erkeklerin kendi ayakları üzerinde duran kadınlardan kaçması?

ya da benim karşıma çıkanlar mı böyle? gerçekten kendi işimi kendim hallediyorum, kendi arabamı kullanıyorum ihtiyaçlarımı karşılıyorum ideallerim var kısacası kendime yetiyorum ve bir erkeğe ihtiyacım olmadığı çok belli. ve her ne kadar “cinsiyet eşitliğine” saygı duyduğunu iddia eden erkeklerle karşılaşsam da hepsi bi süre sonra bu duruma bozuluyor gibi davranıyorlar. yani kendilerinin kontrol alanlarının dışında olmam benden hoşlanmalarını etkiliyor, bu durum bir yandan beni çok iyi hissettiriyor ama öte yandan da değersiz hissediyorum. sizce bu sadece türkiye’ye özgü bir durum mu?

1. Bence senin karşına çıkanlar boyle, sevgilim ben başardıkca, ben guclendikce benimle daha cok gurur duyuyor ve aramızdaki bağın kuvvetlendigini hissediyorum. Cevremdeki ilişkilerde de böyle, akli basinda erkekler zaten kendi kendine yatan kizlardan hoslaniyor bence onlarin da bebek bakiciligi yapmaya niyeti yok.

Ama bazi erkekler cok ozguvensiz, kadinlar bisey başardıkca sanki onlarsan eksiliyor gibi asla hicbir anlamda onune gecmesine izin vermiyor, kizi kisitliyor. İliski toksik bi yere evriliyo

22 nisan 2021 19:22

2. Erkeklere ihtiyacın var.

Sevmek için, sevilmek için, paylaşmak için.

Sen onları maddi konumlandirip ihtiyacım yok dersen tabi ki senden uzak dururlar.

Türk erkeği biraz kompleksli o konuda sana katılıyorum ama bizimde onları ezmeye hakkımız yok.

Herkes biraz daha samimi ve içten olmalı, egolardan siyrilmali diye düşünüyorum.

22 nisan 2021 19:23

3. maddi olarak konumlandırmıyorum, bahsettiğim şeyler maddiyatın üzerinde şeyler. İdealleeimden bahsettim mesela, bunlar için birine ihtiyacım yok, hayallerimi kendim için şekillendirebiliyorum. Ama bundan hoşlanan erkek varsa da çoğunluk bunu itici buluyor bence bu noktada sorun bende mi?

22 nisan 2021 19:25

4. İçten içe özgüvensiz erkek hareketleri bunlar ve Türkiye'de bunlardan çok var.

22 nisan 2021 19:27

5. Karsiniza cikanlarla ilgili bence de. Cok mutlu bi iliskinin icinde ve evliyim. Oncesinde de cok erkek olurdu etrafimda. Aman aman bi guzelligim yok ama bagimsiz ve guclu bi kadinim. Bunlar ve zeka yeterli degil guclu bi karakter de lazim. Bi erkegi karsiniza alip benim sana ihtiyacim yok demek mesela zayif bi tavir. Herkesin herkese ihtiyaci vardir, maksat verimli iliskiler icinde olabilmek.

22 nisan 2021 19:34

6. Benim gözlemlediğim de, ben hayallerimi yardım almadan gerçekleştirdiğimde, partnerlerimin kendilerine pay çıkarmaya çalışması. Mesela heh evet o küçücük çöpü de sen taşıdın diyince çocuk gibi sevinmesi. Erkekler kendilerine ufak şeylerde bile olsa muhtaç olunmasını seviyorlar. Övgüye ise bayiliyorlar. E bunlari biz kendimize yetenler, onlara veremeyince de huysuzlukları başlıyor.

22 nisan 2021 21:00

7. kendinize çektiğiniz erkeklerin özgüven seviyesi düşük.

sadece araba kullanıyor olmanız bile türkiye standartlarına göre evet bir şey... sosyo-ekonomik statünüz yüksek, eğitimli filan. tavsiyem, sizden daha yüksekte adamlara bakın, hem de her açıdan.

fakat şöyle de evrensel bir durum var: erkekler bir işe yardıklarını hissetmek istiyor. arada geri çekilin, onlara alan tanıyın ki sizin için bir şeyler yapsınlar. misal, arabanız da olsa o gece o gelip alacak sizi. paranız olsa da izin vereceksiniz beğendiğiniz bir şeyi o hediye etsin. aksi takdirde işlevsiz hissetmek erkekliğin doğasında var. fakat bu, bir adamın karakterman sizi taşıyamayacak kadar özgüvensiz olmasından ayrı bir konu...

eşitlikle aynılık aynı şey değil. eşit olabiliriz erkeklerle, ama aynı değiliz. bu farklara uygun davranmamız gerekir.

22 nisan 2021 22:27