fotoğraf çekilirken işaret parmağını havaya kaldırmak gibi bir şey herhangi bir mezhepte var mı?

yani nasıl sorabilirim daha başka bilemedim ama. şöyle anlatayım. kuzenim geçenlerde nişanlandı. aile arasında evde yapıldı. fotoğraflara bakarken şunu farkettim; erkek tarafı oldukça mutaasıp bir aile ve anne ile kız kardeş fotoğraf sırasında işaret parmaklarını havaya kaldırmışlar. parmak kaldırır gibi değil. elleri normal aşağıda duruyor ama parmakları biraz havada. herhangi bir mezhepte foto çekilirken böyle bir şey yapılıyor mu? öff saçma olabilir sorum ama ikisinin de böyle yapması dikkatimi çekti

1. Acaba bi dk çekme der gibi mi kaldırdılar hiç duymadım

16 şubat 13:09

2. süslü, 10 resim birinde mi bu durum var, yoksa tüm resimlerde mi böyle?

16 şubat 13:14

3. resmin*

16 şubat 13:14

4. Ellerini tam hareket ettirirken fotoğraf çekilmiş olamaz mı?

16 şubat 13:19

5. hangi mezhep bilmiyorum ama dini bir anlamı var tabii ki şehadet parmağını kaldırmanın. direkt googlea yazsanız bulursunuz eminim bir şeyler.

16 şubat 13:37

6. A3,ün attığı fotoğraf ne kadar utanç verici. Bizi kimler nerelerde temsil ediyor te Allah'ım ya. Adamın yüzündeki kibire baksana bi yolunu bulsa ter gibi şıp şıp kibir damlayacak neredeyse. Soruya cevabım böyle bi mezhep cs bilmiyorum ama bazı tutucu kesinlerde fotoğraf da put muamelesi görüyor. Şafi arkadaşımın ailesinin evinde hiç fotoğraf yol mesela bize geldiklerinde de fotoğrafları örtmemizi ister annesi namaz vs kılacaksa. Fotoğraf resim heykel bunlara put gözüyle baktıkları için çektirirken Allah bir manasında kaldırmışlardır. Hani putperestlik yapmıyoruz mecburen çektirmek zorunda kaldık allahım der gibi

16 şubat 14:00

7. Şafii’de şehadet parmağını kaldırmak sünnet, Hanefi’de caiz değildir.

İnternette böyle bir bilgi var. Kuzeniniz umarım uyumlu bir evlilik yapmıştır. O da mutaasıp değilse zor şeyler yaşayacak gibi.

16 şubat 14:08

8. Kızlar sağ olun yanıtlar için soruyu sorup uyumuşum ancak bakabildim :d

Tek fotoğraf gördüm ama denk gelecek gibi bir an değil. Bilerek yapıldığı belli

Anlamıştım bir anlamı olduğunu ama tam oturtamamıştım kızlar sağ olun

İnşallah mutlu olurlar :)

16 şubat 20:30