evde spora başlamak istiyorum, hangi ekipmanlara ihtiyacım var?

göbek ve bacaklarımı inceltmek istiyorum ama asıl niyetim hayatıma sporu katabilmek. jillian, chloe vs gibi övülen programlardan başlamayı düşünüyorum. ek olarak haftanın en az 2 günü de yürüyüşe çıkmayı hedefliyorum (çıkamasam bile 10000 adım tarzı videolarla yapabilirim). kilo vermek gibi bir önceliğim yok ama incelip şekillenmek istiyorum. bu yüzden de şeker karbonhidrat tüketimimi aza çekip protein ağırlıklı besleneceğim. şimdi,16 mm kalınlıkta (veya daha kalın ve yumuşak) mat alacağım, spor ayakkabı, sütyeni de tamam. başka almam gereken ve çok da abartılı olmayan (yani gereksiz olmayan) hangi ekipman var? ve yeni başlayan bu süslünüze hangi programları önerirsiniz? teşekkürler!

1. Süslü gerçekten kullanacağını düşünüyorsan dambıl da almanı öneririm. Chloe spor geçmişin yoksa ilk olarak yapılacak bir antrenman değil bence. Daga hafif olanlarla başlayıp sonra yapabilirsin

21 şubat 2021 17:32

2. Hiç spor tecrübeniz yoksa jillian veya chloe yerine fitnessblender'i tavsiye ederim. Özellikle beginner videoları ile başlayıp yavaş yavaş tempo artirabilirsiniz. Bu esnada eğer ingilizceniz varsa yaptığınız hareketleri niye yaptığınızı da öğrenebilirsiniz ya da nasıl nefes alıp vermeniz gerektiğini...Kendi çapında iki uc yıldır kickbox cardio, koşu, hiit yapan bir insanım, jillian'in daha ilk videosunda dizlere ne biçim yüklendiğini fark ettim ve bıraktım. Chloe hiç yapmadım, yapmaya da niyetim yok sadece bunu diyorum.

Evde spor ve sekillenmek için çok bir şeye gerek yok aldiklariniz dışında ama dumble öneririm eğer almak istiyorsanız.

21 şubat 2021 18:17

3. Özellikle chloe yi yaparak spor aliskanligi kazanamazsin aksine nefret bile edebilirsin :( bence de daha hafif başla. Dambıl,bant iyi bir mat yeterli. Hatta dambılı erteleyip kolu da bantla calisabilirsin başta

21 şubat 2021 19:28

4. Çok teşekkür ederim, aslında jillian chloe felan buradan görerek listeme eklemiştim. Fitnessblender beginner benim için de iyi olur. Dumble kaç kg almalıyım? Ve fitnessblender ve diğer hepsi için dumble ihtiyacım var mı? Evde koyacağım yer sınırlı da.. Gerek yoksa 1 kez kullanacaksam almak istemiyorum.

21 şubat 2021 20:10

5. Ev için sorun olacaksa hiç alma dambılı süslü. Kendi vücut ağırlığın da yeterli spor yapmak için.

21 şubat 2021 20:15

6. Süslü peki ağırlık içeren programlar olursa, programı mı es geçeyim? :d Es geç dersen geçerim. Bir de bant muhakkak olmalı mı?

21 şubat 2021 20:20

7. Kendi gücünüzle kol çalışabilirsiniz. Hatta daha zor bile olabilir bazı egzersizlerde :)

Fitnessblender'in dumbellli egzersizlerinde zorunda değilsiniz, Kendi gücünüzü ya da isterseniz su şişesi de kullanabilirsiniz diyor. Zaten onların kaldırdıkları agirlikta kaldıramazsınız su an. Yani ben kaldiramiyorum :D

Şekli uygun 1ltlik şişeyle başlayın bence. Baktınız iyi gidiyor ve az geliyor, 2 kiloluk dumbell alırsınız. Gücünüze ve motivasyonunuza göre acele etmeden gidin. Kolay gelsin <3

21 şubat 2021 21:23

8. (yazar: Lumpy space princess) çok teşekkür ederim. 2 kg dumbell çok mantıklı ama şişe de ilk etapta çok iyi fikir. Peki mat öneriniz var mı? Decathlondan bakıyorum, 200 tllik matlara kayıyor yazılmış. Bazı matlarda da ayakkabıyla yaptım ilk seferde yırtıldı yazılmış. Ben ayakkabıyla halıda ya da parke zeminde mi yapmalıyım yoksa mat mı alayım mutlaka?

21 şubat 2021 21:29

9. Ben ayakkabı giydiğim zaman matin üzerinde yapmıyorum süslü. Bende olan hediye olarak gelmişti arkadaşlarımdan, decathlon markası, ne kadar kalın vs bilmiyorum ama ince değil ve bir tarafı mor bir tarafı turkuaz.

Ayakkabısız sert zeminde spor yapmayın süslü, hele zıplamalı falan hiç.

21 şubat 2021 21:50

10. ss şişe yeride direkt dumbell almanızı öneririm. ben ağırlıksız çalışıyor sayılırdım ve evde yarım litrelik su şişesi kullanıyordum baktım ki hem keyifli değil hem de şişe geniş olsuğu için tam kavranamıyor bu da işimi zorlaştırıyor yarım kiloluk tatlış dumbeller aldım. tabi ben ne kadar ağırlık arttırmak istemesem de bir süre sonra karşı konulamıyor iki dumbellı birlikte kullanmaya başladım yani 1 kg oldu şimdi ise 1.5 kg lik dumbellerdan alacağım tabi daha büyük ağırlıklar da rahatlıkla kullanılabilir ama ben mümkün olduğu kadar ağırlıksız çalışmaya çalışıyorum

21 şubat 2021 22:38