evlendikten sonra özgüven olarak değişen oldu mu ?

ya da böyle birilerini tanıyor musunuz buna sebep olan en önemli şey ne?

1. Zengin erkeklerle evlenen sonradan görmelerde oluyor bu. Fakir aileden zengin aileye gelin gidince kendini statü atlamış sanıyor ve yapay da olsa özgüven geliyor. Her fakir-zengin ilişkisinde olmuyor elbette yanda her fakir özgüvensiz de değil tabii ki. Ama bazı kadınlarda evlenince statü kazandığını sanma durumu oluyor

11 eylül 2024 22:27

2. Ay benim düştü özgüvenim ya. Eskiden kendime aşıktım, ayarlayamayacağım erkek yoktur diye düşünürdüm. Sanırım en iyisini buldum evlendim bundan iyisini bulamam çok yakışıklı nasıl böyle mükemmel birini kendime aşık ettim diye diye kendimi aşağı çektim. Arada bir bende ne buldu diye bile düşünüyorum. Ey gidi eski zaman

11 eylül 2024 23:47

3. Ay eşim sektör değiştirdi ve inşaat sektörüne geçti. %99 müteahhitlerin eşleri böyle

Hayatta ki en büyük başarıları x in y in karısı olmak ve ne olursa olsun bunu devam ettirmek. Çok leş bir sektör

12 eylül 2024 00:15

4. Sevgilisi olan, evli olan insanların hala dışarıdan ilgi dinlenmesi ve buna göre kendini değerlendirmesi çok acınası. Feci bir doyumsuzluk var. Kimseye yalnızca hayatındaki insanın ilgisi yetmiyor. Kendinize bir hayat edinemiyorsunuz. Başkaları varsa var yoksa yoksunuz.

12 eylül 2024 00:16

5. Benim düştü, çünkü eşim çoğu zaman korumacı davranıyor, kendimi daha savunmasiz hissediyorum. Ayrıca, kıskançlığından dolayı bazen içinde rahat ettiğim şekilde giyinemiyorum, bazen dikkat cekmemden rahatsız oluyor, yobaz bir şehirde de yaşamıyoruz. makyaj sevmiyor, pek yapmıyorum. Saçlarımı boyardim, doğal seviyor diye boyamiyorum. oje sürecek alanım yok kediler rahatsız oluyor diye, zaten tırnaklarımı uzatamiyorum, sürekli kırılıyor ve kirilmasa da eşim sevmiyor. farklı bir şehire taşındım ve 0 sosyallik... bir ara belediye kurslarına falan gittim ama annemden bile yaşlı teyzeler vardı genel olarak. kilo da aldım, düzenli cilt bakımı bile yapmiyorum. ailemle yasarkene kıyasla rahat harcama da yapamıyorum, borclardan dolayı. iyi bir bölüm okudum ama bulunduğum şehirde iş imkanı yok. remote calisabilecegim şeyler için de öncesinde emek vermem gerekiyor, buna vaktim ve enerjim yokmuş gibi hissediyorum. Sonuç olarak düşmesi çok normal özgüvenimin...

12 eylül 2024 00:36

6. A7 meslekleriniz ne bizimkilerle çok benzettim

12 eylül 2024 00:58

7. Benim özgüvenim çok düştü. Bağımsız bir kadınken şimdi biriyle beraber hareket eden "eşi" olan birine dönüşmüş hissediyorum. Bir de bizim düğün süreçlerinde eşimin ailesini çok alttan aldığım için onlardan soğudum haliyle eşimden de bir tık soğudum. İlişkim de özgüvenim de zarar gördü.

12 eylül 2024 01:20

8. Benimki inanılmaz düştü.önceden kafayı koyarsam cebe koyamayacağım erkek yok diye düşünürdüm.kendimi çok beğenirdim.birilerinden yardım isteyebilirdim, şu an isteyemiyorum mesela falan filan vs...sebebi eşimin evlendikten sonra çiçekleri , sevgi cümlelerini, güzel sürprizleri, iltifatları tamamen bakın tamamen bırakmasından kaynaklanıyor diye düşünüyorum.İçimdeki boşluğu bekarlık dönemlerindeki gibi "bununla olmazsa bununla olur" veya "aman bu bana iyi gelmiyor iyi gelene giderim" diye de değiştiremiyorum.Böyle böyle kendimi ezik ve özgüvensiz hissetmeye başladım artık kısacası...

12 eylül 2024 10:34

9. yalnız a1, dediğin şeyde bir sıkıntı yok. zengin biriyle evlenen bir orta sınıf kadın, evlenince statü atlar zaten. pazarlamada ses grupları var mesela, ordaki gruplar hane halkına bakılarak belirleniyor ve gün sonunda yapılan kampanyalarda o gruba yönelik hedeflemelere dahil oluyorsunuz

12 eylül 2024 15:51

10. İşte bazı kadınlar onun altını dolduramıyor ss. Statü bence sadece para ile ilgili birşey değil. Kendi parasını kazanmaya başlayan biri de her zaman statü atlamış olmuyor çünki kendini geliştirmiyor. Daha marka kıfayetler giyinmrk ya da daha iyi arabaya binmekle olmuyor. Pazarlama sektöründe öyledir elbette sonuçta satış yaparken ya da hizmet sunarken baktığınız şey bu olabilir ama ben vizyondan bahsediyorum. Gerçekten altını dolrurup vizyon katabilirse kendine gerçekten insanın özgüveni geliyor ama diğer türlü  yaprak dökümündeki leyma mıydı yoksa diğeri mi onun gibi oluyor yani görgüsüzlük, para eşittir özgüven olmuyor evlenen kadınlarda, mış gibi oluyor sadece. Ya da belki şöyle bir özgüven gelebilir kök ailesi baskıcıdır, istediklerini yapamamıştır kız ama evlenince evlendiği kişi kadına bir birey olduğunu, sevildiğini hissettirir ve kişi özgüven kazanır ama kötü bir evlilik yapan manipülasyona uğrayan, aldatılan kadınlarda da tam tersi oluyor ne kadar dolu olurlarsa olsunlar özgüvenleri yerle bir oluyor

12 eylül 2024 16:09