erkeklerin evlenecekleri kadınlar icin cizdikleri profiller?

arkadaslarim evlenmeye basladi artik. bu surecte gördüm ki erkekler icin evlenecekleri bir kadin profili var kafalarinda. bircok erkek arkadasim ve akrabam uzun iliskilerinden ayrılıp evlilik icin daha iyi olduklarini düşündükleri kendilerine gore hanım hanımcık, ahlakli, ev isi vs. bilen anne olabilecek kadinlarla evlendiler. kiz arkadaslarimin cogunun iliskileri surerken is guc kurulunca artik evlilige hazirirz derken iliskileri bitti. erkek arkadaşları da bu profile uyan kadinlarla birkac ay icinde evlenddiler. o kadar üzülüyorum ki. bilmiyorum benim cevremde mi bir problem var. yasadigim yer de gayet buyuk modern bir yer. oyle küçük bir il falan değil. hatta sorsaniz herkes cok modern takiliyor ama is evlilik asamasina gelince erkekler bu dedigim kriterlere gore evlendiler egitim düzeyi fark etmeksizin. dogru duzgun guzel bir iliski yasamaya ilişkin umudum kiriliyor bunlari gorunce. surekli kendimizi belli kaliba sokmamiz gerekiyor sanki. bu sizin cevrenizde de boyle mi? yoksa benim etrafimdaki insanlar mi boyle bu konuda siz ne dusunuyorsunu?

1. Çevrenizle alakalı olabilir, benim çevremdeki arkadaşlarım ya da genç erkek akdabalarım daha evliliğe dahi gitmeden flört edecekleri kızların eğitim düzeylerine , samimiyetlerine ve saygılarına bakıyorlar, güzelliği yazmadım çüntü başta tip olarak beğendikleri kişinin zaten diğer huylarını merak ediyorlar, daha öncesinde yaşadıkları ilişkileri dikkate almayıp benden öncesi beni ilgilendirmez olarak görüyorlad ki benim eşim de öyle, ve mutlu huzuzurlu olup eğlenebilecekleri kızlarla evlendiler

13 ekim 2019 23:22

2. Anneleri gibi kadın arıyorlar evet. Çünkü maksat dadılık yaptırmak. Çünkü biz kadınlar olarak erkeklerin anneleri gibi kadın aramasını “annem gibi kültürlü” alt metinli söylemlerle onaylıyoruz.

Süslü erkekler olgun ve tahmin edilebilir kadınlarla bir ömür geçirmek istiyor. Genelde tabi, hepsi değil.

13 ekim 2019 23:36

3. O zaman sevgili bulurken de anaları gibi baksınlar ikiyüzlülük bu çünkü.

13 ekim 2019 23:39

4. Yani yaşlar arttıkça doğal olarak artık evlenecek birilerini arıyor herkes. Durum öyle olunca da kriterler değişiyor bizim sevgili tercihlerimiz nasıl "yakışıklı-popüler-sporcu oğlan"dan ayakları yere basan, güvenilir, hoş çocuklara evriliyor onlarınki de öyledir. Benim çevremde büyük ilişkiden çıkıp domestik kızlarla evlenen falan yok ama sevgili portföyleri değişiyor. Bunun için kendinizi değiştirmek zorunda değilsiniz herkesin aradığı kriterler başka sonuçta. Kendinizden mutluysanız kasmanıza gerek yok zaten herkes evlenecek diye birşey de yok. Benim erkek arkadaşımda niye ben dediğimde "sen modern bir aile büyümüşsün, çalışan kadın olacaksın, güvenilir, rahat, ayakları yere basan kızsın, benim aradığın kızsın" demişti. Şu an evlenmeye giden bir ilişki gibi duruyor ama planlarımız yok.

13 ekim 2019 23:39

5. Universitedeyken sinifta bir kiz vardi. Guzellik desen cirkin diyemem simdi allah icin ama cok guzel de degildi oyle. Ortalama bir tip yani. Bu kiz kapali, dindar, ev islerine yatkin ve hamarat, hemen evlenip cocuk yapmayi cok isteyen, ataerkil zihniyetle yetistirildigi icin ev islerini paylasmaktan ziyade kendi gorevi gibi goren, kocasina "hizmet" etmenin gorevi olduguna inanan bir kizdi. Ayrica cok sessizdi, kimseye karsi sesini cikaramazdi.

Ondan cok cok daha guzel kizlarin bolca olmasina ragmen bu kiza surekli hem bizim bolumden hem baska bolumlerden bir suru talip cikardi. Ne buluyolar kizda diye sasirirdim. Ama bu taliplerin hepsi ciddi niyeti olan yani evlenmek isteyen talipler. Bu arada daha universite 1 ya da 2. Sinifiz yani evlilik icin erken sayilan bir yas ama surekli evlilik niyetinde insanlar geliyor kiza.

