ev almadan çocuk dogurmak istemiyorim? bu konuda görüşleriniz ?

kirada oturuyoruz eşimle. bebek sahibi olmayı düsünsekte suan birikim yapiyoruz ama ev almamıza 1-2 yıl var. bende calisiyorum ve evlilikte herhangi bir kötü durum oluştuğunda sahip olabilecegim bir güvence istiyorum. ev alip ortak mala dönüsurse kendimi daha guvende hissedebilecegim maddi anlamda. hamile kalıp çocuk doğurupta 2-3 yıl sektörden uzak kaldığımda boşanma gibi bi olay anında hem çocuklu hem parasız hem issiz deneyimsiz kalmak istemiyorum. çocuk doğurmak için ev almayı beklemek saçma mı? esimden çok memnunum fakat pimpirikliyim biraz

1. çok haklısın. Ne yazık ki hem de. Devir öyle bir devir ki herkes bi şekilde garanti hissetmek istiyor. Maddi konularda hele daha cok.

5 aralık 2024 11:44

2. ben de oyle dusunurdum suslu maalesef :/

5 aralık 2024 11:46

3. Kötü durum harici zaten çocuk öncesi maddi olarak en azından ev araba gibi büyük kalemleri kolaylamak gerekiyor ss, ülkemiz şartlarında her ne kadar zor olsa da olması gereken maalesef bu. Çocuk masraflı, artı siz bakacaksaniz tek maaş ile zaten ev araba falan alamazsınız

5 aralık 2024 11:50

4. alabiliyorsanız alırsınız, millet keyfinden çocuklu haliyle o kiralık evden bu kiralık eve taşınmıyor.

5 aralık 2024 12:02

5. Hem çocuk yapmayı düşünüyorsunuz hem boşanmayı. Yazdığınızı uzaktan bir okuyun. Ev almak istemenizde sorun yok ama bakış açınız bana tuhaf geldi

5 aralık 2024 12:13

6. geç de olsa aklın başına gelmiş... adı üstünde "ev" olmadan "evlenmek" mantıklı değil. altından kalkabilecek olan evlensin

ayrıca bu durum pimpirik değil gerçekçi olmak...

5 aralık 2024 14:40

7. Eskiden ben de öyle düşünüyordum ama 6 şubat depreminden sonra bu fikrin sacmalıgını anladım hayatta hic bir seyin garantisi yok,o aldıgın ev bi depremde yıkılsa al yine evsizsin, biraz da kervan yolda düzülür demişler...

5 aralık 2024 17:07

8. Eşimin evi yoktu sevgiliyken ve ne zaman evlilik, çocuk hayallerini dile getirse "evin, paran, pulun  olmasa bile senle evlenirim ama bu şartlarda çocuk yapmam baştan belirteyim." Derdim hep. Öyle de yaptım. Ne zamanki ev aldık o zaman çocuk yaptık. Allah mal, mülk, evlat isteyen herkese en güzelini en sağlıklısını nasip etsin inşallah. Kimsenin eli böğründe kalmasın. En güzellerini en hayırlısını nasip etsin hepinize. Evlatlarımız güzel şartlarda doğup büyüsün.

5 aralık 2024 22:49

9. Kesinlikle ev almadan cocuk işlerine girme ben de boyle yaptım verdiğimiz en doğru karardı. Cocugun yıllık ozel okul ucreti 500-600binmiş zaten buyuyene kadar kredi biter diye dusunduk oyle de gidiyor gibi.

6 aralık 2024 09:54