evlilik teklifi edilirken hediye edilecek olan yüzüğün maddi değerinin yüksek olması beklentisi hakkında ne düşünüyorsunuz?

erkek olarak merak ettiğim bir konuyu sizlerle konuşmak istiyorum.gerek sözlükte gerek toplumda o kadar çok karşılaşıyorum ki böyle kişilerle. neden bu kadar önemli yüksek karatlı  yüzük takmak?  karşınızdaki kişinin maddi kazancını bildiğiniz halde 20-30 bin tllik (hatta belki de daha fazla)  yüzüğün beklentisi içerisine girmek ne kadar samimi kızlar soruyorum size?

1. Saçmalık. Gösteriş meraklısı birine evlilik teklif etmezseniz hiçbir sorun olmaz. Yalnız böylelerini eleştirip eleştirip gider onlarla evlenir çoğu. Acımıyorum hiçbirine. Uyumlu olanın kıymeti bilinmiyor. Erkekler naz, trip, kaprisli insanlarla acı çekmekten daha mutlu gibi. Zor olan daha değerli oluyor sanırım.

22 kasım 2021 00:24

2. Süslü ben mesela tek taş yüzük takılmasına karşıyım, sadece alyans daha hem daha şık duruyor hem de pırlanta takmak etik gelmiyor bana. Ama bir yandan da yüzüğün değerinin yüksek olması gerektiğini düşünenlerin, sadece gösteriş yapmak için isteyenleri ayrı tutuyorum, erkeklerin bu işi ve karşı tarafı ne kadar ciddiye aldığının bir göstergesi olarak görüyorlar bence. Tabi ki asgari maaş alan birisinden kimse 50 binlik yüzük beklemez ss ama zaten asgari ücretle evlenmek, yuva kurmak da ne kadar akıl karı mesela. Ama örneğin sevdiği ve hayatını paylaşmak istediği kadına bunu teklif ederken atıyorum 1 veya 2 maaşını biriktirip o para ile alınan yüzükle yapması aslında ne kadar fekadar, sizi ne kadar mutlu etmeye hevesli olduğunun kendince bir göstergesi gibi düşünebilirsiniz.  Bunu yalnızca yüzükle değil tabi ki mesela tektaşa o kadar harcamak istemezsiniz başka bir şekilde gösterir o zaman bu cömertliği vs. Ha tabi ki her şey para ve maddiyat değil ama öncesinde büyük yüzük istemiyorum o parayı balayı, çeyiz vs gibi şeylere harcayalım diye ortaklaşa konuşulmadıysa bir erkeğin gidip de kendi kendine atıyorum bin liralık yüzük almaya karar vermesi bence sadece göstermelik bir teklif gibi geliyor bana.

22 kasım 2021 00:27

3. Çok samimi... evlilik yüzüğü bu ya devamlı takacak olmasını geçtim bir anlamı var hayatını geçirmek istediğin, sevdiğin kadına da bir zahmet güzel bir yüzükle evlilik teklifi yap. Kendinizi güvenceye almadan birikim yapmadan düğün masrafı şu bu altından kalkabilir miyim diye düşünmeden evlilik kararı alıyorsunuz. Sonra da durumum bu kadar. Durumun o kadarsa demekki evlenmek için daha zamanın var.

22 kasım 2021 00:27

4. An3 evlilik için tabi ki bir birikim gerekiyor her iiki taraf karşılıklı şekilde maddi manevi hazır olmalı. Ancak evlilik teklifinde hediye edilecek yüzüğü almak içinde ayrıca 30 bin tl biriktirme zorunluluğu olduğunu düşünmüyorum. Ben bir erkek olarak düşüncemi belirtecek olursam, tabi ki  sevdiğim kadının zevkine uyacak onu en Mutlu edebileceğim şekilde imkanlarım doğrultusunda bir yüzük almak isterim. Ama karşımdaki kadının da tavırları bu noktada çok önemli. Eğer sizin gibi biri karşımda olursa eminim ki o iş teklife bile gelmeden biter.

22 kasım 2021 00:33

5. Sizden yüksek karatlı yüzük isteyen kadına düşüncelerinizi söyleyemeyip orada burada niye ağlıyorsunuz bunun için ben de bunu anlamıyorum. Başka kadınların ne istediği de sizi ilgilendirmiyor zaten, herkesin beklentisi farklı olabilir.

22 kasım 2021 00:36

6. hahaha merak etme ss anonim3 veya herhangi biri de sizinle o noktaya kadarı bırakın herhangi bir selamlaşmaya dahi gelmez zaten. tavra bak ya.

22 kasım 2021 00:37

7. Ss işte olay bu. Böyle biri size uygum değilse baktınız surat yapıyor uzun vadeli düşünün ve olmaz bu insanla diye düşünün. Kimi erkek kendini çom ezdiriyor. Ben bir mana veremiyorum. Hiçbir birikimi olmayan, çalışmayan ve çalışmayı da düşünmeyen bir kız sevgilisine ev almadan nişan yapamam diyor. Korkunç.

22 kasım 2021 00:38

8. Biz nişanlanmaya karar verdiğimizde nişanlımın durumu sıkışıktı. Tabiki bende bu durumu biliyordum. Pırlanta alabilecek durumda değildi. Bende dedim ki hayatım şimdilik alyans ve birer kıyafet alıp sözlenelim daha sonra düze çıktığında bi evlilik yüzüğü alırız. Nişanlımda iyi olur hayatım öyle yapalım dedi. Nişanlandıktan 3 ay sonra durumu daha iyi hale geldi, bi kredi ödemesi vardı o bittiğinde ferahladı biraz. Gittik beğendiğim yüzüğü aldık geldik. bakın kredi ödemesi var diye ne özel teklif organizasyonu istedim ne bişey. Ama bizim erkek milletinin geneli parası olduğu halde tenezzül edip evleneceği kadına bir takı almıyor. Parası varsa ve benden sakınıyorsa bunu yadırgarım açıkçası. Onun dışında evlenicek kadın da çocuk değil herhalde halden anlar. Hiçbir kız arkadaşımın anlattığınız gibi şımarıklık yaptığını görmedim. Kimisinin nikahında alındı yüzüğü hatta bazılarının evliyken alındı.

22 kasım 2021 00:39

9. Her kadın 30 binlik yüzük istemiyor zaten uçmayın ama gidip de mikroskopla görünecek türden bir yüzük de almayın bir zahmet. Maaşınız 3 binse 7-8 bin civarı bir yüzük alabilirsiniz. Birkaç ay biriktirirsiniz en azından karşınızdaki kadına da bunun uzun zamandır aklınızda olduğunu durumunuza rağmen güzel bir yüzük alarak da değerli olduğunu hissettirirsiniz. Maaşınız zaten 3 binse 30 bin liralık yüzük isteyen kadın da sizinle zaten evlenmez.

22 kasım 2021 00:39

10. Çevremde 30 bin liralık tektaşı olan yok hiç denk gelmedim garipsedim.

22 kasım 2021 00:48