fasulyeden insan olmak,ciddiye alınmamak?

merhaba süslüler,kafama takılan ve beni artık rahatsız eden bir durumu sizlere sormak istedim. etrafımdaki insanlar genelde beni söylediğim şeyleri ciddiye almaz ve umursamaz. hastayım desem ilaç al geçer derler. bir şeyi ben yaparım desem yok o öyle olmadı diye atlarlar. en son yakın kız arkadaşım onun sevgilisi ben ve benim sevgilim kamp yapmaya gittik. kamp için alışveriş yaparken söylediğin şeyleri almadılar neden kötüymüş daha iyisi varmış vs. hadi dedim olabilir zevkler renkler meselesi ama mesela yemek pişireceğiz arkadaşım bana sen domatesleri doğra yeter yemeği ben yaparım dedi. bu arada aşçılık mezunuyum:) dedim yardım edeyim olmaz biraz otur ben karıştırayım vs yok kanka sen beceremezsin şimdi dedi. iyi dedim hani yap. ertesi gün ben yaparım dedim ayıp olmasın hep o yaptı diye,ertesi gün de yine aynı şey oldu. kanka sen domatesi soğanı doğra yeter dedi. doğramamı da beğenmedi yine kendi pişirdi birde ay çok güzel yaptım şöyle lezzetti. erkek arkadaşım da evet harbiden lezzetli vs diye destekledi. yaptığı da tavuk sote. soğanı domatesi tavuğu neye koysan pişer lezzetli  olur zaten. sonra işte bulaşık yıkayacağım yine sen beceremezsinler. neyi yapmak istesem elimden alıp kendileri yaptı. konu yemek de değil aslında. mesela sohbet ediyoruz ben bir konu açıyorum dinleyen yok. sözüm kesiliyor hemen başkası atlıyor başka konu açıyor herkes onu dinliyor. kampta bir kere telefonu elime almadım. ben bir şey anlatırken onlar sevgilisiyle kumar oynadı telefonda. ben bir kere elime aldım story atmak için öf kanka buraya telefonla oynamaya gelmedik cevabı aldım. arkadaşım yaptığın her şeye bir kusur buldu sürekli. yani insanlar beni neden ciddiye almıyor? neden üzülebileceğimi düşünmüyorlar. ben kimseyi kıramıyorum mesela? çok naif olduğum için mi oluyor? bu durumda ne yapmam lazım nasıl insanların beni ciddiye almasını sağlarım? fasulyeden insan olmaktan sıkıldım. görünmez olmaktan ciddiye alınmamaktan? buraya kadar okuduğunuz için teşekkür ederim. kırmadan her türlü eleştirinize açığım süslüler.

1. gerizekalı aşçılık mezunuyum ben diye yapıştırsana orda mesela, bence sorun sizde değil arkadaşınızda

24 ağustos 2021 13:26

2. Öncelikle bence arkadaşlığını da ilişkini de bitir.

Ama yok olmaz dşyosan da ne diyim yani.

Ya ama yuh yuh aşçısın sana mı yemek yapma diyolar. Ben yerinde olsam saçma sapan bok atardım yemeğe (yemekten de anlamam da misal vereyim üç tane terimle) "kanki yalnız soğanı kalın doğrarsan marine olmaz (?ahdh)" gibi gibi. Mesela bulaşıktan sonra temiz dahi olsa tabağı alınca "bi sudan geçireyim şunu ya" falan yapardım. Telefonu elime alınca laf ettiklerinde "ne var be kumar mı oynadık" falan derdim.

Benim de başıma çok geldi bu arada üç beş laf sokunca hizaya gelir bunlar bi de laf soktuktan sonra gönüllerini almayacaksın beybi yoksa götleri kalkıyo.

Yetersiz tipler ego şişirmek için yapıyor bmyle şeyleri sıkma güzel canını.

