evde yoğurt yapmak ? activia, maya, nasıl oluyor ?

süslüler sağlıklı beslenmek istiyorum. o yüzden de artık elimden geldiğince her şeyin sağlıklı ve doğal halini tüketmek istiyorum yoğurt yapmaya karar verdim. başlıkta okudum ama biraz kafam karıştı o yüzden bilale anlatır gibi anlatır mısınız ? ben şimdi çiğ gezen sütçülerden aldıgımız sütü sevmiyorum kokusu hep geliyor gibi hissediyorum. o yüzden markette günlük satılan sütlerden alsam olur mu ? bir de ben taş gibi yoğurt istiyorum cıvık cıvık hoşlanmıyorum. activia ile sert oldugunu okudum ama hem activia hem maya mı koyacağız orayı anlamadım. yardımcı olur musunuz

1. Katı olması için uzun süredir evde yapılan yoğurtla mayalamanız lazım, bir de market sütü değil çiğ sütle yapılmazsa yeterince katı olmaz malesef.

29 temmuz 2019 11:46

2. Süslü günlük sütle de olur. Ancak denemedim. Hangi sütle daha katı olur bilmiyorum.

Youtubeda ve sitelerde var fırında mayalıyorlar. Ve baya katı oluyor. Bence bu yöntemi deneyin

29 temmuz 2019 11:47

3. Yogurda o katılığı sütteki yağ verir yani süt ne kadar yağlıysa yoğurt o kadar katı olur

29 temmuz 2019 11:51

4. ben günlük süt ile mayalıyorum. çiğ süt alıp kaynatsak çok güzel olur ama güvenemiyorum. hastalık riski var. activia ile denemedim ama olduğunu duydum. akşamdan sütü ısıtıyorum. maya yoğurdumu da çıkarıyorum dolaptan bi iki saat önce ki oda sıcaklığına gelsin diye. süt sıcaklığı önemli. parmağınızı batırdığınızda 7 ye kadar sayın. 7 de "ısırsın" parmağınızı. dayanamayın. o zaman o sıcaklık olmuştur. sütle mayayı karıştırarak kenardan döküyorum. kapağını kapatıp tencerenin mikrodalga fırına koyuyorum. fırının ağzını kapatıyorum. amaç hava akımı olmasın. sarmıyorum üzerini. sabaha kadar bekliyor. sabah 8 gibi mesela. sarsmadan tencereyi çıkarıyorum fırından. kapağını açıyorum. o sırada biraz sulu oluyor. kapağı açık olarak buzdolabına alıyorum. 1 gün de öyle bekliyor. gayet de taş gibi yoğurt oluyor.

29 temmuz 2019 12:08

5. activia yerine bir aralar şok marketlerde probiyotik yoğurt mayası satılıyordu onu kullanabilirsiniz. ben günlük sütle yapmıştım ve yine taş gibi olmuştu süslü.

29 temmuz 2019 12:43