Neyse ben cok sonra anladim ki bu kiz erkeklerin aradigi "evlenilecek kiz" tanimina cuk diye oturuyor. Evlenilecek kiz tanimi ise cogu turk erkegi icin su: erkegin ailesine uygun (yine dindarlik ve kapali olmakla ilgili bu), sesini cikarmayacak, dinine bagli, erkegin arkasini toplayacak, karnini doyuracak, cocuk olunca bakimini ustlenebilecek kadin.

O zamanki cevrem muhafazakar insanlardan olustugu icin tanim bu sekilde. Farkli cevrelerde farkli farkli olabilir. Ama turk insaninin cogunlugunu muhafazakar oldugunu dusunursek asagi yukari cogu erkegin hosuna giden kiz tipi budur belki giyim tarzi degisir ama genel hatlariyla boyle iste. Zaten cogu erkek asik falan oldugunden degil arkasini toplayan biri olsun diye sirf duzenli hayat + duzenli seks icin evleniyor.

13 ekim 2019 23:42

6. benim çevremdekiler de öncelikli olarak güzelliğe bakıyor. sonra eğitim düzeyine, samimiyetine, güler yüzlülüğe, güvenilirliğe, anlaşıp anlaşamadıklarına falan bakıyor. benim nişanlım ateist e doğal olarak müslüman biriyle evlenmeyi tercih etmez, dini bütün olsun gibi bir isteği yok. maddi durumu ev işleri için tam zamanlı çalışan almaya yetecek durumda e dolayısıyla ev işi yapmamı beklemiyor çünkü gerek yok.

nişanlım dışındaki arkadaşlarımın da bahsettiğiniz kriterdeki kadınlarla anlaşmaları mümkün değil, kişilikleri uyuşmaz. bahsettiğiniz kriterlerin herkes için geçerli olduğunu sanmıyorum.

14 ekim 2019 00:00

7. Sizin bahsettiğiniz kriterleri arayan erkek vizyonsuzdur,net.İyi bir ailede yetiştim,çok geçerli bir meslegim ve iyi bir kariyerim var.Çağdaş,bakımlı bir kadınım ve bir erkek için asla değişmem.Önemli olan evlenmek değil,evlilik bir başarı değil.Evlilik doğru insanla yapıldığı zaman bir başarıdır.Sizi olduğunuz gibi sevecek,arzulayacak ve yanında görmek isteyecek biriyle yapıldığı zaman ancak bir başarı sayılabilir. Bir çomarla evlenmeyi başarı saymam

14 ekim 2019 00:21

8. Hani diyolar ya tek derdi kocişimle kahvaltı keyfi diye fotoğraf atıp, altınlarını yarıştıranlar mutlu mesut; ayaklarımın üstünde durayım hayatımı kurayım diyen kızlar hep yalnız diye devir biraz öyle oldu. Evlilik bir amaç değil bence de ama doğru insanla yapılırsa tadından yenmez. Bence erkekler artık evlenmek istemiyor genel olarak. Zaten çoğu artık çalışan eş istiyor. Bence baya azaldı hemen evleneyim eşim çocuk baksın yemek yapsın kafasındaki erkek profili. Ama kadınlar genelde  yüzüstü bırakılan taraf tabi. Yıllarca sevgili ol sonra ayrıl evliliğe hazır değilim  diye 3 ay sonra ailenin bulduğu kızla nişanlan

14 ekim 2019 01:16

9. süslü, bunlar anaları tarafından erkek ev işine elini sürmez, yemek yapmaz; hizmet bekler diye yetiştirildikleri için ekonomik durumları da  biraz iyiyse dediğin tiplerle evleniyorlar ki kadın hizmet etsin onun erkeklik egosunu okşasın diye. zira eğitimli ve ekonomik özgürlüğü olan kadın evde sorumluluk paylaşımını, eşitliği benimsemiştir. benim de çok yakın bir akrabamın oğlu aynen böyle bir evlilik yaptı. ev sorumluluğundan, eşitlikten bihaber bir tiptir. Hasta annesi ayağına hizmet ederdi. Bunların çoğu da eşlerini aldatır zira bunlar evlendikleri kadına kadın gözüyle bakmaz; bunlara göre evlendikleri kişi: toplumun onayladığı,  arkasını çekip çeviren birisi sadece. Cinsellik var tabii ama tutku yok, görev icabıdır.

Kadını dışarıda ararlar.

Anonim 10, bahsettiğim akrabanın oğlu senin ağabeyin mi yoksa? :)

14 ekim 2019 04:49

10. Ev isi bilen hanım hanımcık kızlarla 2 ayda evlenip sonra gece gündüz ınstagramda escort kovalıyorlar, karımla aramız kötü diye ağlayıp uçan kuşa aşılıyorlar. 30ların sonunda ve hanım hanımcık kadınlarla mutsuz evlilikler içinde olan çok tanıdığım  var. aciyor muyum, hayır. Zamanında çamaşırım yıkansın ütüm yapılsın diye değil de sevdikleri eğlenebildikleri kadınlarla evlenselerdi ne kendileri mutsuz olurdu ne karıları. Bence müstehak.

14 ekim 2019 15:49