filtre kahve makinesi kahve olculeri?

her yerde gram ve ml olarak yazdigi icin yaptigim kahveler hep cok sacma oluyor. bir normal boy kupa kahve yapmak istesem kac kasik kahve kullanmam lazim?  bazi yerlerde 1 yk 10 gram diyor bazi siteler 5 diyor. bir de silme mi oluyor bu kasik olcusu yoksa tepeleme mi? gercekten salaga anlatir gibi anlatir misiniz ayarlayamiyorum bir turlu

1. Süslüm eğer terazin yoksa artık göz kararı yapacaksın. Ben zift sevdiğim için 300 ml suya 2.5 çorba kaşığı (tepeleme) koyuyorum. Bence bir kupa suyunu hazneye dök ve 1 çorba kaşığı (tepeleme de olmasın silme de ) kahveni koy iç. Sonra istediğin kıvama göre artırırsın

3 eylül 2024 11:01

2. Bu ölçü kaşıkları oluyor ya kahve için. Küçük bir fincan için ondan bir tane koyuyorum ben. Tepeleme bir tatlı kaşığı oluyordur diye düşünüyorum. Benimki yoğun bir kahve oluyor. Arkadaşlarım yaparken daha az koyuyor mesela. Bence kendi sevdiğiniz şekilde bir ölçü tutup hep o şekilde ölçerek yapın.

3 eylül 2024 11:02

3. Süslü damak tadına göre ayarlayacaksın. Hep aynı miktarda su koy. Çok açık geldiyse daha fazla kahve koy koyu geldiyse daha az koy bi dahakine.

3 eylül 2024 11:15