eve ilk defa gelecek olan temizlikçi kadınla ilgili?

merhaba, daha önceden evime düzenli gelen kadınlar arsızlıkta sınır tanımadığı için ( bişeyleri kırıp söylememek, robot süpürge ve şarjlı dyson süpürgeyi kullanmak vb) bu ilk defa gelecek olan kadına çok sert olmadan sınırlarımı bildirmek ve istediğim şeyleri yaptırabilmek istiyorum. yani çok sert olmucam tabii ki ama istediğim bişeyi de binbir nazla yapmasın, o gittikten sonra bir de ben uğraşmayayım istiyorum artık. yarın ilk kez evime gelicek yarım gün, yarım günde hangi işler yapılır sizce? ben ütü ve normal ev temizliği istiyorum sadece, cam kapı silme vs yok. bir de temiziği yaparken onu çok bunaltmadan gözlemlemek istiyorum tuvaleti vs nasıl temizlediğini görmek istiyorum, bunu nasıl yapabilirim? her hafta düzenli gelicek eğer beğenirsem. beğenmediğim şeyleri kalbini kırmadan nasıl söyleyebilirim?

1. Dysonı kullanmazsa evi nasıl süpürecek? Ekstra bir süpürge daha var ve temizlikçi diye ona mı kullandırıyorsunuz gerçekten. Daha neler duyacağım allahım?

1 aralık 2023 13:08

2. Temizlikçi evde ne eşya bulursa kullanır temizlik yapar delridiniz herhalde

1 aralık 2023 13:09

3. E süslü sen zaten Dyson temizliği gördükten sonra onun normalle yaptığı sana mükemmel gelmeyecek ki?

Neyse bence izlemeyin. İlk deneme. Sonrasında bakarsınız eksik gördüğünüz yerleri söylersiniz.

1 aralık 2023 13:10

4. Ne okudum ben?

Robot süpürge ve Dyson süpürgeyi kullanmak derken? N'apsın temizlikçi tam olarak kamış süpürgeyle mi süpürsün evinizi? Beğenmiyorsanız kendiniz temizleyin.

Az para kazanınca aklınızı bokunuza karıştırıyorsunuz resmen.

1 aralık 2023 13:10

5. Bir seyi kirip soylememek tamam da evi sacini supurge ederek supurecek hali yok. Dyson sarjli var bende de ve temizlige gelen abla onunla supuruyor dogal olarak. Supurgenin amaci da bu zaten. Eviniz ne buyuklukte bilmiyorum ama yarim gunde evi genel bir supurur, toz alir, banyoyu siler ve utu yapabilir cok utu yoksa veya ev cok esyali degilse. Tuvaleti temizledikten sonra girer bakarsiniz temizlerken basinda duramazsiniz sonucta.

1 aralık 2023 13:19

6. Az önce anneler WhatsApp grubunda böyle soru gördüm. Dysonı sakla demiş biri ansnskdkskd

Bu arada bizde de Dyson var abla kullanmıyor, klasik süpürgeyi kullanıyor, çünkü daha iyi çekiyormuş. Dysonı sen kullan kırık mırık dökülünce diyor, neden kullanmadığını sormuştum.

Robot süpürgeyi zaten kullanmaz, dalga geçiyorlar, bunun süpürdüğünden ne olur diye. Abla diyorum sen bir de süpürmese olacakları görürdün dedim ama sallamadı.

Bence en başından kovanızı ürünlerinizi gösterin. Ben şurada ayrı burada ayrı kullanılsın istiyorum. Baştan anlattıklarınızı umursamıyorsa zaten red flag. İki taraflı bir anlaşma bu, kalp kırılacak bir şey yok. Profesyonel destek alıyorsunuz.

Bizim abla benden daha bilgili temizlik konusunda, ben ona güveniyorum.

1 aralık 2023 13:20

7. Robot süpürge için tamam ama dysonla süpürsün işte mis gibi. Süslü aleni söyleyeceksin. Gözlemlemek istiyorum, daha önce gelenler oldu benim temizlik anlayışıma uymadığı için devam etmedik diye. Ya da direkt tuvaleti şu şekilde temizleyin diye. İma etme, eğilip bükülmeye hiç gerek yok.

1 aralık 2023 13:22

8. Geçen bir arkadaşım bahsetti Dysonı üstten süpürmek yada spontan dökülmelerde kullanıyormuş normal temizlikte klasik süpürge kullanıyormuş. Dyson genel temizlik için değil dedi tamam dedim. Kalıplarından çıkaramazsınız bazılarını

1 aralık 2023 13:28

9. herkes dyson'ı kullansın işte ne var bunda demiş ama temizliğe gelen kadınların hızlı yapacağım diye elektronik aletlerin içine etmesiyle kimse karşılaşmamış anlaşılan. diğer elektrikli süpürge dyson kadar pahalı olmadığı için onunla yapıp zarar verse dyson'a vereceği zarar kadar insanın içine oturmaz. dyson'ı giyinme dolabının içine koy sen süslü. kadına da istediklerini özellikle belirt. mesela lavaboda armatürde su lekesi kalmasın lütfen ya da mutfak tezgahı için sadece şu bezi kullanın. o bezi başka yerde kullanmayın lütfen gibi. sonuna "lütfen" kelimesini özellikle ekleyin ama. genellikle lütfen kelimesi duymadıkları için hem hoşlarına gidiyor hem de dikkat etmeleri gerektiği izlenimi oluşuyor. ütü kısmında da dikkat et bir de. benim temizliğime gelen abla ütü yapmayı sevmiyor diye evi emanet ettiğim bir sefer ben yokken artık ne yaptıysa ütünün tabanını yamultup kullanılmaz hale getirmişti. sonradan arayıp sorduğumda da düştü ya kusura bakma demişti. ütüyü kasıtlı yere atıp bozanlar var sırf yapmamak için.

1 aralık 2023 13:35

10. eğer başka süpürge yoksa tabii dysonı kullanacak ama eski usul bir süpürgen varsa bence de dysonı verme. robot süpürge de zaten öyle derin temizlik süpürgesi değil bence hafta içi ufak tozu kılı süpürmek için açılan bir şey. en baştan söyle şu şu konuda hassasım onlara ekstra dikkat edin diye. gözlemlemeyi de yaparsın yani banyoyu temizleyip çıktıysa tuvalete girer gibi gir bak işte istediğin gibi olmuş mu. ama yarım günde hem ütü hem ev temizliği yetişmeyebilir illa ki biri yalap şalap olur.

1 aralık 2023 14:36