erkek arkadaşım ve düğünümüzle alakalı aklıma takılan çok fazla şey var?biraz uzun yazacağım?

süslüler benim 2 senelik çok güzel giden bir ilişkim var, kısa bir zaman önce de evlilik kararı aldık. neyse erkek arkadaşım çerkes ve çerkes adetlerine uygun düğün, nişan, isteme vs yapmak istediğini söyledi. bana da anlattı. isteme de damat, gelin ve ikisinin de aileleri olmazmış. bunu kabul edemedim çünkü bizimkilere inanın anlatamazdım. daha sonra nişanda da damat olmazmış sadece gelin olurmuş. hadi buna tamam dedim, bana çok ilginç gelmedi. düğünü pek anlatmamıştı bir arkadaşının düğününe gidecektik orada görürsün kendin vs dedi. neyse cumartesi günü katıldık o düğüne. ama o kadar garip ki. önce erkekler gelinin önünde sağında ve solunda olacak şekilde durup değişik bir şarkı söylemeye başladılar. gelin de onların ortasından yürüyerek yerine geçti. aynı şeyi damada da yaptılar. yani gelin ve damat salona ayrı ayrı girdi. önlerinde masa ve sandalye yoktu. ikisi de gece boyu ayakta durdular. oynamadılar bile, sadece gelen tebrikleri kabul ettiler. bu arada iki tarafta çerkezdi. gece boyu sadece çerkesce şarkılar çalıp, onlara göre dans edildi. ya daha bir sürü garip adetleri vardı. düğünden sonra erkek arkadaşım ne gördüysen bizim için de aynısı olacak falan dedi. ben böyle olsun istemiyorum dedim bir an da gerildi. işte ben seninle dans edemem, ya da farklı bir şekilde giriş yapamam dedi. sonra konuyu kapattı neyse sonra konuşuruz diye. ama benim içim içimi yiyor kaç gündür. bide kız kardeşiyle düğünde otururken evlenen kız için tam bi çerkes kızı sarışın beyaz tenli şöyle böyle diye kızı övmeye başladı. bana laf çarpmadı, çok gayriihtiyari konuştu ama buna bile alındım ya. ya süslüler ben düğünümde dans edebilmek, sevdiğim adamla eğlenebilmek istiyorum. sevgilime deli gibi aşığım, ondan başka bir ihtimal düşünmek bile istemiyorum ama bu düğün mevzusunu nasıl kabul edeceğim? bunu kabul etmek kendinden ödün vermek değil midir? normal bir düğüne nasıl ikna edebilirim, ne diyebilirim? yoksa bizden olmaz mı? kafam günlerdir o kadar karışık ki. kültürel anlamda bu kadar farklı olmayı beklemiyordum. ben kabul etsem ailem nasıl kabul edecek? off öyle işte süslüler başınızı şişirdim belki özür dilerim ama okuduysanız da çok teşekkür ederim. ben napacağım süslüler?

1. Mesela düğüne kızın anne, babası gelmemişti bu ayıp karşılanırmış. Ne alaka ya ne alaka diye bağırmak istiyorum

20 eylül 2022 14:15

2. sevgilin kendi kendine mi evleniyor bu nasıl saçmalık, şimdiden her istediğini kabul ederseniz işiniz gelecekte çok zor süslüm. ben asla kabul etmemeniz gerektiğini düşünüyorum. normalde orta yol bulunur tarzı yorum yapacaktım ama karşınızda her şeyi size dayatmaya çalışan bir profil görüyorum bunla orta yol bulunmaz

20 eylül 2022 14:19

3. Çerkesler adetlerine çok bağlıdır süslü. Belki bir tık gevşetir sevgilin ama hayal ettiğin düğün çok farklıysa o kadarı olmaz. Bu kadar çok seviyorsan alttan alacaksın süslü başka yolu yok gibi. Anne babanın gelmesi vs onları kabul eder zaten ama diğer şeylerde pek sanmıyorum. Ayrıca benim gördüğüm çerkes düğünlerinde dans olmasa da gelinle damat yöresel oyunlarını oynuyorlardı

20 eylül 2022 14:19

4. ay süslü çok değişik adetlermiş. gelinin anne babasının düğüne gelmemesi şaka mıdır askjdkfsk

günlük hayatınıza yansıyan şeyler olmayacaksa sadece düğünle sınırlıysa bu tarz şeyler iki ayrı düğün yapmayı düşünebilirsiniz. Biri sizin istediğiniz gibi biri de onun geleneklerine uygun. Ben olsam çok garip karşılardım bu arada bu istekleri ve ciddi anlamda soğurdum bu kadar tutturmasından dolayı.

20 eylül 2022 14:21

5. çerkes kızları, eve bir misafir geldiğinde kapı yanında ip gibi dizilir ve ayakta durur misafir oradayken... bence hayatını geleneklerine senin isteklerini görmezden gelecek seviyede bağlı bi adamla evlenip kısıtlama

20 eylül 2022 14:23

6. 2 düğün yap biri onlarınki diğeri sizinki gibi olsun.

20 eylül 2022 14:24

7. Süslü normalde bu kadar ayak direten ya da inatçı biri ama bu düğün mevzularında beni inanılmaz şaşırttı. Zamanında çok büyük konuşmuş vs öyle şeyler dedi.

Süslü anne-baba olayına ben de çok şaşırmıştım. Kızın evlenmesini, evden ayrılmak gibi görüyorlamış eskiden. Kızının evden ayrılması üzücü bir durummuş. Anne-babaların da kızları evleniyor diye yapılan bir eğlencenin içerisinde bulunması ayıp karşılanırmış da öyle devam eden bir adetmiş yine de yanlış anlatmış olabilirim tam hakim değilim. Ama erkek arkadaşım buna bir şey demedi gelirler tabi dedi ki desin bi zahmet. Demese de gelirlerdi

20 eylül 2022 14:28

8. onun kulturu var da sizin yok mu ya, sokaktan mi almislar sizi. benim hic hosuma gitmezdi bu durum, ya orta yol bulunur ya da kendine cerkes bi kiz bulsun. bu kadar diretecekse diretecegi son sey olmaz gibi geliyor bana

20 eylül 2022 14:44

9. süslü geçmişte bir anlamı falan olabilir de olacak iş değil şu anda yani adkajdksjd iki düğün yapma fikrini hiç konuştunuz mu süslü ne düşünüyor o konuda

20 eylül 2022 14:46

10. evlilik iki kişi arasında yapılıyor, siz onun etnik kimliğine sahip değilsiniz, geleneklerini yaşatmak isteyebilir ama esnetmek zorunda.bir çerkez kızıyla evlenmiyor. kaldı ki bu şekilde evlenmeyen çerkezlerde var. nereli çerkezler merak ettim açıkcası bu kadar koyusunu hiç duymamıştım.

20 eylül 2022 14:59