eski nisanlimin fb'sini arkadaş ortamımıza sokması??

selam kızlar. 1 yıl önce nişan attım. sebebi ailelerin uyusmamasi ve eski nişanlımın ailesine karşı ses cikaramayip bana kaplan kesilmesiydi. annesi klasik ogluscu annelerdendi. uğraşamadim, zaten kendi ailemde sağlık problemleri de vardı. bıraktım. bu süre içinde onun hakkında hiçbir şey sormadım kimseye, anlatsalar da susturdum. bizim ortak bir arkadaş grubumuz var. yılda 2-3 kere bulusulup ya alkollü ya yemekli bir şeyler yapılır. iki gün önce eski nişanlım bu arkadaş grubumuza birisini ekledi. kız da sohbetlere katılmaya beni alintilamaya başlayınca exime yakın olan bir arkadaşıma sordum, kız fb'siymis. birkaç aydır ciddiyet olmadan takiliyorlarmis. gruba ekleyince herkes tuhaf bulmuş ama kimse gruptan çıkar yazıp kötü olmak istememiş. şimdi bir etkinlik düzenlemek istiyorlar gelecek hafta cuma günü ve bu kız da gelecek. ne yapsam bilemedim. bir yandan ikisini de goresim yok, bir yandan da korkan geri adım atan kişi olmak istemiyorum. bu çocuğu zamanında bu gruba sokan da benim çünkü. benzer durum yaşayan biri var mı? sizce ne yapmalıyım?

1. Mutlaka git ve keyfine bak. Sakın kaçma. İlla birini koluna takıp gitme. Git arkadaşlarınla güzel vakit geçir. Hiç ima filan yapma. Cool ol.

12 mart 2022 20:41

2. tuhaf bulmak ne hadlerine ya? friends with benefits su an. erkekler bir kez olsun sevistiklere herkese fuckbuddy dedikleri icin ayrimi bilmiyorlar. hem arkadas hem seks partneri olmuslar, belki iliskiye donecek. arkadas ortamjna sokmak gayet dogal bence.

12 mart 2022 20:49

3. Ben olsam gitmezdim eger gormek istemedigim insanlarsa. Arkadaslarimla ayrica bulusurdum. Kizin fb olup olmamasinin konuyla hic bir alakasi yok bu arada. Sevgilisi veya nisanlisi da olabilirdi o zaman sorun etmeyecek miydiniz gorusmeyi anlamadim.

12 mart 2022 20:55

4. Biz nişandan önce 3 yıl çıktık, 1 yıl da Nişan derken bu 4 yıl içinde o da gruptaki kişilerle yakınlaştı. Özellikle erkekleri bilirsiniz bir kere arkadaş oldular mı ömür boyu arkadaş oluyorlar. O yüzden hadi şimdi çık demelerini beklemiyordum zaten. Şu an bir iki kişiye yazsam o kızı istemediklerini uygun dille yazarlar tabi ki o kadar hukukumuz var ama ben müdahale etmek istemiyorum. Biraz da gurur yapıyorum açıkçası.

Ciddi ilişkisi olsaydı tabi ki bir şey demeyecektim sonuçta ben hayatıma devam ettim o da devam ediyor olacaktı. Ben de ciddi bir ilişkim olursa belki sevgilimi eklerim bu ekibe. O yüzden onun yapmasını tuhaf karsilamazdim. Ama böyle daha yeni tanıştığı hem de belki grubun düzenini bozacak birini kaç yıllık grubumuza bir anda sokunca nasıl davranacağımı bilemedim. Lütfen slutshaming olarak almayın, öyle yazan bir suslumu görüp üzüldüm. Asla niyetim bu değil. Demek istediğim grupta herkesin mesleği yeri bellidir, yıllardır tanışırız, bazilarimizin aileleri tanışır yazliktan. Grupta bir çift evli mesela. Birlikte seviyeli eğleniriz kısacası. Öyle sabaha kadar içip etrafa taşkınlık yapmalı bir grup değil. Yaşlar 30 civarı zaten.

12 mart 2022 21:13

5. arkadaşlarınız sizin haberiniz yokmuş gibi uyarsın bence. sanki tek arkadaş grubu siz misiniz gitsin başka arkadaş grubuyla kaynaştırsın seks friendini. kesinlikle onun yüzünden de etkinliklere gitmemezlik yapmayın. gruba sizin sayenizde girmiş bir de sahiplenecek götüm

12 mart 2022 21:26

6. Süslü ciddi iliskisiymis gibi düşün o zaman? Ne fark eder ki yani sanane, baktılar anlasamiyolar cikar zaten gruptan. Sen de git gayet normal arkadaş gibi takıl. Dediğin gibi sadece fb ilişkileri varsa ortamda sarmas dolas olmazlar, rahatsız olacağın bir durum olmaz. Baktin öyleler, fb değillerdir.

12 mart 2022 21:36

7. Suslulerim yazdıklarınız için çok teşekkür ederim. Biz bu kadar mezhebi geniş insanlar tabi ki değiliz herkes kendi halinde ciddi ilişki yapan ya da evlenen bir grubuz. ama birinin gerçek yüzünü, karakterini maalesef ki ayrılık zamanı ve sonrasında görüyorsunuz. Ailesi düzgün, iyi işi var, eğitimli, uyumlu, ona aşığım diyorsunuz tam tersi ailece cahil ve görgüsüz çıkıyorlar. Sonra Bir de utanmadan gelip böyle kaç yıllık arkadaşlarınıza rezil ediyor. Umarım başkaları bunu yaşamaz.

Yarına kadar düşünüp karar vereceğim. Tekrardan teşekkür ederim herkese..

12 mart 2022 23:29

8. Eski sevgilinin ve onun fbsi ile ayni arkadaş grubunda olacak kadar mezhebi geniş bir insansin kanka.

12 mart 2022 23:53

9. afedersiniz de siz ex nişanlınızla ilişkinizi bitirmemişsiniz? 2-3 yılda bir topluca görüşüyoruz diyerek olayı küçümsüyorsunuz ama iletişiminiz hala organik farkında mısınız? düşünmeye buradan başlayın derim ben.

13 mart 2022 20:25