Mutfakta açıkta yiyecek+içecek bırakmamak
Düzenli temizlik (yerlerde ekmek kırıntısı falan kalmamalı)
Ha bunlar tamamen işe yaramıyor maalesef. 2019dan beri hamam böcekleri ile mücadele sonucunda bu sene kurtulduk. Ama geçen odamda küçük bir hamam böceği gördüm... Özellikle ev eskiyse bu böcekler illa kendilerine yuva bulabiliyor sanırım...
A2 süslü hamam böcekleri direnç gösterebiliyor maalesef. Marketten aldığım böcek savarla işe yaramamıştı... Radyasyona bile dayanıklı varlıklar..
Binayı çatıdan bodruma kadar ilaçlattık ilkbaharda. Yağmur gibi böcek ölüsü döküldü. Ama Geçen gün yine gördüm evde. Bunlardan kurtuluş yok galiba :(
Banyo giderlerini kapatmak
Süslü bu hayvanlar lavabolarda suyun gittiği delikler var ya hani, oradan bile çıkıyorlar küçüklerse. Büyüklerse eğer başlarını çıkartıp havayı kokluyorlar resmen ajshd deli gibi korkarım ama o şekilde gördükçe kahkaha atıyorum
Alaturka tuvalet varsa eğer onların deliklerinden çıkıyorlar. Banyo tuvalette el lavabolarında sebebini bilmediğim bir delik var, musluk yeri midir bilmem. Hepsinde yok ama bazılarında var. Sizde de varsa oradan çıkıyorlar. Eğer musluk borularının olduğu fayanslarda kırık varsa oradan çıkıyorlar. Özetle özellikle banyo ve tuvaletlerde gördüğünüz her deliği kapatmaya çalışın. Alaturka tuvaletlerde ise sık sık su dökün ki o an karşılaşmayın.
Apartmanda kapının altından eşiğe rağmen girebiliyorlar. Bizim ev bir de bahçeli ve tek katlı. Kapının altına kullanmadığım bir fular sıkıştırıyorum geceleri.
Duvarlarda, balkon kapısının kenarlarında bir delik bile bulsalar giriyorlar. Mutfağı kontrol etmeniz lazım dip köşe. Özellikle balkon kısmına doğru bakın.
Bu sene kendileriyle acayip haşır neşir oldum. Belediye (gizlinot: Antalyadan selamlar, turistik bölgelere yatırım yapıp yerli halkını unuttular bu sene) diğer senelere göre neyi eksik yaptıysa hava karardıktan sonra sokaklarda bile hamam böcekleri cirit atıyor, hem de işaret parmağım kadarlar. Bir de uçup seyahat ediyorlar sıkılırlarsa.
Susluler teşekkür ediyorum ben genelde hep banyoda denk geliyorum sanırım havalandırma ya da giderlerden geliyorlar. Yerde bulunan gidere cam kapak koydum ama nafile. Duvarlarda bildigim bir catlak yok. Lavabo ya da duş gideri de sürekli kullanıldığı su aktığı için elemiştim bu seçeneği ama lavaboda bulunan ne ise yaradığı deliği hiç düşünmemiştim. Bir de orayı kapatmayi deneyeyim.
A8 kara mizahını anlamam zaman aldı jdjdjs