evlenmeyeceksek ayrılalım nasıl denir ?

2.5 yıllık ilişkimde evlenmemek için hiçbir gerekçemiz yok ama erkek arkadaşımdan bu konuda bir adım gelmiyor. ben 30 yaşıma geldim o 30un üstünde. bitirmek istiyorum bu sebepten çok mu garip bir karar? nasıl söyleyeceğimi bilemiyorum konusunu açmakta bile zorlanıyorum. bu konuyu benim açmak zorunda kalmam bile garip geliyor. bu yoldan geçen bu sebepten ayrılan var mı? sonra pişman oldunuz mu? dertleşmek istedim

1. evlilikle ilgili hiç konuşmadınız mı yoksa konuştunuz ve direkt evlilik istemiyor mu? istemiyorsa ayrılmanız daha mantıklı. ama hiç lafı geçmediyse bence beklentinizin ne olduğunu söyleyin. ona göre ayrılık ya da devam gibi bir yol çizersiniz.

29 ocak 00:34

2. Güya istiyor ama sözde ve ilişki boyunca toplam 3 kez falan konuşulmuştur bu konu. Birinde de ev almadan evlenmek istemiyorum dedi ne alaka herkes ev alarak mı evleniyor diye sordum ben öyle olması gerektiğini düşünüyorum diyor. İkimiz de çalışıyoruz ve yaşadığımız şehirde gayet güzel bir evde kirada oturabiliriz. Yani asıl konunun bu olmadığını düşünüyorum. Daha önce evlenip boşanmış onun da etkisi var biliyorum ama ondan sadece istemiyorum tekrar demesini ya da istiyorsa açıkça bunu söyleyip tarih vermesini bir plan yapmasını bekliyorum. Artık dışarda yiyip içip evlere dağılmaktan çok sıkıldım. Bu iş olmayacaksa da yoluma bakmak istiyorum

29 ocak 00:39

3. Hiçbir gerekçemiz yok yazmışsın da ss adam evlenmiş boşanmış daha ne olsun? Bi daha o topa giremiyor neyini anlamadın ki sen?

29 ocak 00:43

4. topa giremiyorsa süslünün ne suçu var kız istiyo o istemiyo olmaz malesef

29 ocak 00:57

5. Bana tekrar evlenmeyi düşünmüyorum dese hiçbir sorun kalmayacak. Israr etmem ya da ikna etmeye çalışmam zaten. Mesele beni sevdiğini düşündüğünü söyleyip bu konuda adım atmıyor olması. Burada da bence benim bi suçum yok

29 ocak 01:01

6. adam boşanmış ve evlenmeden önce ev almak istiyor. ev üstünde hak iddia etmenizi istemiyor olabilir. iyi niyetli olarak bakarsak da ailenizin karşısına boşanmış ve ekonomik kaygıları olan bir profil olarak çıkmak istemiyordur.

29 ocak 01:12

7. sonra bosanirsak mal paylasimina dahil olmasin diye mi evlenmeden once ev satin almak istiyor, yoksa evlenme konusunda isi yokusa surmek icin mi?

suslu hayat beklentileri farkli olabilir insanlarin, asla evlenmeyi istememek de hayatinin bir evresinde evliligi istiyor olmak da mumkun, bunun icin kendinizi mahcup hissedeceginiz bir sey yok. "benim bunu istedigimi biliyorsun, yas, is guc, sorumluluk vs bakimindan kendimi evlilige hazir hissediyorum. sen ne dusunuyorsun?" tamam ben de istiyorum der ve plan yaparsa ne ala. ama istemedigini soylerse ya da en kotusu kem kum ederse de:

"senin ve benim hayat amaclarimiz ortusmuyor, birbirimizi uzmeyelim hadi bay."

