1. Ben de takipteyim.
- sanat
- bürokrasi
- diğer
göz çizdirme-lazer ameliyatı?
bilale anlatır gibi bu ameliyat için aşamaları anlatır mısınız deneyimli süslüler? bi de en iyi hastane dünay göz mü orada mı bu ameliyatı olmak gerek? ve ameliyatı olacağımız hastanede mi önce muayene için randevu alacağız bakacaklar, gün verecekler vs süreç nasıl işliyor? acil bu ameliyatı olmam lazım artık çok zorlanıyorum 4 derece miyopum. bir de fiyatlarla ilgili de bilgi verebilirseniz çok memnun olurum
- cevaplar
- şikayet et
2. Bilmiyorum kişiden kişiye göre çok değişiyor bence. Benimde eski bi tanıdığım 10 sene önce oldu bildiğim kadarıyla hala bi problem yaşamıyor. Bi de şimdiki teknolojinin bu konuda epey geliştiğini duydum komplikasyonlarda azalmıştır ona göre bence ama deneyimli olmadığım için bilemiyorum
- şikayet et
3. Ben dünya göz’de oldum 2 yıl önce. Önce muayene ile göz yapım uygun mu değil mi ona baktılar. Uygundu fiyat verdiler, 4000 tl idi. Gün belirledik vs ameliyat 10-15 dk sürüyor zaten gayet basit. Sonraki bir iki gün ışığa karşı çok hassas oluyorsunuz sonra geçiyor. İyi ki yaptırmışım diyorum.
| cinsiyet: | kadın |
| saç rengi: | sarı |
| saç kalınlığı: | ince telli |
| kepekli saç: | hayır |
- şikayet et
4. AÇılın ameliyat olalı iki hafta oldu her şeyi yazıyorum. iki gözüm de 5 derece miyop 0.75-1 derece de astigmatlıydı.
1. dünya göz için hep paragözler vs. denildiği için önyargımdan oraya gitmedim.
2. doktorsitesi, doktortavsiyesi gibi sitelerden doktorların yorumlarına baktım. bu aşamada forumlarda da dolaşıp ismi geçen doktroları tekrar googlelayabilirsiniz.
3. hem oturduğum yere yakın hem de iyi yorumları olan bir doktordan randevu aldım muayeneye gittim. ameliyat düşündüğümü söyledim. onun için de gerekli olan testleri yaptılar. gittiğim hastane biraz pahalıymış toplam 800tl gibi bir miktar ödedim (özel sigortamdan geri alacağım). sgk için de sordum 200tl gibi bir fark ödüyormuşsunuz sadece sgknız varsa.
4. doktor ölçümlere göre lasek ve lasik yöntemlerini olabileceğimi söyledi. bunların farkları şöyle lasek'te korneayı traşlayarak lazer yapılıyormuş, bu yüzden acı daha uzun sürüyormuş (geçen sene bir arkadaşım bu yöntemi yaptırmıştı ve 2-3 gün bayağı acı çekmişti), görüşün netleşmesi 1 haftayı buluyormuş ve darbelere karşı daha dayanıklı olduğu için genelde sporculara yapıyorlarmış. bunun fiyatı 3500dü.
lasik'te ise kornea üzerinde lazerle bir kapakçık kesiliyor, sonra lazer işlemiyle göz düzeltiliyor ve kapakçık geri kapatılıp kendi kendine yapışması bekleniyor, acı sadece 3-4 saat sürüyor, görüş ertesi sabah tamamen net oluyor ancak bana doktro söylemedi ama internette okuduğuma göre sert top çarmpması gibi şiddetli darbe durumunda kesilen kapakçığın tekrar kalkma riski varmış uzun süre geçse bile. bu da 5500tl.
5. ben direkt acısız olması için lasik seçtim ne yalan söyleyeyim. doktorum 1 hafta lens takmamamı ve makyaj yapmamamı söyledi. ve bir hafta sonraya ameliyat için randevulaştık.
6. ameliyatın hazırlık aşaması dahil her şey 15-20dk içinde bitiyor. benim yöntemim femtolasikti (normal lasikte kapakçığı doktor elle keserken femtoda onu da lazer kesiyormuş yanlış anlamadıysam). göze anestezik damla damlatılıyor ve ameliyat boyunca damla sürekli yenileniyor. saçlara bone takılıyor, üstüme önlük giydirmediler. daha sonra ameliyat odasına girip yattım. önce kırmızı ışıkla bir şeyler ölçüldü, bilgisayara numaralarım girildi. sonra gözlerimin açık kalması için kıskaç gibi bir şey yerleştirildi ve kesim işlemine geçildi. makinenin altında gözler açık yattım, yeşil nokta vardı ona bakmam söylendi, baktım bir süre, sonra gözümün üstüne vakum denen bir şey koydular 5 saniyeliğine gözüm karardı sonra açıldı, iki göz de yapıldıktan sonra lazere geçildi. lazerde de başka bir makineye çeviriyorlar yattığınız koltuğu. yine bu sefer kırmızı ışığa bakıyorsunuz ve 20 saniye kadar tık tık tık atış sesli bir lazer uygulanıyor. bu esnada saç yanığı gibi bir koku geliyor. o bitince doktor eline minicik bir spatulaya benzeyen bir şey alıp kesilen kapakçığı yerine koyuyor ve düzeltiyor. bu aşamaları gözler açık olduğu için görmüş oluyosunuz o biraz rahatsız edici. dediğim gibi aralarda damla sürekli yenileniyor ve su gibi bir şeyle göz sürekli yıkanıyor. çıktığımda saçlarım bayağı ıslanmıştı. son olarak gözlerden kıskaçlar çıkarılıyor ve voila! ameliyathaneden biraz sisli ama net görrerek çıkıyorsunuz.
