evlendikten sonra sosyal medyada soyismini değiştirmek?

merhaba süslüler, sorum biraz gereksiz olabilir. evlendikten sonra sosyal medyada soy ismini değiştirenler sizde nasıl bi izlenim bırakıyor? bana gereksiz bir hareket gibi geliyor ya da baakıın artık evliyim ben narası gibi geliyor. ben evliyim ve hala kendi soyadımı kullanıyorum, çevremdekiler neden değiştirmediğimi soruyor. soy ismim de pel sempatik bir şey değil, başkası olsa çoktan değiştirirdi falan diyorlar. siz ne düşünüyorsunuz?

1. Ertesi gününe değişenler sanki bu anı bekliyormuş ve görmemiş gibime geliyor. Ama uzun süre sonra değişenler batmıyor

8 ekim 2019 09:32

2. Katılıyorum, sanki yüzyıllarca bu anı beklemişcesine sosyal medyada soyad değiştirmek bana da komik geliyor. Instagramda soyadınızı değiştirseniz ne değiştirmeseniz ne sanki devlet dairesi

8 ekim 2019 09:33

3. Sanırım haklısın, hemen değiştirenler bana da görmemiş gibi geliyor. Belki uzun zaman sonra, artık eşinin soyismini ciddi anlamda kanıksamaya başlayınca normal gelecektir

8 ekim 2019 09:34

4. Ne alaka kızlar? Sonuçta soyadınız değişiyor. Bunun görmemişlikle ne alakası var? Bence değiştirmemesi daha anormal. Sonuçta artık soyadı o değil.

8 ekim 2019 09:38

5. Ohoo sosyal medyadaki nickinizle sülaleye saygısızlık yapıldığını düşünüyorsanız geçmiş olsun

8 ekim 2019 09:41

6. Sosyal medya kullanmiyorum ama kullansam degistirirdim cunku evet senelerce o ani bekledim. Anne babam ayriydi. İlkokuldan beri ogrtmenlerim de dahil "ay soyadiniz niye degisik, uvey misin, evlatlik misin" gibi sacma sorulara maruz kaldim. Annemi aldatip bizi terk eden, yeni aile kurup beni sallamayan adamin soyadini tasimak durumunda kaldim yillarca. O yuzden evlenir evlenmez kendi soyadimi hic bilmiyormus gibi yaptim. Pisman degilim.

8 ekim 2019 09:56

7. Bu arada nikahtan hemen sonra soyadı değişmiyor. Resmiyete düşmesi iki haftayı bulabiliyor bu bilgiyi vereyim de anında değişiyor zaten diyenler için :d

Ben evlendikten bir müddet sonra kendi soyadımın yanına ekledim, nickim de eski şekilde eski soyadlı bir şekilde duruyor. Resmiyette sadece eşimin soyadı var ama babamın soyadını da sevdiğimden ötürü sosyal medyadan silmedim.

Hemen değiştirmeyebilirsin, bu olabilir ama evlilik fotoğraflı profil yapıp da değiştirmeyenleri ya da eklemeyenleri gördüm, bence bu daha garip duruyor.

8 ekim 2019 10:37

8. evlendim ve soyismimi sosyal medyada değiştirmedim çünkü sosyal medyada iki ismimi kullanıyorum hiçbir zaman soyismimi kullanmadım. isteyen de değiştirir değiştirmez kime ne? sosyal medyada evlenir evlenmez soyisimini değiştirenlere görgüsüz diyenler varsa kendileri de net kıskançtır. yemeden içmeden hesap başında bunları mı takip ediyorsunuz?

8 ekim 2019 10:54

9. Yani tamam bana garip geldiği için, fikirlerinizi merak ettim. Bu kadar abartılı cevaplara gerek yoktu.

8 ekim 2019 11:00

10. 5 yıllık evliyim, kullanıcı adlarımı, mail adreslerimi değiştirmedim, zaten çift soyadı kullanıyorum.

8 ekim 2019 11:05