evine misafir gelince tedirgin olan var mı aranızda?

şöyle ki misafir çağırmadan önce evde her yer dip köşe temiz mi ikram edecek her şeyim hazır mı kendi üstüm başım elim yüzüm müsait mi diye kontrol ediyorum. bunlardan uygun olmayan varsa tedirgin oluyorum. mesela evim toplu değilken emri vaki eşim arkadaşlarımızı çağırmış oluyor bazen. o buluşmadan normalde keyif alabilecekken biraz gergin oluyorum.( misafirimi asla rahatsız etmeden tabi.) bunu misafir gittikten sonra yaşadığım yorgunluk hissinden anlıyorum. bazı sürekli misafir çağıran bize gelsenize diye çatkapı misafir eden arkadaşalrımız var onların yanında ben nerde hata yapıyorum diye canım sıkılıyor. ben de çağırmak istiyorum ama çalışıyorum bide hepsine birden yetişemiyorum çoğu zaman. siz nasılsınız bu konuda

1. evlendikten kısa bir süre sonra özellikle eşimin eş dost ve akrabalarından oluşan misafir güruhlarını ağırlamak durumunda kalmıştım. sanki yemekteyiz'e katılmışım gibi herşeyin dört dörtlük olması için yırtınırken akşam misafirler geldiğinde onlara güleryüz göstermeye enerjim kalmadığını fark ettim. zaman içinde biz de ağırladığımız insanların evine yemekli misafir olarak gittik. bir baktım çoğu evde ne temizlik tastamam ne de yemekler öyle 40 çeşit. ve bahsettiğim insanların önemli kısmı 20-30 yıllık "ev hanımı" idi. yemekler çok çeşitli değildi belki ama öyle güleryüzle ağırlandık ki evde misafire hizmet ederkenki paniğim gözlerimin önüne geldi ve zamanla ben de sakinleşmeyi öğrendim. şimdi siz suratsız ve yorgun bir kadının elleriyle açtığı su böreğini mi yemek istersiniz yoksa enerjik ve iyimser bir kadının hazır yufkadan yaptığı sigara böreğini mi? bunu düşüne düşüne hazırlık yapmanızı ve mümkünse bazı yiyecekleri boş zamanınızda hazırlayıp önceden buzluğa atmanızı öneririm.

21 kasım 2019 16:11

2. Hiç misafir ağırlamayı sevmiyorum yand misafir gibi hissettiğim yerlere gitmeyi.

21 kasım 2019 16:22