evli mutlu işi gücü çocuğu olan ablamın mutsuzluğu, işsiz ama hala mutlu olmaya çalışan ben? onun memnuniyetsizliği benim sinirimi bozuyor ?

evet normal bir evi ailesi işi gücü 2 de dünya tatlısı çocuğu var. memur ve izinde şuan neyse her yeni doğan bebek gibi bebeği arada ağlıyor ev işlerine yetişemiyor öyle mutsuz ki görün sürekli öf pöf şikayet isyan halinde yardıma çağırıyor beni annemi.  bebek az uyuyor diye şikayet ediyor bitmiyor mutsuzlukları  ben 29 yaşında iş arıyorum nişanlıyım iş problemleri yüzünden daha evlenmiyoruz nişanlımda iş arıyor ayrı şehirdeyiz, inanın daha pozitifim daha mutluyum. dün bebeği severken ağladım çünkü imrendim  bende böyle küçük bir hayat istiyorum onun bu memnuniyetsizliği ilgi isteği sinirimi bozuyor  sizce ben mi abartıyorum

1. e bok gibi hayat haklı kadın ama biraz geç fark etmiş

22 ağustos 2021 23:25

2. Agsgsgs benim hayatımdan çok daha iyi olduğunu düşünüyorum a1

22 ağustos 2021 23:27

3. Çocuğu yaptıysa bakmayı da bilsin. Sana güvenip mi doğurdu. Üstelik ilk çocuk da değil. Çok zorlanıyorsa yardımcı tutsun.

22 ağustos 2021 23:29

4. Süslü, postpartum depresyon hakkinda bilginiz var mi? Ablanizin bu halleri bununla alakali olabilir. Değilse dahi is ve evinin olmasi ablanizin her seyi oldugu anlamina gelmiyor. Yeni dogan bi bebek tek basina hayati yeterince zorlastirdigi icin depresyonda olmasa bile gergin olmasi dogal diye dusunuyorum.

Sizin su an is aramaniz sebebiyle her seyi var, daha ne istiyor seklinde dusunmeniz de dogal, bunu yadirgamiyorum, olabilir insanlik halidir. Ama ablanizin durumunun da kolay olmadigini dusunuyorum, bu sekilde bi kiyaslamadan vazgecin derim. Sizin hayatinizi zorlastiran sey issizlik su an, onunki bebek. Bitti, bunlar birbirinden bagimsiz seyler.

Sizi cagirdigina gore araniz iyidir diye dusunuyorum ablanizla. Yazmis oldugunuz dusuncelerinizi olmadik bir anda bir sekilde dile getirirseniz, aranizdaki iliski donusu olmayacak sekilde zarar gorebilir.

22 ağustos 2021 23:31

5. A3 bende böyle düşünüyorum ama ben kötü bi kardeş miyim diye sorguluyorum kendimi abla kardeş ilişkilerini bilmediğim için aklım karışıyor

22 ağustos 2021 23:31

6. Aramız iyidir süslü ben bunları ona da söylerim şuan mutsuz olduğu için söylemedim ama söyleyeceğim. Evet bebek zor ama sağlıklı tatlı mı tatlı bir bebeği var hiç bir şey düşünmese yıllarca bebek sahibi olmaya çalışan insanları düşünsün sağlıklı olduğu için mutlu olsun bu mutsuzluğu bana nankörlük gibi geliyor

Dediğiniz depresyonu araştıracağım.

22 ağustos 2021 23:34

7. Suslu a3'e yazmissiniz ama ben yeniden bir cevap vermek istiyorum jdjfkfj. Bence kotu bir kardes degilsiniz. Boyle her seyin ustumuze geldigi zamanlarda, komsunun cimenlerinin daha yesil gorunmesi gibi baskalarinin yasadigi hayatlar bize oldugundan daha guzelmis gibi gorunebilir. Belki gercekten de bizimkinden guzel hayatlar yasiyordur bu komsular. Bu kisinin bir de sikayetlendigini gorunce sinirlenmemiz, bir adaletsizlik duygusuyla calkalanmamiz, benim basimda ne dertler varken sen neleri dert ediyorsun diye dusunmemiz normal ve cok insancil. Kisinin kardesimiz olmasi da boyle duygular icerisine girmemizi engellemiyor malesef. Ben sizin durumunuzda ablaniz yeni dogum yaptigi icin bu sekilde bir cevap yazma ihtiyaci hissettim. Mesela çocuğu buyumus, 5 yasina gelmistir, yine bu sekilde yetisemiyorum diye sizi darliyordur o ayri. Ama yeni dogum yapmis birinin bu tepkilerini cok gormemek gerekir diye dusunuyorum nacizane. Zaman gectikte uyum saglayip rahat birakir herhalde sizi.

22 ağustos 2021 23:39

8. A4 ne güzel cevap vermişsiniz çok teşekkür ederimm dışarıdan bir gözle benim farketmediklerimi anlamamı sağladınız 🙏🏻

Doğum öncesinde de 5 yaşındaki oğluyla ilgili çok şikayet ederdi ki dünyanın en sakin çocuğu olabilir  işte yorulduğunu ev işlerine yetişemediğinü söyler durur sürekli süreli aslında daha çok kendiyle meşgul biridir biraz karakteri de bu ama  şimdi doğumla beraber şikayetleri artınca bende daha da rahatsız oldum sanırım.

Bir de dediğiniz gibi ben zor bir süreçten geçtiğimden bana onun çimenleri yeşil geldi galiba :)

22 ağustos 2021 23:56

9. A5 bir arkadaşım var bir an o yazdı cevabı sandım ta ki polislik kısmına kadar onunla oturur arada ablalarımızın bu hallerine kızarız

Tabiki seviyoruz onları ama bu halleri de sinir bozuyor.

Söylemeden anlamaz a5 söylersen küser neden böyleler

Bir de herkesin ablası mı böyle bilmiyorum ama benim gördüğüm kadarıyla hep kendileriyle meşguller bizim dertlerimiz önemsiz gibi onların gözünde Buda can sıkıyor

23 ağustos 2021 00:00

10. Ne biçim insanlar var dünyada cidden şaşırıyorum burada okudukça. Nasıl bu kadar fesat oluyorsunuz ya?

23 ağustos 2021 00:21