evlendikten sonra birbirine alışma süreci ve sıkılma durumu ortalama ne kadar zamanda oluyor ve illa ki oluyor mu?

her evlilikte bu süreç yaşanır mı? ve öncesinde uzun süre sevgilim yaşayanlar mı yoksa birkaç ayda tanışıp evlenme kararı alanlar mı bunu daha çok yaşıyor?

1. 3 senelik sevgililik sonrası evlendim. Uzun süre tanıdığım için eşime alışmada zorlanmadım. Tabii ki ne kadar tanırsak tanıyalım evlilik, aynı evde yaşama çok farklı. Aileyle yaşamanın verdiği rahatlıktan sonra yeni ev, sorumluluk vs alışması aylar sürdü bende. Yani kişiye değil de evlilik kurumuna alışma süreci zor :) evlenmeden önce hayal kırıklığı yaşamamak için iyice tanımak, bolca vakit geçirip huyunu suyunu öğrenmek, aile ilişkilerini de gözlemlemek çok önemli.

10 şubat 2022 14:53

2. Ben 4 yıllık sevgilimle yaşadım bu durumu. Evlendikten sonra ancak 6. Ayda alıştım diyebilirim. Bunda eşimle nişanlılık sürecini gergin geçirmemiz ve evliliğin ilk zamanları bu gerginliğin devam etmesi de etkili oldu. Herkesinki bu kadar uzun sürmez bence. Benim yaşadığım sorunu hiç yaşamayan arkadaşlarım da var. Ben çok pişman olmuştum evlendiğime. Şimdi biraz daha başa gelen çekilir modundayım :)

10 şubat 2022 14:54

3. Ben de dün kendi kendime bunu düşündüm eşimi çooook seviyor olmasaydım asla evliliğe katlanamazdım diyorum. Yani cicim ayları geçtikten sonra artık tamamen birbirine tahammül etme/alışma süreci başlıyor..

İki insanın birebir benzemesi mümkün değil o yuzden sıkıntılar olabiliyor çünkü her insan evinde kendi düzeni devam etsin istiyor..

Açıkcası hiç sıkıldığımı hissetmedim evlilikten.

Ama sorumluluksuz bekar hayatımı da çook özlüyorum.

10 şubat 2022 15:06

4. Bence bu konuda çok fazla etken var.

Gecmis aile yaşantısı da buna dahil.

Ben eşimle 7 ayda evlendim, bu 7 ayda sadece hafta sonları görüştük toplamda 56 gün eder, bunun en az 10 günü görüşemedik etti 46.

Yani sadece 46 gün yüz yüze görüştüğüm bir adamla evliyim suan. O cok bireysel yetişmiş, huzurlu bir evde büyümüş, sorumluluk sahibi ve ataerkil yapıdan asiri uzak bir insan. Ben onun tersine aile evinde çok sıkıntılar yaşamış evinde genel olarak huzur görmemiş biriyim, ne kadar reddetmeye çalışsamda ataerkil kafadan tam olarak kurtulamıyorum. Bu anlamda eşim benim resmen huzur kapım oldu, bunda monoton bir huzurdan bahsetmiyorum, dinamik bir çiftiz ve her gün yeni bir özelliğine hala aşık oluyorum, sikilacagimi düşünmüyorum, o bana görmediğim bir dünyanın kapısını açtı.

Yine bizim gibi kısa sürede evlenen bir çiftle tanışmıştım daha seneleri dolmadan sıkılmışlardı birbirlerinden ve tahammülleri yoktu. Aynı şekilde uzun süreli ilişki yaşayıp evlenen arkadaşlarımda da var bu sıkılma durumu. Ablam 10 senelik sevgilisiyle evlendi 7 senedir evliler ama onlarında evinde aynı huzur var ve asla sıkılma durumu gözlemlemedim. Bence bu tamamen cift enerjisine ve kişiliklere bağlı bir durum.

10 şubat 2022 15:18

5. Ben şu an tek yaşıyorum ve sorumluluklar, faturalar, ev işleri, yemek vs kendim de zaten yapıyorum. Düşünüyorum da evlenince benim için sorumluluk bazında pek bir değişiklik olmayacak o sebeple zorlanmam herhalde diye düşünüyorum. Evlenince de aynı şekilde yaşamaya kaldığım yerden devam ederim herhalde. Sanırım işin esas zor kısmı aynı evde sizden tamamen farklı bir ailede yetişmiş, farklı şeylerden mutlu olan, farklı şeylere alınan birinin olması.

10 şubat 2022 16:14

6. 7 senelik sevgililik 1 senelik de evlilikten sonra benzer ya. Biz zaten birlikte yaşıyor gibiydik pek bir şey değişmedi. Ama çevremdeki insanlarınki gibi bir evliliğim olacak olsaydı evlenmezdim. Bir iş arkadaşım var kadın benden 2 yaş büyük 30 yaşında ama tam bir teyze 2 çocuklu tek derdi yemek temizlik olan bir nine.

10 şubat 2022 16:25

7. O zaman iyi birine denk gelirseniz yükünüz azalır ss. Çünkü yaptığınız işler yarı yarıya düşer. Evlilik anlayışlı olan insanlarla çekilebilir oluyor. Yeterli olgunluğa erişmiş biriyle birlikte olursanız gerçekten hayatınız daha da kolaylaşır.

10 şubat 2022 16:31

8. Biz daha önce birlikte yaşamıştık. Sanırım 1 ayda alışmıştım birlikte yaşamaya. Gerçi şimdi buraya da yazıyorlar birlikte yaşamayın erkekler evlenmiyor birlikte yaşayınca diye şimdi sizde yaşayın diyemem. Ben 5 sene sevgililik 3 sene evlilik görmüş bir insanım yani şuan nasıldır onu bilemiyorum. Evli olmayan arkadaşlarım da baya şikayetçi son ilişki dinamiklerinden.

Ben birlikte yaşadığım için mutluyum ve şanslı olduğumu düşünüyorum. Mesela abimi dışardan görseniz gayet şık ve medeni bir mühendis erkek dersiniz ama asla onun gibi biriyle evlenip bir ömür yaşamak istemezdim :( evde çok farklı bi insan.

10 şubat 2022 16:41