eve çat kapı gelinmesi ve evin düzenli olmaması?

az önce eşim arayıp haber verdi akşam kayınvalidemler bize gelecekmiş. en son cumartesi ortalığı silip süpürmüştüm ancak mutfak dağınık mesela. ocak lavabo tezgah temiz değil. çamaşırları da toplayıp oturma odasına koymuştum ütü yapacağım diye. kayınvalidem titiz kayınbabam ise pimpirikli bir insan. evde kendilerine göre yanlış bir şey görseler söylüyorlar. ben ya da eşim uygun dille burasının bizim evimiz ve bizim düzenimiz olduğunu söylüyoruz ama yine de kusur görebiliyorlar (!) haliyle bu yüzden çat kapı gelmelerinde hep geriliyorum. şimdiden beni dert sardı yine neyi kusur görecekler diye. önceden haber vermelerini söylememize rağmen yine de çat kapı gelebiliyorlar ya da en fazla 1 gün önce haber veriyorlar. e ben çalışan insanım eve geldikten sonra yemek mi yiyeyim temizlik mi yapayım dinleneyim mi? eşime de söylüyorum gerildiğimi. o yüzden o eve benden önce varırsa etrafı toparlayacağını söyledi ama yani durduk yere bugün olan tüm planlarımı iptal edip bir yandan yemek yemeğe çalışırken bir yandan da etrafı temizleyeceğim. yemekli gelmiyorlar bu arada. ama mutlaka ikramlık beklerler. hatta bir keresinde evde ikramlık yok diye kayınvalidem nasıl olmaz, misafir için olması lazım mutlaka vs dedi. eşimi yolladım aldırdım. sonra da niye bana iş çıkardın deyince annen istedi ne yapayım dedim. kötü insanlar değiller kesinlikle ama çalışan insanların evine çat kapı gelip harika bir karşılama bekleme huylarından da vazgeçmiyorlar. o yüzden bir yanım lanet şeytan bırak her şeyi olduğu gibi söylenirlerse söylensinler hem de haftaiçi her şeye yetişemediğini görsünler diyor. bir yanım ise olmaz diye dürtüyor. ne yapayım sizce? yoksa bu gidişle eve gidince eşimin eline toz bezi verip etrafın tozunu aldıracağım ben de o sırada mutfağı toparlayacağım.

1. Buraya bu kadar yazana kadar mutfağı toplardın bacım :))

21 haziran 2022 15:07

2. Yani çat kapı gelmelerinde evet haklısınız da mutfak Ocak lavabo pisken siz nasıl rahat ediyorsunuz ki ss? En basitinden banyonun pis olmasını asla anlayamam yani hijyenik olması lazım sağlık açısından da. Ona keza mutfak pisse yine banyo gibi koku yapar... toz dağınıklık falan okey de yani en azından günlük toplama yapın. Hem sizin için iyi hijyenik olur hem de bu durumda zorluk çekmezsiniz.

21 haziran 2022 15:09

3. Azimli bir troll

21 haziran 2022 15:15

4. Haber vermişler işte catkapı değil ki. Ama eleştirmeleri konusunda haklısın kimsenin kimseye karışma hakkı yok orası sizin eviniz. İkramlık meselesine gelince de bence bos vaktinizde buzluğa bir iki bir şey atın böyle durumlarda gerilmezsiniz çıkarır koyarsınız.

21 haziran 2022 15:17

5. Ss sen, kayınvalidesi/pederi gelirken yanında misafir getiren kişi misin? Meyve falan nasıl olmaz diyenler vardı onlar mı bunlar? 2 ayrı soru ya da 1 soruda 2si birden olabilir hatırlayamadım şimdi djkf

21 haziran 2022 15:19

6. a1 şu an işyerindeyim ve 7 de evde olacağım. yoksa gidip toparlardım. a2 dün akşam yemekten sonra yorgunluktan ocağı vs temizlemedim. her gün her gün cifle vs mutfağı temizleyecek halim kalmıyor. sabah 7 de evden çıkıyorum akşam 7 de eve dönüyorum. hangi ara yemek yiyeyim hangi ara evi temizleyeyim ya da dinleneyim. haftada 1 detaylı temizlik yapıyorum ben evde.

21 haziran 2022 15:20

7. a6 evet benim. bu kez de görümcemleri getiriyorlar. normalde haftasonu geleceklerdi ancak kendi kafalarına göre bugün gelmeye karar vermişler.

21 haziran 2022 15:21

8. perfume eşime gelirken kuru pasta vs al dedim. giderken de yanlarına veririm çünkü bizim evde unlu şeyler yenmiyor. boşu boşuna bozulur kalırsa.

21 haziran 2022 15:29

9. A2 kardeşim, çalışan bi çok insanın akşam mutfak toplayacak bile vakti olmayabiliyo. Lavabo hergün çamaşır sularıyla, ciflerle temizlenmeyebilir insanlık hali.

Bazen öyle bi yorgun oluyorum ki ben, 2 tel kaşımı almaya üşeniyorum ayna karşısında. Herkes aynı azime ve kararlılığıa, titizliğe sahip olamaz, olmak zorunda da değil. Yahu yeri geliyo haftalık temizlik bile yapılamıyo, kabaca bi süpürge tutuluyo. Neyse ss, ben senin yerinde olsam, özellikle hafif dağınık bırakırım, ikramlıkları da hazır alır atarım fırına. En ufak laf sokmalarında, haftaiçi böyle oluyo, dünden bilseydim ona göre hazırlık yapardım der konuyu uzatmalarına müsaade etmezdim asla. Aynı süslüymüşsün, bak hala aynı tedirginliktesin. Bi adım yol alamamışsınız be kuzum. Olmaz ki böyle azıcık dik dur, hayatına, düzenine saygı duymak zorundalar bunu onlara ima yoluyla da olsa anlatabilmelisin. Sen müdahale etmezsen böyle gider bu stres.

21 haziran 2022 15:29

10. Bence gereksiz tedirginlik yaşıyorsunuz. Çalışan insan olarak evde hazır ol vaziyette misafir beklemeyeceğinizi çat kapı gelen misafirlerinizin zaten bilmesi gerekiyor.

Valla ben işe giderken odamda savaş çıkıyor, ne giysem hangisini giysem diye bütün dolabı boşaltıyorum. Oda Öylece dağınık duruyor ve bu beni rahatsız etmiyor. Benim düzenim sonuçta. O odayı tekrar toparlayabilmem için tatil olması gerekir, iş çıkışı yorgunken asla toparlamam.

21 haziran 2022 17:20