fazla meraklı ev arkadaşı ile baş etme?

arkadaşlar ev arkadaşlarım özellikle bir tanesi aşırı meraklı. bense gereğinden fazla kendi halinde yaşayan bir insanım. hiç hoşlanmıyorum özelime girilmesinden. sevgilimle konuşsak ne konuştunuz diye hemen soruyor. bana ne zaman kargo vesaire gelse hemen ne geldi aç bakalım falan diye beni zorluyor. eğer ürünü beğenmezse de ay ben beğenmedim şöyleymiş böyleymiş diye tüm hevesimi kırıyor. ciddi anlamda zoruma gidiyor. onu kırmadan ne yapabilirim süslüler

1. Lütfen dürüstçe söyleyin. Yapacağınız tek şey bu. Ben arkadaşlarıma konu ne olursa olsun rahatsız olduğum şeyleri dürüstçe belirtiyorum. Hem kafam rahat oluyor hem içim rahat oluyor. Meraklı insanlardan hiç hoşlanmam ayrıca Allah sabır versin.

23 ekim 2017 17:49

2. bir şey söyleyeyim mi, bu kişi kesinlikle uygun bir dille bile konuşmaya gelemeyen birisi. suratı tribi laf sokması katiyen bitmiyor. daha önce bir çok farklı konuda denedim bakın 2 yıl geçti hala lafını sokuyor. yani sırf onu idare ederek yaşıyorum ve bu seneyi de böyle atlatmak zorundayım. çıldırmazsam

23 ekim 2017 17:54

3. Ay kafayı yedirtir bu insana. Ben ilk anonim bu arada. O zaman aynısını siz ona yapın. Herşeyini merak edin sorun bunaltın. Belki hatasını anlar. Hani mecburum onla yaşamaya diyorsanız. Benim aklıma bu geldi ikinci seçenek olarak.

23 ekim 2017 18:10

4. ya çok teşekkür ederim. evet aslında kendisi vazgeçmezse böyle bir yıldırma taktiği başarılı olabilir deneyebilirim

23 ekim 2017 18:16

5. mesela ne konuştunuz diye mi soruyor siz de gülerek böyle ağzınızı yayarak "özeeeelll :p" falan diyin ya da doğrudan hafif bi sertlikle veya başka bi taktik şaşırmış gibi bi tonda "niye sordun kiieee" diyin. kargo mu geldi aç diye bastırıyor mu, şimdi açmak istemiyorum diyin gidin kargoyu bi yere koyun saklamanıza gerek yok veya koymayın bile ama gidin başka bi şey yapın açmak istemiyorum dedikten sonra, mesela gidin bi kahve yapın veya alın bi kitap koltuğa kurulun ya da açmayacağından eminseniz duşa falan girin. işte bi şeye mi burnunu soktu kibarca verin cevabını veya bi arkadaşınızı kuzeninizi birini ayarlayın telefonda konuşun, konuşurken (tiyatro tabi) bir anda "bu benim özelim paylaşmaktan hoşlanmıyorum" vs diyin biraz sinirlenmiş gibi sonra da hatta gidin söylenin arkadaşınıza "hayret bi şey ya özel kavramını anlamıyor insanlar sinir oluyorum sana ne benim sevgilimle aramdaki meseleden, x'ten" vs diyin. daha da anlamazsa bana söyleyin döverim ben. (vala hiç gelemem böyle şeylere tepkimi de sertçe belli ederim bi gün konuşmaz iki gün konuşmaz, benim canımın sıkılmasından önemli değil)

23 ekim 2017 19:27

6. ay çok güldüm sonuna :) ve de çok mantıklı buldum önerilerinizi kesin uygulayacağım. sizlere çok teşekkür ederim hanımlar <3

23 ekim 2017 20:26

7. Sizde ona aynısını yapıp bunaltın :))

23 ekim 2017 20:33