fiverr, freelancer gibi sitelerden iş bulmak çok mu zor? hintliler neredeyse bedavaya çalışıyor?

ülkenin durumu malum bu yüzden tek iş alıp ayda 70-80 dolar bile olsa ki ülke şartlarında iyi para kazanmak istedim, biraz freelance sitelerinde falan takılıyorum ama resmen hintliler ve pakistanlılar ele geçirmiş. özellikle freelancer.com da şok oldum, adam demiş ki şöyle bir iş yaptrımak istiyorum bütçem 500 dolar ve bir haftada bitmesi gerekiyor. zavallı gelir seviyesi yüksek ülkelerin insanları ok ben yaparım, bak böyle böyle tecrübem var bir de beni seçersen sana 450 dolar olur ve işi zamanında bitiririm her adımda size danışırım falan diyorken hoop hintlinin biri benim 55635436463 iş tecrübem var 50 dolara 3 günde yaparım diyor tabii ki işi o alıyor. ben zaten 500 dolarlık işi yapamam bu yüzden daha 40-100 dolar arasında olan işlere bakayım diyorum orada hiç şansım yok işi almak için çünkü hintliler neredeyse bedavaya yapıyor ve bende 10 dolar için o kadar uğraşamam. sorum şu; piyasada neredeyse bedavaya çalışan hintliler varken bizim işi almamız çok mu zor? freelance sitelerinden iş yapan süslüler deneyimleriniz neler?

1. Bende çok sinir oluyorum ama malesef ki serbest piyasa.

22 aralık 2020 15:25

2. bundan 10 yıl önce üretim sektöründe çinliler hangi pozisyondaysa bugün de freelance işlerde hintliler aynı pozisyonda. onları kimse sevmiyor, ama en düşük seviye işlerde kimse onların sahip olduğu tecrübeyi onlar kadar düşük fiyata öneremiyor, o yüzden o seviyede işleri insanlar hintlilere vermeyi tercih ediyor. size tavsiyem daha yüksek bütçeli işlere yönelmeniz.

freelancer, fiverr, upwork gibi yerlerdeki işler fiyat olarak 3 gruba ayrılabilir:

1- 50-100 dolarlık işler: bu fiyat aralığındaki işleri onlardan muhtemelen alamazsınız. bu tarz işlerde kendi alanlarında çok deneyimliler. o fiyata o deneyimi vermenize imkan yok. şimdi girseniz onlarla rekabet edebilmek için 4-5 senenizi harcamanız gerekir, o da bu paralara değmez.

2- 500-1000 dolarlık işler: bu sitede is veren herkesin bildiği üzere hintliler bizim çakal esnaf kitlesinin en çakallarını bile suya götürür susuz getirir. o yüzden fiyat olarak bu ve biraz daha yukarısındaki düzeylerde müşterinin parası daha değerli, parasını hintlilerle riske etmek istemeyebiliyor. burada birkaç tane is alırsan hem sitedeki profilin güzelleşir, hem de iyi para kazanırsın.

3- 2000+ dolarlık işler: buralarda kimse hintliye iş miş vermez. ırkçılık diyin, başka bir şey diyin, ama durum böyle. bu seviyelerde düzenli iş alabilecek eser miktarda hintli vardır, ki onlar da hintli oldukları için değil, hintli olmalarına rağmen iş alabiliyorlar.

22 aralık 2020 15:56

3. (yazar: Miamiwiz) süslü hiç tecrübesi olmayan nasıl başlıyor böyle şeylere? Hiçbir fikrimin olmadığı alan ve sürekli çekinip çekinip bırakıyorum geri.

Bir de Hintlilerin de işinde iyi olanları vardır pahalı işleri neden alamıyorlar? Irkçılık yüzünden iş alabildiğimi bilmek beni pek iyi hissettirmez açıkçası. Orası ekonomisi epey kötü bir ülke her ne kadar Türkiye de o yolda ilerliyor olsa da...

23 aralık 2020 13:35

4. Miamiwiz süslü ss aldim teşekkür ederim bilgi için kimse bunu adam akilli anlatip aciklamiyordu. Genelde siz de piyasayi düşürün diyenler vardı.

23 aralık 2020 22:47