evlendikten sonra değişen yakın arkadaş?

liseden beri yakın arkadaşım sırdaşım onu gerçekten çok seviyodum ve arkadaşlığına değer veriyodum ama o kadar değişti ki.. ben ondan iki sene önce evlendim. aslında benim evlenmemle biraz değişmeye başladı. önceleri birbirmizde kalırdık dışarda saatlerce gezer dolaşırdık. dertleşirdik. o da geçen sene evlendi. tamamen ipler koptu. kocası basen şehir dışına çıkıyo işi oyle. her zaman buluşma teklfini ben yapıyorum. onu da şu şekilde kocan var mı yoksa uğra vs. benim durumum da şöyle 2 yaşında bebeğim var işi bıraktım ona bakıyorum evdeyim pek bir sosyal hayatım yok artık. her seferinde eşim var ya da başka bahaneler. sonrasında da o gün işin işim vardı deyip şu gün buluşalım şeklinde de dönüşü olmuyo. olsa da sanki ben gönül koymuyim diye o kadar anlaşılıyo ki. kaç kere ben yazmıycam artık desem de hep yazdım bir kere bile o yazmadı buluşmak için. bir araya gelince işte eşlerimizle de bişeler yapalım der gerisi yok. yani iki en yakın arkadaş kaç senedir eşli bir yere gitmedik.  gerçekten amma da kafa açtın diyenler olur ama üzülüyorum şuan hiç bir yakın arkadaşım dışarı çıkıp bi kahve içebilecek bi kuzenim yok çok yalnızım. eşim de nöbette oluyo haftanın üç günü yalnızlığımı anlatacak kelime yok:(( oturup kız muhabbeti yapmayı o kadar özledim ki:( ağlıycam şimdi. yani onla konuştum daha önce bu sefer de trip atan kişi oldum. ama ben ne hissetiysem açık açık soyledim. sonra unutuldu gitti. napsam yine bir konuşma mı. yoksa hiç bişe demeden iletişimi kesmek mi? iletişim dediğimde artık instagramdan komik şeyler atma o kadar

1. evlendikten sonra insanlar boş zamanlarını evde eşleriyle veya ev işleriyle geçiriyor. sizin sorununuz çocuk nedeniyle evde kapalı kalmanız bence. pandemi olmasaydı, rahatça parka, alışverişe, yürümeye gidebilseydiniz bu kadar aramazdınız arkadaşınızın varlığını.

23 ağustos 2021 17:59

2. Yani tabiki evlendi herkesin işi gücü var da. Haftada bir gün bir kaç saat bir arkadaşa uğramak bir kahve içmek neden istemez insan. Her hangi bir sorun olmadı aramızda. Yani muhabbetimiz de çok iyiydi saatlerce gülerdik yani. Yani evlenince bir gün olsun kocasının başından ayrılmamak ne kadar doğru açıkçası ben buna biraz sinir oluyorum. Yani ben haftada bir gün eşimi çocuğumu bırakıp onla vakit geçirmeyi isterken karşı tarafın umursamazlığı beni sinir ediyo. Dediğim gibi ekstra yalnızlığım da bana bu tarz şeyler düşündürüyo sanırım:(

23 ağustos 2021 18:01

3. Her ikiniz için de konuşuyorum. Sizin neyinize arkadaşlık? bulmuşsunuz kocayı salmışsınız birbirinizi. İki tarafta birbirinin boş zaman aktivitesi olmak istemiyor. Eşim de eşim diye tutturmuşsunuz. Neden illa eşli bir yere gidesiniz ki? Yalnız kalmaktan korkuyorsunuz başka da bisey değil.

