evi sürekli çat kapı misafir gelecek gibi mi tutmalıyız ?

süslüler kayınvalideme göre ev sürekli misafir gelecek gibi tertemiz aşırı toplu olmalı ama ben çok saçma buluyorum evime kimseyi haber vermeden sokmam ben de kimseye çat diye gitmem haksız mıyım ? ki bu arada evim hiçbir zaman aşırı dağınık ve pis olmuyor tabi ki bugün sadece lavaboda 1 tane tabak 1 tane bardak vardı bunu görüp söyledi.

1. anonim 1'e katılıyorum benim müstakbel kayınvalidem de sürekli sorguluyor çamaşırları kaç günde bir yıkıyorsun, yemek yapıyor musun eve gelince. her şeyi yapıyorum diyip geçiyorum. evi de valla kafama göre ya çalışıyorum zaten akşam eve gelip harıl harıl temizlikle uğraşamam bi de.

5 ocak 2022 12:16

2. teşekkür ederim süslüler sanırım evet anne diyip geçiştirmek en mantıklısı evet ben kendimi yormayım.

5 ocak 2022 12:20

3. Valla hiç umrum değil. Evi pis görmek istemeyen çat kapı gelmesin.

5 ocak 2022 12:41

4. Bende başlıktan ev tozlu, dağınık falan sandım. İki parça bulaşıktan insan kınayacak da gözünü seveyim kimsenin evine gitmesin ya. Bulaşık çamaşır falan bunlar mesele değil artık iki dk da makineye atıverirsin. Haftada 2 süpürme 1 kere de yerleri silip toz alma yapsan ev cillop gibi olur. Zaten yeni nesil artık evinde toz tutan eşyalar veya fazladan eşya barındırmıyor.

5 ocak 2022 12:54

5. evet süslüler ben de çat kapı misafir kabul etmiyorum eşimin ailesi biraz öyle birbirlerine çat kapı gidiyorlar bana yapamadılar daha allahtan. ki zaten hafta bir abla geliyor 2 gün de ben süpürüyorum yetiyor bana en mantıklısı kulağımı tıkamak olacak.

5 ocak 2022 14:33

6. ay hepsi aynı bunların. bana kafayı yedirdiler, evliliğimin bitme nedenleri arasına girdiler siz buna izin vermeyin. belimde bi rahatsızlık çıktı evli olduğum dönemde ve 3 hafta neredeyse hiç kalkmadan yatmak zorunda kaldım. bu dönemde gelip bana yardım edeceğine bi gün yalandan kapıdan uğrayıp evdeki katlanmamış çamaşırları görüp "aa ama kızım sen hastasın geçmiş olsuna gelen olur, bunları katla." dedi. allahtan ağır ağrı kesiciler kullanıyodum da kalp kırıcı şeyler yaşanmadı. sonra bir pazar sabahı eşimle sevişirken çat kapı ablası kahvaltıya gelmişti, kapıyı açmayınca da aramıştı. mecbur kapıyı açmak zorunda kaldık, yatak odasının kapısını kapattım ve ablasının kızının girmesine izin vermedim diye olay olmuştu. görünce soruyu içimi dökmek istedim. habersiz geleni almayın ya. herkes haddini bilsin.

5 ocak 2022 17:07

7. anonim 8 çok üzüldüm yaşadıklarınıza malesef kültür edep adap meselesi herkes bu saygıyı alamıyor 😢

6 ocak 2022 00:19