eski sevgiliyle yaşananları yeni sevgiliye söylemek hakkında?

merhaba süslü ablalarım, benim ilk ilişkim fazla sürdü. karşımdaki kişi bana hiç uygun değildi ama benim bunu anlayacak tecrübem olmadığı için bu ilişkiye uzun süre devam etmiş bulundum. bu süre içinde cinsellik de yaşadık haliyle. ve evet yine bilmediğimden anal yolla ilişkiye girdim maalesef. bu konuda beni zorladı diyemem ama pek istekli değildim açıkçası ve acı çektim. sürekli yapmadım ama 2 3 kere yaptım dediğim gibi. şimdi başka bir sevgilim var ve neyin ne olduğunu biliyorum, her şey çok güzel gidiyor kendisinin benim için doğru kisi olduğunu düşünüyorum. yani benim aradığım her şey onda var öyle diyebilirim. sevgilim eski sevgilimi biliyor elbette ama böyle şeyler yaşadığımızı bilmiyor ilişkiye girecek kadar. bakire olduğumu biliyor sadece. direk sormadığı için de yaşadıklarımı söylemedim. oturup da ben bunları yaptım demek de istemiyorum ama içim içimi yiyor. eski sevgilimle ortak arkadaşları var sırf intikam almak için eski sevgilim anlatabilir gibi geliyor(eski sevgilim peşimi bırakmamıstı biraz takıntılı biri) duyarsa doğruyu söylerim ve gizlemis gibi gözükmek istemiyorum. düşününce de oturup şunu şunu yaptım diye anlatmak mantıksız geliyor ve karşımdakini çok üzmüş olacağım anlatırsam. sadece içim içimi yiyor bundan nasıl kurtulacağım? sevgilime anlatsam kendiyle yaşadığım kadar iyi olduğunu düşünecek ve acikcasi her sey cok kötüydü hafızamdan silmek istiyorum hepsini. napmalıyım bilmiyorum içinizde benden büyük ve tecrübeli bir sürü insan olduğunu biliyorum lütfen bana yol gösterin. hepinizi seviyorum şimdiden teşekkürler

1. Söyleme kız kafayı mı yedin? Söylemek zorunda değilsin, ayrıca bilirse eğer ilişkinize zarar gelir.

3 şubat 2018 11:13

2. Yaşınızı bilmiyorum ama suanki sevgilinizden daha önce iliski yaşamış olduğunuzu söylememek ilerde sorun yaratırmış gibi geliyor. Ha arada henüz böyle bir konuşma geçmemişse tutup ben daha önce seks yaptım demek de saçma tabiki ama bi şekilde konuyu oraya getirip söyleyin bence böyle böyle şeyler yaşadım daha önce diye. Talimat verir gibi değil tabiki. Siz de ona sorabilirsiniz daha önce seks yapıp yapmadığını.

3 şubat 2018 11:14

3. bence durup dururken söylemek saçma, hem yaptığın her şeyi anlatmak zorunda değilsin.Zaten gelip başkası anlatacak diye geriliyorsun daha çok.Yaptığın ayıp değil kayıp değil söylemek istemiyorsan söyleme

3 şubat 2018 11:17

4. Hepinize çok teşekkürler, ben onun ilk sevgilisi sayılırım yani önceden kısa bi ilişkisi var. Aramızda bu muhabbet geçmişti ayrılmaz biliyorum ama sorun eder haliyle. Beni ben olduğum için sevdiğini biliyorum ama bu yaşadıklarım benim için o kadar değersiz ki kendi kafamdan silmeye çalışıyorum zaten tekrar gündeme gelsin istemiyorum. Bi seyler yaşadığımı tabii ki biliyor ama detay bilmiyor dediğim gibi. Detay vermek istemiyorum ama vermediğim için de garip bi vicdan azabı duyuyorum bunu engelleyemiyorum son zamanlarda hep kafamda. Direk şunu şunu yaptın mı diye soracak biri hiç değil ben de oturup şunu şunu yaptım diyecek biri değilim ama bir şey saklamış gibi olmak istemiyorum sadece dediğim gibi.

