fatmanur ve emine sorularından geliyorum?

ayşenur ismi kötü mü? ailem sonradan muhafazakar olan insanlar. ben inançsızım. benim hayat tarzıma söylenirler ama müdahale etmelerine izin vermiyorum. küçükken hiç sevmezdim ismimi ama büyüdükçe kabullendim. burda insanların isimlere karşı bu kadar önyargılı olduklarını görünce üzüldüm açıkçası. ayşenur ismi nasıl bir izlenim bırakıyor sizde?

1. Fatmanur sorusundaki ayşenur benim süslü. Ailem çok muhafazakar değildir. Babannemin adı ayşe. Sonuna da nur veya gül ekleyelim diyip nura karar vermişler. İsmimi seviyorum ben. Şimdiye kadar hiç olumsuz bir yorum almadım. Aklımda direkt muhafazakar biri canlanmıyor. Soyadımla da uyumlu kulağa güzel geliyor. Ama fatmanur sorusunda o kadar saydırmışlar ki moralim bozuldu açıkçası.

26 aralık 2020 19:38

2. bence ayşenur'un fonetiği fatmanur gibi kötü değil. belki de ayşenur yazıcı'dan dolayı ama aklımda türbanlı biri canlanmıyor mesela.

26 aralık 2020 19:40

3. canım yani bu sorularda kişilerden bağımsız bi yargı vardı. Kişilerle ilgili bi yargı olmak zorunda değil. Bu isimlerdeki insanların çoğunluğu ateist ailelerden gelmiyor, dolayısıyla da bu kişilerin hayat görüşleri de o şekilde şekilleniyor genelde. Sonuçta normal şartlarda ilk seni görürüz sonra adını öğreniriz ve bu iki bilgiden bir sonuç çıkarırız. İnsan bu, böyle bilişsel kısayolları yanlış ya da doğru kullanıyor. Senin ismine gelince, Ayşenur'un daha nötre yakın(mesela sümeyye gibi bir isime kıyasla) ama muafazakar aile ismi olduğunu düşünüyorum. Ancak bu seni görünce senle ilgili muhafazakar çıkarımı yapacağım anlamına gelmez ya da bu genellememin düşmancıl bi yerden olduğu anlamına da gelmez. O yüzden buna üzülme. İnsanların yaptığı ve genele baktığında da pek şaşırtmayan bir çıkarım de, sen de dahil herkes bu ya da buna benzer çıkarımları hayatında kullanıyor.

ps: benim ismim de dini olmasa da anlam çıkarılan bir isim ve saldırgan olmayan tahminleri doğal karşılıyorum. dalga geçer gibi olanlara lafımı ediyorum tabii.

26 aralık 2020 19:40

4. Buradaki her şeye nefret kusan ergenleri dikkate almayın. Onların içinde uçan kuşa karşı bile nefret var isimlere olmasını çok görmüyorum. Hayatını, standartlarını, kişiliğini bilmediğiniz üç beş kişinin yazdığı abuk subuk yorumlar yüzünden kendinize kompleks oluşturmayın boş yere.

26 aralık 2020 19:47

5. İsmim elifnur ailem alevi ben de agnostigim Türkiye'de ya da bu sözlükte olabilecek en rahat yasam tarzlarindan birine sahibim ailem de çok karışmaz. Ayşe adında da tek bir tanıdığım oldu lisedeydi gördüğüm en havali kizlardan biriydi. İsim dediğiniz şey hakkinizda tek bilinen o olduğu sürece önemi vardir reele geçince hiçbir önemi kalmıyor. Yani bu konunun artık salınması gerek bence

26 aralık 2020 19:57

6. Yaşınız 16dan küçük değilse artık böyle şeylere takılmayın Hayrünnisa da aynı deniz cem gibi isimler de aynı benim için. 13 yaşında bi seyrek zekalı ya da ultra yobaz değilseniz sizin için de önemli olmasın artık Size ne milletin isminden ya illa önyargı geliştirmek için neden arıyorsanız birinin ismi nedeniyle hakkında fikir sahibi olanlarla ilgili zeka geriliği tahminleri yapılabilir

26 aralık 2020 20:01

7. Ayşenur söyleniş ahengi açısından çok güzel bi isim ayrıca ama kimseye ailenizle kendi hayat görüşünüzle ilgili açıklama yapmak zorunda da değilsiniz.

26 aralık 2020 20:02

8. ben seviyorum ayşenur ismini. Çok yakın arkadaşlarımdan birinin adı da ayşenur ve muhafazakarlıkla uzaktan yakından alakası yok. Takmayın süslü, burada her b*ku eleştiren bir tayfa var. Def olup gidemediler

26 aralık 2020 20:12

9. süslü emineden kötü fatmanurdan iyi bence. ismin yanına nur gül vs ekleyince baya kötü oluyor. sadece ayşe olsa eski isim havası verirdi (gizlinot: emine, zeynep gibi) ama nur eklenince fatmanur gibi muhafazakar havası veriyor. sadece ayşeyi kullan bence.

26 aralık 2020 20:49

10. Ayşenur ismi bence güzel bir isim. Bende hiç muhafazakar bir kadın izlenimi yaratmıyor. Fonetiği de güzel.

26 aralık 2020 20:50