evde kalma durumum ve moral bozukluğu?

halk dilinde evde kalmak işte. 29 yaşıma gireceğim ufukta hiçbir şey yok. benden küçük kardeşim de evlenirse evde kalmışlığım ispatlanacak. çok kafama takıyorum, sıkılıyorum. aile evinde olduğuma mı üzüleyim hala bir eş bulamadığıma mı her şey çok zorlaşıyor. son 2 senedir tam anlamıyla çile çekiyorum. demek istedikleriniz var mı muhafazakar çevrede büyüyen dindar bir insan olduğum için daha geç

1. Süslü dindarsan kadere iman etmen gerekmez mi?

26 kasım 2024 22:27

2. İnsan oldupum için üzülebiliyorum ve dert yanabiliyorum

26 kasım 2024 22:38

3.  anne babam çok umursamaz insanlar hiç bu konuda bana yardımcı olmadılar

26 kasım 2024 22:39

4. süslü demek istediğim bu zihniyetin çok çok saçma olduğu ya. senden küçüğüm 24 yaşımdayım evlilikle ilgili ileride planladığım hiçbir şey yok. tarafsız gözle çevreme bakıyorum. evli kadınlara ve eşinden boşanmış ya da eşi ölmüş kadınlara. bir şekilde eşi olmayan hiçbir kadın bir daha evlenmedi. hiçbirinden de evleniyor musun evlensene lafı duymadım "evde kalmış" kızlar için. yirmilerinde evlenen çocuğu olan kadınlar da istisnasız yaşından büyük gösteriyor ve ruhen ve fiziken çökmüşler. 40ına bu sene girmiş evlenmemiş kuzenim yalan söylemiyorum en fazla 25 30 dersin görsen. evlenmek isteyene lafım yok tabii muhafazakar çevrede büyüdüysen dindarsan zaten biriyle birlikte olma ihtiyacı için evlenmek dışında seçeneğin yok. ama geleneksel anlayışlarla yapılmış bir evlilik kadının hayatını çok sınırlayan bir şey. hayatımı bir noktada sınırlayacak ve bana ekstra birçok sorumluluk yükleyecek radikal bi hayat tarzı değişimi için sabırsızlanmazfım sanırım

26 kasım 2024 22:48

5. Yeni 29 oldum ve evlenmeyi düşünmüyorum

Sevgilim olmadığı ve ilgi gösterdiğim için(hep böyleydi yaşla ilgisi yok) bazen üzülüyorum ama evlilik noo

26 kasım 2024 22:52

6. Görmediğim*

26 kasım 2024 22:53

7. ben 31im bekarım hayat arkadaşımı bulacağıma dair umudum yok açıkçası. evliliği mutluluğunun anahtarı olarak görmek büyük hata süslü. ona ulaşınca tüm dertler bitiyor her şey çok güzel oluyor falan gibi geliyorsa gerçekten öyle değil. kötü bir evlilik yaparsın bu aile evindeki huzursuz günlerini mumla ararsın. hayırlısını dile. olursa olur olmazsa olmaz nasip işi evlilik. isyan etsen üzülsen de sonuç değişmeyecek evleneceksen evleneceksin evlenemeyeceksen de yıllarca mızmızlansan da evlenemeyeceksin. şuan bekarsın ve bununla mutlu olmaya çalış

26 kasım 2024 23:40

8. sen evlenememeyi değil, aile evinden çıkıp kendi hayatını kurmayı kafaya tak bence ss. ayrıca ben evlendiğimde 34 yaşındaydım, 29 geç bir yaş değil.

27 kasım 2024 00:27

9. Süslü calisiyor musun? İs bulma durumun var mi? Ben 30 yasina kadar evdeydim ve senin gibiydim. 31 de atandiktan sonra cevre edinip insan arasina karistim, su an 34'um gerci ama cok fazla tanismak isteyen oluyor, evlenmek isteyen vs.

Hani bunlari kendimi ovmek icin soylemiyorum ama eger calisiyorsan ya da eger isinde yeni insanlarla tanisamiyorsan etkinliklere katil, yeni yeni insanlarla tanisirsin. Gercekten nasibin nereden gelecegi belli olmuyor hic.

27 kasım 2024 00:44

10. Bir de eger calismiyorsan ve ailen karsi degilse is hayatina karisirsan evlenme durumunu rafa kaldirabilirsin. Ben evdeyken senin seklinde dusunuyordum ama kendi parami kazaninca daha paraya doymadigim ve yasamak istedigim cok sey oldugu icin evlenmeyi zerre kafama takmadim. Unuttum diyebilirim, unuttukca da karsima hep evlenmek isteyenler cikti...

27 kasım 2024 00:46