ev sahibi ile depozito sorunu? boya-badana yapmaya depozito yetmiyor?

ev sahibim evi kiralarken vermiş olduğum depozitoyu herhangi bir banka hesabına yatırmamış, zamanında bir güzel çatır çatır yemiş. yakında evden çıkacağım o yüzden çıkarken evi boyalı teslim et diyor. eskiden verdiğim depozitoyla adam tutup ev boyatılırken şu an geldiğimiz noktada enflasyon yüzünden bir kutu boya bile alamıyorum, ayrıca öğrenciyim. araştırdığım kadarıyla boya olağan kullanımdan dolayı eskiyeceği için sözleşmede aksi düzenlense bile kiracının bunu karşılama yükümlülüğü yok. kaldı ki duvarlar da temiz çizik bile yok, çok özenli kullandım. sadece benden kaynaklanmayan bazı köşelerde zamana bağlı dökümeler var. depozitoyla falan hiç uğraşmadan evi boyatmadan çıksam nasıl olur, kendisi uğraşsın.

1. Sözleşmenizde madde yoksa boyatmak zorunda değilsiniz, benim sözleşmemde mesela boyalı alınmıştır boyalı teslim edilecektir yazıyor

31 mayıs 2023 23:33

2. Sözleşmemizde yazıyor bu arada boyalı teslim edilecek diye ama hukuki olarak geçersizmiş, boyanın olağan kullanımdan dolayı eskiyeceği nedeniyle

31 mayıs 2023 23:36

3. Sözleşmede yazsa bile boyattıramaz süslü. Evin kullanımına bağlı eskimesinden kiracı sorumlu tutulamaz. Sizin kira için verdiğiniz ücretin içinde evin boyası da var. Mutfak fayansları eskidi değiştirin denmeyeceği gibi boya için de denilemez. Ha siz hususi garip boyadıysanız yazıp çizdiyseniz orası ayrı, mutfak fayanslarını kırma gibi düşünün. ki temiz kullandım dediniz, hiç bir şey yapamaz. Bir tek depozitonuz yanabilir göndermeyebilir yüksek meblağ değilse dava ile uğraşmazsınız

31 mayıs 2023 23:43

4. Boyalı teslim aldıysanız boyaşı teslim etmek zorundasınız, kullanıma bağlı eskime boya için geçerli değil. Aklınızda olsun bir daha ev kiralarken boyasız alın, en kötü depozitonuzu yakıp çıkın.

1 haziran 2023 00:06

5. Çok temiz kullandım, bozulmalar benden kaynaklı değil lafına çok gülüyorum.

Belki ben daha titizim senden??

Temiz ev alıp ben bir şey yapmadım demek şark kurnazlığı. Sanki eline falçqta alıp duvarları çizmeyince senden kaynaklı olmamış oluyor.

Boyatmazaan depozito yanar, biter gider. Saçma sapan bahanelere girme.

1 haziran 2023 00:10

6. Boyatmadan çık, depozitoyu yak.

1 haziran 2023 12:28