29 ocak 01:16

8. Asıl önemli detayı sonradan eklemişsin süslü. Zaten evlenip boşanmış bir daha zor evlenir bence. Boşanan erkeklere bir haller geliyor nedense çoğu tövbe ediyor evliliğe kolay kolay yanaşmıyor, sanki asıl onların hayatını iyileştirmiyormuş gibi... Bunu açık açık konuşabilmelisin inan ben de senin gibi 'bu konuyu benim açıyor olmam bile garip' diye düşünürdüm ama zaman o kadar değerli ki. Aynı yaştayız evet 30 gayet genç bir yaş ama senin evlenme niyetin varsa onun yoksa bundan ayrıldın toparlandın biriyle tanıştın o aşamaya geldin derken en iyi ihtimalle 2-3 sene eder. Al karşına açık açık 'ben yuva kurmak evlenmek istiyorum gelecek planlarım arasında (atıyorum) 6 ay içinde bu yönde bir adım atmak var senin böyle bir planın yoksa birbirimizin daha fazla zamanını almayalım' de. Evlenmeyeceksek ayrılalım deme bence hoş değil ama -evlenecek miyiz +evet evleneceğiz -he tmm gibi bi konuşma olmasına da izin verme. Açık açık 'ben 1 sene içinde evlenmeyi planlıyorum, bu anlamda ilişkimiz nereye gidiyor gelecek planımız nedir' gibi konuş. Bu arada bu sebepten ayrılmak kesinlikle garip değil evlenmek istemek kadar istememek de normal. Ama böyle önemli bir konuda kaderini bir erkeğe bırakma konuyu aç ve konuş.

29 ocak 01:27

9. Erkekler bizi o kadar korkutmuş ki iğrene iğrene kezban demelerini böyle bir yafta yapıştırmalarından bende bu yaşımda yeni yeni farkediyorum

Biyolojik yaşımız geçen biziz, aile kurmak istemek doğal hakkımız, sevdiğimiz insanla nikah istemek hakkımız

Her boku yemeye gelince hiç istemem demiyorlar anca bu konuda kaçıyorlar

Valla ss ben net bir şekilde söyledim... tam 30 da, 4 yıllık birliktelik, işler güçler yerinde, benim ailemin bana aldığı ev vardı zaten, onun arabası vardı, daha önce evlenememiştik ikimizde öyle bir olayımızda yok, aileler tam aynı düzeyde ve iki tarafta ilişkimizi biliyor, hatta o maymunun annesi bile soruyor eee hani diye

Yani bizde sizin gibi bile değildi

Aldım karşıma, dedim ki 'evlenince nerede oturcaz, eşyaları nasıl alalım?'

Kal geldi adama, ağzından gayri ihtiyari ben düşünmüyorum bilmiyorum hiç düşünmedim lafı çıktı

Nasıl yani dedim. İyiydik işte böyle düşünmedim dedi

Tek tek sebeplerimi anlattım, ben anne olmak istiyorum, evlenmek istiyorum, ailemi kurmak istiyorum, artık aramızdaki şey resmi olsun istiyorum, toplum baskısı benim üstümde

Bana dedi ki banane bundan!!!! Toplum beni baskılamıyor ki, annem bile öylesine soruyor

Peki tamam iyi oldu söylediğin dedim

Ayrıldım, hala kapıma geliyordu, kandırmaya uğraşıyordu çünkü eski düzeni benle yaşadığı ilişki muhteşem beyimiz bundan vazgeçmek istemiyor ama evlenmek de istemiyor. Ne istiyorsa daha bencil ayı!!!

Neyse aylar geçti ben duvar gibiyim, pişmanımlar kıymetini anladımlar ... ama yok ben o gün o söylediği şeyleri asla unutamadım, o pislik düşünce yapısı sonrasında o bencilce hareketlerini

Böyle böyle 4 ay geçti... ben başkasıyla tanışttım

1 ay flört, sonra onu da karşıma alıp ben ciddi düşünmek istiyorum, çünkü evlenmek aile kurmak istiyorum sevdiğim insanla seninle de bu yüzden görüşüyorım sevebilir miyim sonrası olur mu diye şuanlık bir duygum yok sadece hoşça vakit geçirdim sen ne düşünüyorsun dedim... o kişide bana bende senin gibi düşünebilirim ancak net cevap için daha fazla tanımak gerekir şuan bişey diyemem dedi, tamam okey dedim

Onunla 6 ay sevgili olduk, benim ex ayıda arkamda demediğini bırakmıyor ve hala taciz ediyor, neyse

Sonra şimdiki eşimle nişan taktım ben çünkü 6 ay boyunca hiç birşey konuşmadık evlilikle alakalı bir daha, biliyordu benim ya tamam ya evlilik diyeceğimi, o süreçte ikimizde evlilik evlilik diye çııldırmadık birbirimizi ciddi tanıdık...

Ben hiç beklemediğim bir anda 'benimle evlenir misin' diye sordu, yüzüğü verdi... o an kabul ettim ama sonra düşünelim biraz daha neyi nasıl yaparız diye dedim tamam dedi. Evlilik teklifinden tam 1 sene sonra evlendim.

3. Seneye giriyoruz, mutluyuz, henüz çocuk düşünmüyoruz, yaşlarımız 35-36

29 ocak 01:27