23 ağustos 2021 18:05

4. Anonim1 eşim o kadar anlayışlı bi insan ki. Yorgun olsa da hep yanımda uyumadan ya evde benimle vakit geçirir bebeğimizle ilgilenir ya da mutlaka bir yerlere götürür tatil ya da dışarda  yemek gezme vs yaz başından beri.. aşımızı olduk geziyoruz ama bir arkadaşla oturup bir kahve bir yemek bi alışveriş bunları zamanında yaşadım ve farkını biliyorum bunun yokluğunu fark ediyorum. Ya gerçekten sosyal medyada falan kız arkadaşlar ya da kuzenler bir yerlere gidiyolar bir programları vs var bana o kadar uzak güzel ve imkansız geliyo ki artık çok özeniyorum halbuki dünyanın en normal ve sıradan şeyi:( her yere eşimle gidiyorum. Bebek olduğu için kendim de çıkamıyorum haliyle..

23 ağustos 2021 18:06

5. Eşim de eşim diye nerde yazmışım ben ya? Karşı tarafın bahanesi o. Eşimde eşim diye tuttursam ya da tek derdim yalnızlık olsa yazmışım okumadan boş boş yorum yapma eşimi ve bebeği evde bırakıp onla buluşurum gibi bir düşüncem olmaz.

23 ağustos 2021 18:09

6. Anonim 5 evet zaten o çalışıyo şuan. Geçenlerde bir yere gittik. Tesadüfen iş yerindeki arkadaşıyla orda oturuyodu. Kocası yokmuş. Yani o gün arasa bile ben çocuğu eşime emanet edip onlarla orada oturmak isterdim. Oturduğu arkadaşı da tanıyorum bu arada o da arkadaşım daha önce birlikte çok şey yapmışlığımız var. Yani demiyorum ben ona kocanı salla tüm gün sokaklarda sürtelim.   Ama tüm dünyasını kocasına göre ayarlamış.

23 ağustos 2021 18:12

7. Ben okudugumdan sunu anladim, sizin derdiniz spesifik olarak o kisiyi ozleyip onunla vakit gecirmek istemek degil, kiz arkadasim olsun o muhabbeti ozluyorum, bunu da yapacak kimsem yok bu kiz kac yillik arkadasim niye bu ihtiyacimi gidermiyor seklinde. Karsi taraf da bunu hissettiyse sogur dogal olarak, kimse kimsenin bos zaman doldurma araci olmak zorunda degil cunku. Ortalama alti yakinlik da belirli bir yastan sonra tam da bu seviyede kaliyor. Kendinize hobi bulmayi deneyebilirsiniz yeni arkadas getirebilir, ev-es-cocuk ekseninden de biraz cikarir.

23 ağustos 2021 18:15

8. Evet a6 sanırım oyle. Çocuklu olmam da artık cazip gelmiyo sanırım engel olarak görülüyo. yani kimsenin emrivaki  arkadaşlığına ihtiyacım yok elbette. Sadece gerçekten değer verdiğim bir insandı o yüzden belki bu kadar kafa yordum ve üzüldüm. Benim için herhangi bir arkadaştan farklıydı ama artık mesafe koyucam ben kırılmiyim diye yapılan arkadaşlığı da istemem. Peki sessiz mi kalayım sebeblerini soyleyeyim mi? İlla ki bir gün arar beni biliyorum ben ona küsmemi arkadaşlığı bitirmemi de isteyecek biri değil. asıl sorun da o oldu hep ben küsmiyim diye ayarlanan buluşmalar...

23 ağustos 2021 18:17

9. A4 kesinlikle aynı durumdaymışız..

23 ağustos 2021 18:18

10. Ya boş zamanımı onla doldurayım değil. Eski iş yerinden bir kız arkadaşım var. O da hamile işi bıraktı evlerimiz de yakın aslında. Sürekli de yazar bana gelelim gidelim vs Ama ne biliyim çok sıradan geliyo onun arkadaşlığı:/ vakit geçirmekse geçiririm onla da. Onunla aramızdaki derinlikte bir arkadaşlık değil. Muhabbeti çok bana göre değil gibi geliyodu.

23 ağustos 2021 18:26