fotoğraflarda bok gibi cıkıyorum. ezik bir duruşum var. yok mu bu işin egitimi? hande ercel?

kızlar aranızda bu işe gönlünü vermisler var, biliyorum. kendimi fotolarda falan gördüğümde (özellikle toplu fotolarda) duruşumun iyi olmadığını, kendi bedenimi çok da tanımadığımı fark ediyorum. çirkin biri değilim, ortalamayım ama asla fotoğrafla alakam yok. olduğumdan daha kötü çıkmayı nasıl başarıyorum anlamıyorum. sosyal medyam falan yok. sektörün cok gerisinde kaldım :d hande erçel eskiden çok çirkin cıkıyormuş mesela fotolarda ama sonra duruçu falan degişmiş epey. yok mu bu işin kursu falan? (estetikten bagımsız bu söyledigim)

1. Ben de boyle dusunurdum ama iyi telefon ve az biraz foto cekmekten anlayan biri ikilisi durumu %90 cozer diyorum.

Rotus falana girmiyorum bile.

19 eylül 2023 13:42

2. fotoğrafçını değiştir süslü. örnek vermek gerekirse kollarım zaten kalın ve ekstra kötü bi duruşla daha da kalın çıkıyosa çeken kişinin bunu farkedip uyarması gerekir. ya da ne bileyim gömleğimin köşesi sıkışmıştır kaşım düşmüştür ben bunu farkedemem poz verirken ama çeken bir baksa görecek. ama sen öylesiiiiiin nasılsan öyle çıkıyosun diyen elemanlar var. bariz telefonu yamuk tutuyor basık çıkmışım diyorum ama öylesin diyo :D hele onlara hiç çektirme. gerekirse bir tripod al kendi kendini çek

19 eylül 2023 13:53

3. fotoğrafçımız eşimiz ayol adamı nasıl değiştirelim eğitmek lazım ama nasıl bilmiyorum.

19 eylül 2023 13:54

4. telefonu tutuş stilini düzelterek işe koyulabilirsin a2 süslü :D en önemli şey telefon dik değil de hafif eğimli tutulduğunda deliriyorum. instada denk geldiğim çekim tüyolarını falan da atıyorum ben işe yarıyor ilk başta gerçekten berrrrrbo fotolar çekerken artık post çıkacak fotolar çekebilmeyi öğrendi asaklfjklajf

19 eylül 2023 14:36