24 ağustos 2021 13:29

3. Ağızlarının payını ver. Bu ne böyle ya. Arkadaşın kendini bulutların üstünde görüyor olabilir, var öyle tipler çünkü.

24 ağustos 2021 13:29

4. Zaten rahatsız olduğumu dile getirdim. Erkek arkadaşımla tartıştık hatta. Dedim neden desteklemiyorsun yanımda olmuyorsun. Ama sesini çıkarmadı. Ben şikayetçi olunca sorun çıkaran ben oldum arkadaşım tarafından. Duşta mesela su soğuktu baya haliyle üstüne para verip soğuk su ile duş almak istemedim biraz söylendim. Arkadaşım hemen buraya kampa geldik sürekli şikayetçisin andan zevk almıyorsun oldu. Sonra aynı arkadaşım kamp alanında priz bulamadığı için işletmeyi şikayet etti. Söylendi felan. Garip yani. Boş konuşan biri de değilimdir. Yaşlar da ufak değil. Ben insanları kıramam,üzemem. Hep iyi niyetle yaklaşırım. Sanırım safım süslüler

24 ağustos 2021 13:29

5. Bizim bütçemiz sınırlıydı. Biraz uygun fiyatlı şeyler almak istedim bime girmem laf oldu alat edildi. Migros dururken bim ne alaka abi felan :) kamp alanında 1 litre su şisesi 8 tl ye satılıyor. Kaç şişe su alındı belli değil. Yemeğe bulaşığa ve içmeye kullanalım dedim. Arkadaşım olmaz ayaklarımı yıkamam lazım dedi ve 2 litre suyu boşa harcadı. Kumlu olamazmış ayağı. Gitti migrostan minicik el kremine 20 tl verdirdi. Yanlış anlamayın parasında değilim ama bunlar gözüme battı. Ben böyle biri değilim. Boşa harcanan paraya acırım tutumluyum. Bunları dile getirdim amaaan kanka amma cimrisin parasını veririz oldu. O saatten sonra ses etmedim. Tonlarca abur cubur alındı. 5 poşet nereden baksanız abur cubur. Yenmedi kaldı çöpe attılar. Zeytin aldık tadını beğenmedi çöpe attı. Ama yine o değil ben göze battım sorun çıkaran oldum. İçimi döktüm birden böyle ama inanın çok doldum

24 ağustos 2021 13:34

6. Bu arada ben aşçılık okudum şu an bu mesleği yapıyorum dediğimde aman havalara bak ya diye şakayla karışık laf soktu. Yemek yapmak için diplomaya gerek yokmuş. Halbuki baya ünlü bir otelde mesleğimi yapıyorum. Yüzüne vurmak istemedim ama haklısınız böyle insanlar bu tarz konuşmadan anlıyor

24 ağustos 2021 13:36

7. arkadaşlığımı bitiririm. sen kimsin be haspam. sizin naifliğiniz, iyi niyetiniz belli ki onun ego tatminine aracı olmuş, gönlünü eylemeye değecek biri de değil her şeye arıza çıkarmalar, laf söylemeler. iyi dayanmışsın valla süslü.

24 ağustos 2021 13:40

8. A8 süslücüm özgüvensiz değilim gerçekten. Kavga çıkarmadan konuşup olayı çözen biriyim. Sesimi yükseltmeyi sevmem. Ama karşıma alıp konuşunca dinleyen bile olmadı. Cimri sorun çıkaran oldum. Dedim ben mi suçluyum acaba. Sizlere sormak istedim. Farklı insanlarız burada farklı bir bakış açısı edinmek istedim. Kamptan sonra görüşmüyoruz zaten. Ne o aradı ne ben. Erkek arkadaşımla konuştum sonrasında kamp bitince. Dikkate alacağını söyledi bakalım.

24 ağustos 2021 13:42

9. çok üzüldüm süslü. iyi niyet gösterdiğim bir durumda suistimal edilirsem direkt ilişkimi kesiyorum ben artık. çünkü "affedeceksem neden o kadar üzüldüm?" diye sorup mantıklı bir bahane bulamıyorum.

bir de özgüvenimi zedeliyor kendimi buna maruz bırakmak. bitir ilişkini lütfen, iyi niyetli bir kadın değil o.

24 ağustos 2021 13:44

10. A11 ben zaten hatam varsa yanlışım varsa söyleyin ben göremeyebilirim ama düzeltmeye çalışırım diyorum genel olarak her olayda. Tabi ki bende 4/4 lük insanım demiyorum. İşimde saygı görüyorum. Onda sıkıntı yok ama diğer konularda alttan alıyorum diye oluyor. Sanırım sorunum alttan almak ezik olmak. Yapım bu, bunu aşmam lazım aslında. Kavgacı olsam olamam da öyle garip bir durum.

24 ağustos 2021 13:59