fake hesap açmak/kullanmak konusundaki düşünceleriniz?

merhaba süslüler, dün gece bu fake hesap mevzusu yüzünden sevgilimle ayrılık noktasına geldik. ona göre fake hesap çok ayıp bir şeymiş, başka bir şeyin arkasına sığınarak insanların hayatından bilgi alıyormuşuz, neden gerçek yüzümüzle bu işi yapmıyormuşuz? stalk yapma konusunda da düşünceleri aynı. zaten fake hesabın amacı stalk yapmak olduğu için ona da karşı çıkmış oluyor. ben yanlış bir şey görmüyorum fake hesap kullanmada sadece hikayelerine bakıyorum, gönderilerine bakıyorum. sizler ne düşünüyorsunuz bu konuda ve sizin sevgilileriniz/eşleriniz/erkek arkadaşlarınız ne düşünüyor bu konuda?

1. Sevgiliniz son derece mantıklı bir insan.

Fake hesap = hayatsızlık

27 ağustos 2018 12:23

2. Aynen sevgiliniz gibi düşünüyorum. Ve bir de gereksiz işsizlik geliyor bana boyle seyler yapmak bu dusuncelere ilaveten.

27 ağustos 2018 12:24

3. Geçen sene su anki sevgilimle beraber olmaya başlamadan önce başka bir çocuk vardı ama aslında çocuğun 4 yıldır ilişkisi varmış. Ben bunu stalklayarak öğrendim. Fake hesap kullanmadım gerçi ama stalk eylemini yaptım bazı yerlerde gerekli buluyorum.

27 ağustos 2018 12:27

4. Sevgiliniz çok haklı. Bu yüzden 2 tane fake hesabım var.

27 ağustos 2018 12:34

5. fake hesaplar eğer birine karşı kaba-taciz edici sözler söylenmek için kullanılmıyorsa kimseyi alakadar etmez bence. insanlar kendi hesaplarıyla ilgilenildiği zaman kendini önemli hissediyorlar bir de günümüzde. o yüzden sırf merak edip bakıyorum diye kimsenin bir tarafını kaldırmamak dünyanın en mantıklı şeyi bence.

27 ağustos 2018 12:41

6. Ben eski sevgilimin beraberken eski sevgilisiyle görüstüğünü fake hesabımdan öğrenmistim.valla yıl olmus 2018.kimseyi taciz etmiyorum, foto calmıyorum.actığım hesap da edebi bir yazı hesabı gibi bise.bakıp cıkıyorum.keriz miyiz ya heralde acacaz.hı bunlar bi yana eniste de haklı tabi bi yerde süslüm.

27 ağustos 2018 12:43

7. stalk kişisel bir eylemdir. başta partneriniz olmak üzere kimi ne şekilde izlediğinizi kimsenin bilmemesi gerekir. profesyonel stalk'çuyum diyebilirim ve bunu sadece (yaklaşık 3 yıldır haftada bir görüştüğüm) psikoloğum biliyor. psikoloğum kamuya açık bilgileri ve materyalleri takip etmekte bir sorun olmadığını, merakın gayet insani bir şey olduğunu söylüyor. ancak bir bağımlılık olduğu ve bağımlılıklar da yaşam kalitesini düşürdüğü için asgaride tutmamı telkin ediyor.

fake hesap bunun kimliğini gizleme katmanı. takip etmek istediğiniz kişinin sosyal medya hesabı kilitliyse yahut kendi hesabınızdan onu takip ettiğinizi bilmesini istemiyorsanız ve de kendisi isim ve profil fotoğrafı bulunmayan, anonim bir hesabı kendi iradesiyle kabul ediyorsa bunda etik bir sorun bulunamaz. bu benim psikoloğumla dönem dönem derinlemesine konuştuğum bir konu. örneğin magazin haberleriyle, ünlülerin hayatıyla zerre ilgilenmem. uzun yıllardır televizyon izlemedim. bu sitede bahsedilen youtube ünlülerini bilmem. yaşamını merak ettiğim başka bir kitle var. yaşantımı haftada birkaç fotoğrafla paylaştığım bir instagram hesabım var, başka bir sosyal medya kanalı kullanmıyorum. manevi anlamda tatmin olduğum, renkli ancak düzenli bir özel hayata sahibim. epey seyahat etme imkânım var ve ölçülü şekilde fotoğraf paylaşırım. yani bir anlamda ben de insanlara bakabilecekleri şeyler sunuyorum.

bir stalker olarak ahlaksızlık ya da ikiyüzlülük değil, bir bağımlılık içerisindeyim ve bunun farkındayım. seyreltmeye çalışıyorum, üstelik seyrelttikçe daha çok keyif alıyorum.

kısacası olumsuz bakmıyorum. sosyal medyanın amacı izlemek ve izlenmektir. gizlilik sosyal medya kanallarının işine gelmeyen ancak sunmak zorunda oldukları bir seçenek. stalk bence ayıp değil ama bir tabu olarak kalmalı ve kendi iyiliğimiz için kontrollü olmalı.

27 ağustos 2018 13:04

8. (yazar: duu) fake hesabın sektördeki tanımını paylaşabilir misiniz rica etsem? internette kendi ad ve soyadını paylaşmak 2010'ların başına kadar yaygın değildi. facebook ile birlikte takma isim kullanma oranı azaldı. fake hesap kişinin birincil olmayan, kendi hayatını paylaşmadığı ve anonim bir görünüm çizdiği hesap değil midir? bu hesapla taciz, dolandırıcılık vb. şeyler yapılmadığı sürece suç olması mümkün değil. pek çok insan internet üzerinde çeşitli sebeplerle (örneğin memuriyet) anonim kalmayı tercih ediyor ve bu gayet anlaşılır bir şey.

27 ağustos 2018 13:37

9. sevgili (yazar: duu) başka yere çektiğimi sanmıyorum. "zaten yasak olan bir şey fake hesap konusu." demeniz üzerine gerek internet etiği gerekse hukuki anlamda kaçırdığım bir şey mi var diye sormuştum. cevap alamadım ama yine de teşekkür ederim.

27 ağustos 2018 14:32

10. teşekkür ederim duu. aynı şeyleri söylüyoruz. :)

27 ağustos 2018 14:33