eski sevgilim, kalbim ağrıdı gece gece?

iyi geceler, belki böyle bir durumu yaşayan vardır diye yazmak istedim. eski erkek arkadaşımla birkaç gündür konuşuyoruz. öyle biri ki saatlerce hiç sıkılmadan konuşabildiğim, dakikalarca gülebildiğim tek insan. bitirme nedenimiz birbirimize uygun olmadığımızı düşünmemizdi. o doğulu ve kültürünü de yaşatıyor. bu da bana ve aileme hiç uygun değil aslında ama gerçekten kalbimi susturamıyorum. hiçbir şey değişmedi ama ben yine de onunla konuşurken iyi hissettiğim için devam ettim şimdi de tekrardan birbirimize uygun olmadığımızı söyleyip konuşmayı bitirmek istedim. o kadar çocukça davranıyorum ki, nasıl üstesinden gelirim, acaba en mantıklı yol bu mu. tavsiyesi olan varsa dinlemeyi çok isterim

1. paragraflara ayrılmamış süslüler kusura bakmayın

26 nisan 2021 03:03

2. Ne yapıyor kültürünü yaşatmak olarak, buluşmaya salvarla gelip yöresel dans mı ediyor. Hangi yüzyılda yaşıyorsunuz, ne alakası var bunun ilişkiye ve ailenize ne?

26 nisan 2021 03:09

3. Kadinlara yonelik hareketleriydi soylemek istedigim, kimseyi kirmayim

Muhendisim ve ileride sorun cikacagina eminim ornegin

26 nisan 2021 03:14

4. Kadınlara yönelik hakaret isterse kraliyet soyundan olsun kabul edilemez ki. Daha çok anlasacaginiz ve değer göreceğiniz insanlar çıkacaktır karşınıza.

26 nisan 2021 03:19

5. ss, neden doğu linci yediniz anlamadım. erkek arkadaşınızın kişiliğinde sorun olmasa bile doğu kültürünü yaşayan bir ailesi varsa evlendiğinizde ve sonrasında %100 sorun çıkacak demektir. sanki burada da bunun örneği bir sürü soru gördük. gerçek hayatta da arkadaşlarımdan duyuyorum. hümanist olacağız diye bazı kültürel farklılıları gözardı edecek değiliz.

hele kadınlara karşı bakış açısı sorunluysa bırakın süslü, büyük ihtimalle aşktan değil bağımlılıktan kopamıyorsunuz. bazı durumlarda mantıkla yaklaşmak daha önemli.

26 nisan 2021 03:40

6. Neden doğu linçi yediğini açıklayayım. Kendisi eski sevgilisi için uyumsuz olduğumuzu biliyorum o doğulu ve kültürünü yaşatıyor tarzı bir şey demiş. Daha sonra kendisine yöneltilen doğulu olmasıyla ne alakası var sorusuna kadınlara karşı hareketleri diyor. Adamın kaba ve cinsiyetçi olmasını doğulu olmasına bağlıyor yani. Kendisi de ayrımcı ve ırkçı haberi yok

26 nisan 2021 03:46

7. Doğuluyum ve kadınlara karşı tavırların kötü olduğunu doğu kültürünün bir parçası olarak görmenize alındım. Ben bu şekilde büyümedim mesela. Eminim ki böyle büyümeyen çok insan vardır. Aynı davranış karadeniz'de, akdeniz'de görülse işte onların kültüründen dolayı böyle bir şey var der miydiniz? Sanmam. (Hümanizmden bahseden anonim, hümanist olmadan önce kafanızdaki stereotipi bir kenara bırakıp ayrımcı davranmamanızı öneririm.)

Acısı elbet bir gün diner, gelecekte sorun yaşayacağınızı düşünüyorsanız bitirmek en iyi seçenek tabii ki de.

26 nisan 2021 05:55

8. Doğulu olmak ayrılmak için makul bir sebep değil, kadınlara karşı tutumunun kötü olması ise makul bi sebep.

Diyarbakırlıyım, seküler ve kadın erkeğin eşit olduğu bir ailede büyüdüm. Evde işler hep eşit bölüşülür, babam da annem kadar ev işi yapar, birlikte alkol de alınır kimse kimseye karışmaz. (Ki babam muhafazakar bir aileden geliyor ama hem kendi ailesini dönüştürdü hem de annemi her zaman o muhafazakarlıktan korudu) Sorun senin sevgilinde yani, uzak dur.

26 nisan 2021 08:11

9. ne demek istediğinizi çok iyi anladım ama ben de doğuluyum ve doğuludan kastınız kürtse, ben de kürdüm. çekirdek ailem ve yakın akrabalarım ateist. homofobi, seksizm... bunlar hiç yok ailemizde. son birkaç yıldır lgbti haklarını konuşuyoruz ama babam yıllardır eylemlerine katılır ve destek verir mesela. sosyalist demokratik bir siyasi çizgileri var. sık sık alkol alıyorlar. tarih, ekonomi, din vesaire bilumum konuda fikir sahibi insanlar. şimdi beni ve ailemi tanıyan biri "doğulular dinsiz bizim ailemize uymuyor" dese doğru mu olur? bu arada ne kadar tanıyorsunuz bilmiyorum ama benim doğudan arap alevi, kürt sünni, kürt alevi, ermeni, türk sünni, zaza, arap, kürt şafi birçok tanıdığım var hepsi de farklı dünya görüşlerine sahipler. şahısları kendi çerçevelerinde değerlendirin, memleketlerine göre değil. hem dışarıdan hoş gözükmüyor hem de daha iyi kararlar verirsiniz. bu durumda da partnerinizin sorunu kadınlara yönelik yanlış algısı ve davranışları, nereli olduğundan bağımsız olarak. ben sizin yerinizde olsam müsamaha göstermezdim, taviz tavizi doğurur. sevgiler.

26 nisan 2021 08:17

10. Ne demek istediğinizi, aynı sorunu yaşayan biri olarak, anladım. Öncelikle ss ayrım yapan biri olsaydı doğulu biriyle sevgili olmazdı şunı bir anlayın. Evet, kadınlar hakkındaki görüşü sadece doğuya mal edilecek bir durum değil ama tek sorunun bu olmadığına da eminim. Kültüre özgü başka sorunlar yaşıyor ki soruyor. Ss bence erkek arkadaşın değişmeye niyetli biriyse devam et. Yok sorun olan şeyleri değiştirmeyecekse ilişkinizde ikiniz de yıpranırsınız bence. Evlilik sevgililikten daha farklı ilerleyecek. Aynı evde yaşayacaksınız ama bu kültürel farklılıklar gözünüzde daha büyük sorun haline gelip mutsuz olacaksınız. Benim olayımda bir de kendisi "bizim kültürde boşanmak yok" da diyordu. Eğer senin erkek arkadaşın da bu kafadaysa iş daha da zorlaşır.

26 nisan 2021 09:31