göz cevresinde egzama için ne yapılabilir?

süslüler soru baslıkta ama acmam gerekirse anlamadığım bir sebepten ötürü iki senedir göz çevremde (alt kısmında özellikle) egzama var. bir sürü doktora gittim kortizonlu krem + alerji hapı verip gönderdiler hepsi. biri biodermanın kremi önerdi o iyi geldi mesela ama bazen hiçbir işe yaramıyor bu krem de :( hep nemlı tutmaya çalışıyorum göz cevremi,ama özellikle kış mevsiminde kuru kuru pütür pütür dökülüyor egzamanın çevresi. benzer bir durumu yasayan varsa ne şekilde hafiflettiğini vs. çözebilen var mıdır acaba

1. Bende de arada çıkıyor. Tamamen geçirecek bir ürün henüz bulamadım. Cicaplast, cicalfate kremler biraz olsun hafifletiyor. Avene'in sitesinde özellikle cicalfate için göz çevrenize bile kullanabilirsiniz sorun yok diyor. Bence bir de kullandığımız temizleme ürünleri etkiliyor olmalı. Çok agresif yüz temizleyicilerden kaçınmalıyız. Başka çözümler için takip edeceğim soruyu.

11 kasım 2023 23:04

2. suslum bioderma hassas ciltler icin olan temizleyiciyi kullaniyorum ama yazin sorun yasamamama ragmen havalar biraz soguyunca HELLOOO BURDAYİMM diye hortluyor resmen psikolojim bozuldu hahahaha. la roche posay cica vardi bende onu minik minik sureyim bari aklima gelmemisti, tesekkur ederim

11 kasım 2023 23:13

3. Süslü egzamanın bir diğer sebepleri de bağırsaklarla ilgili veya psikolojik.

Gastroenterolojiye gittim tedavi oldum ve bu süreçte egzamam da iyileşti yıllarca boşuna dermatologlara gitmişim, verdikleri kortizollü kremler yüzünden yağ bezeleriyle uğraşmışım.

12 kasım 2023 00:11

4. Vazelin sürmeyi deneyin bir de süslü. Aynı zamanda tetikleyen yiyecek ya da cilt ürünleri olabilir onları tespit edip bırakmak gerekiyor. Bendeki tetikleyici ise klasik ama stres

12 kasım 2023 03:43

5. Anon 3 ve 4 tesekkurler bakacagim :)

Anon5 sorun su ki kortiznlu krem 10 gunden fazla kullanilmiyor, alerji hapi da keza 30 gun kullaniliyor en fazla. Gecmiyor yani :)

12 kasım 2023 10:37

6. Bende de var ve bu ara hortladı, egzama kremi de iyi gelmiyor. 3 gündür (link: https://www.sephora.com.tr/p/water-bank-eye-gel-P3663011.html Şunu) kullanıyorum çok iyi geldi tavsiye ederim süslü.

12 kasım 2023 11:06