evde nişan yapanlar tecrübeli süslüler?

süslüler merhaba, yazın nişan yapmayı düşünüyoruz ama sevgilim de ben de büyük nişan sevmiyoruz. ailelerimiz farklı ve uzak şehirlerde bu sebeple geldiklerinde hem isteme hem de nişan aynı gün evde olur diye düşündük. ama sevgilimin ailesi birbirlerine çok düşkün bu sebeple ortalama 25 kişinin geleceğiz dediğini söyledi. evimiz çok küçük bir ev değil ama sonuç olarak 3+1 daire yani. bizim taraf da eklenince 50 kişi olacak gibiyiz :d sizce napmalıyım evde çok zor olur mu bu kadar kalabalık? mekan tutmam mı lazım illa...

1. Ailenin birbirine duskun olmasi ayri evde yapilacak nisana 25 kisi gelmek ayri. 50 kisi toplanacaksa kesinlikle disarida bir yerde yapin o ne oyle her odada insan.

30 ocak 2022 22:21

2. Süslü benim eşimin ailesi de öyle düşkündü güya (aile apartmanı, dedeler amcalar kuzenler eşleri vs). Biz 2020 eylülünde yaptık nişanı, hem pandemi vardı hem de ev küçük kusura bakmayın dedik. Eşime söyledim ben o da iletti. Nişana sadece anne baba abla enişte amca yenge geldiler. Hadi en fazla dede babaanne gelirdi bir de, onlar gelemedi bir teyze geldi.

Benden de anne babam, iki abim ve eşleri, kuzenim ve eşi vardı. Bir de eşimle benim birer yakın arkadaşımız. Evimizin salonunda 2 saatlik bir şey yapıp bitirdik.

(Bir hafta öncesinde isteme olmuştu anne baba dede babaanne gelmişti sadece).

Yani çok net bir şekilde sayıyı azaltmalarını söyleyin. Eşimin kuzenleri filan küsmüştü güya kıçımın kenarları:')

30 ocak 2022 22:23

3. Biz covid yokken yapmıştık, isteme vs hepsini aynı anda. Akraba falan çağırmadık, sadece sevdiğimiz insanlar geldi ama 50 kişiden fazlaydik. 3+1 ev, 2 geniş balkona rahat sigdik. Keyifliydi. Kilit nokta, eksik ve kusur arayacak akrabalarla değil, o gün birlikte olmaktan keyif alacak sevilen insanlarla birlikte olmak.

Birbirine düşkun toplamda 25 aile bireyi diyorsunuz. Kesinlikle o topa girmeyin. Hem de covid zamanı. Tutun bir mekan kafanız rahat olsun.

Ayrıca bir arkadaş tavsiyesi kayinvalide ve çevresindekiler bugün 'ay önemli değil evde yaparız' der. Nisan günü yüzünüze 'çok güzel oldu kızim' der. Ama akşam evine dönerken bir güzel dedikodunuzu yapar 'bir mekan tutamadı bak gör düğünde mekan begenmez' diye arkanızdan konuşurlar. Nisanima çağırmadigim akrabalarim kuzenimin nisaninda masa duzeninden pastasina laf yetistirip kızın canını sıktı. Nisan boyunca gulucukler saçan kayinvalidesi ertesi gün bu akrabalarla kuzenimi çekiştirdi. Bu da aklınızda bulunsun.

Eveeet tum bunlar bir yana, hayırlı olsun 🌸 umarım her şey istediğiniz gibi çok güzel olur :)

30 ocak 2022 22:39

4. güzel düşüncelerinize teşekkür ederim süslüler <3 farklı şehirler olduğu için kınayı benim ailemin yaşadığı yerde yapacağız o yüzden mekan işine girmek istemedim zaten kına da olacak nişan küçük olsun isteme+nişan olsun bitsin diye düşündüm. erkek arkadaşıma söyledim direkt evde yapacağız küçük bi şey olacak de diye ama gelmeyin diyemem diyor kendisi :)

30 ocak 2022 22:48

5. Tam 50 kişi, bundan 5 sene önce kıç kadar evimizde yapmıştık nişanı. Dünyanın en saçma hareketi. Aman o kırılmasın gelsin aman bu gelsin aaa ona ayıp olur. Bunlar hep annemin tutturmalarıydı. O çağırdıklarının çoğu bizi evdeki nişanlarına çağırmadılar neyse.

Yaz günü pişersiniz. Bence bir kafe bile olsa tutun şimdiden.

30 ocak 2022 23:16

6. Ay yaşadığımız şok geldi aklıma ya. 2018de nişan yaptık evde. Bizim taraf zaten az eşimin ailesi de bahsettiğiniz gibi birbirlerine düşkün. Evimiz büyüktü, 20 kişi gelsin sizin taraftan dedik biz zaten 10 kişi anca oluruz. Nişan günü bunlar bir geldiler... Hoşgeldiniz dedikçe geldiler.. Giren girene.. Çağırılmayanlar atlamış gelmiş. Evde 72 kişiydik. 72. Eşimin hiç muhabbeti olmayan akrabaları bile gelmişti, salon tribüne dönmüştü. Ne iğrenç bi gündü ya.

Yani siz mekan tutun, birbirlerine düşkünlerse 50 kişi olmayacaksınız çünkü :((

31 ocak 2022 00:26

7. :(( süslüler sıkıntı şurda biz daha kimseye söylemedik tam tarih bile belli değil, gören herkes biz de geliyoruz diyormuş :(( bunun sonu mekan tutmak olacak sanırım mecburen böyle kötü tecrübelerinizi de görünce

31 ocak 2022 00:42

8. Aslında iş erkek arkadaşınızda bitiyor biraz ama o da gelme diyemem diyormuş. O yüzden mecbur ya mekan tutacaksınız ya da o gün cehennemi yaşayacaksınız hep birlikte. Biz de evde yapmıştık ama 20 kişi anca vardık. Mutfak amerikan mutfak, o yüzden rahat sığdık sıkış tıkış olmadı ama fazlası da güzel olmazdı bence. Onun sadece çekirdek ailesi geldi. Farklı bir şehire geldiler uçakla çünkü. O geliriz geliriz diyenlerin de tamamen geleceğini düşünmüyorum konaklamadır ulaşımdır büyük masraf edecek herkes çünkü

31 ocak 2022 09:45

9. süslüler o kadar kişiyle nasıl ilgileneceğiz, nişandan hiçbir şey anlamayız diye mekan tutmaya karar verdik sonuç olarak.. teşekkür ederim tavsiyelerinize <3

1 şubat 2022 00:58