3 şubat 2018 11:31

5. Kendinizi suçlu hissetmeyin ve anlatacaksanız da suçluluk hissederek anlatmayın. Geçmişte olduğunuz kişiyi kötülemeyin. Çok gurur duyulacak bir şey de yapmamışsınız pişman olacak bir şey de. Geçmişinizden bahsederken Nötr olun yani. Siz kötü bir şey yapmamışsınız ki? Kimseye -bu eşiniz bile olsa- geçmiş hakkında detaylı hesap vermek zorunda değilsiniz. Sorarsa dürüst olursunuz orası ayrı. Sizin hayatınız sizi ilgilendirir. Ama genelde "ben eski sevgilimle şunları yaşadım çoook pişmanım keşke ilkim sen olsaydın" tarzı konuşmalar asla durumu düzeltmez kendinize de kötü davranmış olursunuz. Nötr ve soğukkanlı olun özetle.

3 şubat 2018 11:46

6. Detayları anlatmayın süslüm. Bir şeyler yaşadık demeniz yeterli. Yalan söyleyin demiyorum anlatmayın diyorum. Bu ikisi farklı şeyler. Zaten olgun karakterli bir erkek detayları kurcalamaz.

3 şubat 2018 11:48

7. Süslüm suçluluk hissetme sakın. Şimdiki sevgilinle de gelecek garantin yok ki. Detayları anlatmak zorunda değilsin. Ama asıl sorun senin çok suçlu hissetmen, bunu aşmalısın. Ben de geçmişte çok suçlu hissediyordum boşuna ve komik olduğunu anladım. İyi bir insan olmanız ve kimseye kötülük yapmamış olmanız önemli. Cinsel ilişki yaşamamak iyi bir insan olmanın şartı değil. Bir erkeğin göz bebeği olmak için el değmemiş olmanıza gerek yok inanın bana.

3 şubat 2018 12:00

8. sakın söyleme canım

3 şubat 2018 12:05

9. Detayları anlatmayın süslüm. İleride bu kişiden soğuyup ayrılmak istediğinizde sizi hiç haddine değilken aşağılayabilir. Ya da ayrılmak istediğinde kolaya kaçıp bahane olarak bunu öne sürebilir. Tahmin ediyorum ki yaşı genç birinden bahsediyorsunuz. Bunlara normal tepkiler verecek olgunlukta olmayabilir. Yaptığınız şeyler eski sevgilinizle yaşadıklarınız gayet normal şeyler aslında. Hayatınıza giren herkese hesap vermek zorunda değilsiniz. Erkekler kadınların geçmişini niye kurcalıyorlar anlamış değilim. Geçmiş geçmişte kalsın süslüm. Suçlu hissetmeyi de bırakın. Hepimiz bir şeyler yaşadık.

3 şubat 2018 12:11

10. Bakireyim bakire değilim muhabbeti çok gereksiz. Aşırı gereksiz hem de. İkisi de marifet değil çünkü. Bakire olmakla ya da olmamakla övünmek ve hayatımıza giren herkese hesap vermek ya da yalan söylemek tam orta doğu kafası. Yanlış anlamayın süslüm sana demiyorum sen yolun başındasın kimseye de laf sokmuyorum ama biz kadınlar kendimize bu ayrımcılığı yaparsak erkekler daha fazla yapar. Cinselliğe çok anlam yüklemeyelim. Eskiden hayatımın aşkını bekleyenlerdendim daha sonra çok çekici biri çıktı karşıma ve birlikte oldum. İki düşüncemle de normal bir kadınım.

Sorunuza cevabım: Kimseye hesap vermek zorunda değilsiniz.

3 şubat 2018 12:23