7. ameliyat sonrası: hastaneden görerek çıktınız, damlalarınız verildi 2 tane saatte bir, 1 tane sabah akşam. hala daha göz anstezinin etkisinde olduğu için acı vs. yok. yaklaşık bir saat sonra başlıyor ama acı da dediysem öyle pek değil. gözleriniz daha önce enfeksiyon kaptıysa bilirsiniz. açmaya çalışırsın açılmaz, yaşlar boşalır falan öyle bir acı. ama kendim tuvalete falan gidebiliyordum yani öyle hiç göz açtırmayacak bir acı yok. ben akşam 6 gibi ameliyat olduğum için ışık hassasiyeti çok yaşamadım zaten hava kararmak üzereydi. sonra da yatıp uyudum. ancak ben hep yüzüstü yatmaya alışkın biri olarak sırt üstü yatmak o kadar zorladı ki beni resmen ameliyatın başından beri en zorlandığım nokta bu oldu. gözler henüz iyileşme aşamasında olduğu için ilk hafta hep sırt üstü, ikinci hafta biraz dikkatlice yanlara da dönerek uyudum. ikinci haftam biterken şu an bayağı rahat hareket ediyorum artık yatakta.
8. ertesi gün: sabah net görüşle uyandım. ağrı-acı-sulanma yoktu. ışık hassasiyeti çok çok azdı yani odanın direkt güneş vuran kısmında değil de biraz kuytuda kalan yerinde oturdum. öğleden sonra kontrole gittim. doktor vaktı sol gözünü biraz ovuşturmuşsun gibi dedi. yok hiç ellemedim dedim ama heralde biraz sorun olmuş çünkü hafif kan oturmuştu kesilen kapakçığın bir bölgesine. ama birkaç güne geçti o da. 1 hafta yüzümü yıkamadım, kafamı ıslatmadan banyo yaptım. 10.günde tekrar kontrole gittim ölçümler yapıldı astigmat sıfırlanmıştı, miyopum ise 1 derece hipermetropa dönmüştü. bunu daha önce internette kuduğum için endişelenmedim. başta herhalde göz hızını alamayıp miyopu geçip hipermetropa dönüyormuş ama sonra o da gerileyip normal hale geliyormuş. doktorum da bir-iki hafta içinde 0-0.50 arası miyop olacağını söyledi. 0.50ye kadar olunca %100 başarı sayılıyormuş. bir ay sonra tatile gideceğim, denize girmem sorun olur mu diye sordum, ohoo o zamana kadar hiçbir şey kalmaz çok rahat girersin dedi. makyaj da 10.gün kontrolünde artık yapabilirsin dedi ama ben temizlerken ovuşturmaktan korktuğum için biraz daha bekleyeceğim.
9. sık sorulanların cevapları:
- sürekli güneş gözlüğü kullanmam gerekmiyor, ışık hassasiyetim yok denecek kadar az.
- gözüm ameliyattan önceki ölçümlerde çok kuru çıkmıştı. şu anda da kuruluktan kaynaklı batmalar oluyor. sürekli gözyaşı damlatıyorum.
- ilerde katarakt ameliyatı olunabiliyormuş, hatta tekrar miyopum çok ilerlerse bu ameliyatı bile 3 sefere kadar tekrar olabiliyormuşuz.
- hangisi daha iyi sırası doktora göre gözlük>ameliyat>lens şeklinde. lens gözü çok fazla dış etmenlere maruz bıraktığı için en zararlıymış.
- dediğim gibi astigmat da gidiyor.
başka sorularınız olursa mesaj atabilirsiniz. aslında oldukça detaylı oldu ben bunu girdi olarak da yazayım. geçmiş olsun şimdiden.
| cinsiyet: | kadın |
| göz rengi: | açık kahverengi |
| saç şekli: | dalgalı |
| saç tipi: | yağlı |
- şikayet et
5. Ben 5 yıl önce bahçrlievlerdeki istanbul göz hastanesinde wavefront lasik oldum. Wavefront, kartal gözü görüşü olarak geçiyor. Hala bu uygulama var. Hastane olarak çok memnun kalmıştım. Kontrolleri siz unutsanız bile arayıp hatırlatıyorlar. Ameliyat öncesi yapılan tetkiklerden ücret alınmıyor. İşlemde iki göz 10 dk bile sürmemişti. Benim bildiğim kadarıyla lasik veya lasek olacağına doktor karar veriyor çünkü aynı doktora 2 arkadaşımı daha götürdüm biri lasik oldu diğerinin kornea probleminden dolayı lasek olmuştu. Benim ne ameliyat sırasında ne de sonrasında hiç bir ağrım olmadı. Ameliyattan sonra görüşüm çok netti. İki gözümde 3.75 idi. Ben ameliyat olduğumda 1600 tl ödemiştim normal lasik ise 1400 civarı idi. 2 yaşından beri gözlük kullanan biri olarak hayatımda yaptığım en güzel yatırım diyebilirim. Korkuya, endişeye gerek yok bence yaptırın.
6. çok teşekkürler anlattıklarınız için dediğiniz yerlerin hepsine bakacağım