha önceki planlarımızı göz önüne alarak baskı kuruyor.

8 nisan 2020 12:03