ertesi gun hapi sorusu yardimci olmayacaklar lutfen yorum yazmasin?

susluler gectigimiz hafta pazartesi gunu, yani 6 gun once supheli bir iliski sonucu ertes72 isimli haptan ictim 20 saat icinde. bugun de hafif regl agrisina benzeyen bir kasik agrim ve bacaklarimdaki agrilarin yani sira pembe bir kanamam var, regl kadar yogun degil akintiya benziyor. supheli iliskim reglimin bittigi gunden tam bir gun once olmustu, yumurtlama donemi ya da riskli bir gunde degildim. aylar once de ella kullandigim olmustu ama hicbir yan etkisiyle karsilasmamistim. sizce bu yerlesme kanamasi vs gibi gebelikle iliskili bir durum mu yoksa ertesi gun hapinin yan etkisi mi? iliskimin uzerinden bir hafta gectigi icin gebelik testinin dogru sonuc verecegini dusunmuyorum? daha once bunu yasayan var mi yardimci olursaniz cok sevinirim.

1. Yan etki olabilir ama ben olsam muhakkak doğru zamanda test yapardım 2 3 tane.

1 kasım 2020 15:27

2. ertes hayattaki en büyük pişmanlığım. ben de adet sonrası içmiştim. içtikten tam 1 hafta sonra ağrı ve lekelenme gibi kanamam oldu. bu kanama 5 gün sürdü, zaten ara kanama yaptığı yazıyordu. adetimi tam 14 gün geciktirdi. ella'dan daha beter. ben de "ne olur ne olmaz" diye içmiştim o kadar pişmanım ki. yerleşme kanaması sanmıştım. gebelik kan testiyle ilişkiden 2 hafta sonra sonuç veriyor diye biliyorum. ella'da böyle bir sorun yaşamamıştım. vücuduma öyle zarar verdim ki bir daha asssla. kim ertes kullandığını söylese böyle uzun uzun yazıyorum. eczacı ella'nın kalmadığını, ertesin ella muadili olduğunu söyledi ama ella daha etkili diye biliyorum. benim de hamilelik riskim yoktu ama sırf saçma sapan takıntı yaptığım için aldım. aklım başıma geldi neyse ki

1 kasım 2020 15:59

3. Anonim2 cok tesekkur ederim anlattiginiz icin resmen ne yazdiysaniz birebir ayni durumdayim... ilaclar muadil oldugu icin ilactan kaynaklanma ihtimali cok dusuktur diye dusunuyordum ama muhtemelen ilactan dolayi bir kanama yasiyorum cunku ella aldigimda hicbir yan etki ya da regl duzenimde bir degisme olmamisti.

1 kasım 2020 16:06

4. süslüm ben ara kanamayı görünce altında gebelik dışında başka sebepler de arayıp korkudan doktora gittim, bana kesinlikle ilaçtan kaynaklı olduğunu söyledi. ella içtiğimde hiç ara kanamam ya da regl olacakmış gibi ağrım olmadı hatta ella en fazla bir iki gün geciktirmiştir beni. ama ertes72 çok çok fena. ellayı da önermiyorum ama ertes72'yi gördüğünüz an kaçın. regl döneminde çektiğim bel ağrısını yaşadım o ara kanama döneminde. bu ilaç yüzünden ara kanama ve ağrı yaşayan çok var. okumadığım forum kalmamıştı kafam allak bullak olmuştu. hatırlayınca yine kendime kızdım

1 kasım 2020 16:48

5. bir de bu yazdığımı yanlış biliyorsam lütfen düzeltin. ella'nın etki süresi ertes'e göre 2 gün daha fazlaymış. ella'nın etken maddesi daha etkiliymiş ertes'e göre. aman ella'yı önerdiğim anlaşılmasın, ben normalde devlete gitsem bile jinekologa mecburen özele gidiyorum çünkü doktor daha rahat ilgileniyor ve güleryüz görüyorum. doktor ella içtiğimde de çok çok kızmıştı

1 kasım 2020 16:52

6. Yan etkidir merak etme. Ella kullandım bi kaç kere, her seferinde olmasa da yapıyor böyle yan etkiler ertesi gün hapları

1 kasım 2020 16:53

7. Süslüm ben de ertes den sonra ara kanama yaşadım. Reglim bittikten bir hafta sonra ilişki yaşadım, şöyle ki ilişkiden sonraki 12 saat içinde aldım ertesi ve ondan sonraki birkaç gün içinde 2 gün süren hafif derecede ara kanamayaşadım. Tam yan etki bitti derken 2 gün sonra tekrar regl oldum ve baya yoğun bi regldi ve sadece 3 gün sürdü. Ağrı yaşamadım ama benim regl düzenimin içine etti. 3 günlük kanamadan 2 hafta sonra tekrar regl oldum ve ondan sonraki regllerim eski düzenine döndü. Ertestense ellayı kullanmanı tavsiye ederim. Bir kere de ella kullanmıştım baya uzun zaman önce, hiçbir sıkıntı yaşamamıştım.

2 kasım 2020 12:30