güneş gözlüğü ve polarize cam?

selamlar. lens kullanıcısıyım ve kendime calvin kleinden bir güneş gözlüğü aldım. sabahları araba kullanırken güneşten ve yansımadan yolu göremez oluyorum, yaşlar akıyor, aslında en temel amacım bunu engellemekti. gündelik hayatta da güneş olmadığında, aydınlıkta mesela gözlerim çok kamaşıyor. aldığım gözlük siyah-gri camlı, çok güzel. fakat gel gelelim polarize değil organik cammış. bu gözlük benim işimi görmez mi? boşa mı almış oldum, iade mi etmeliyim? yoksa polarize olmasa da iş görür mü? teşekkürler.

1. (yazar: cence)ciğim, araştırıyorum ama bir yerde organik cam çöptür, polarize olmalı ve araba kullanırken polarize kullanılmalı, yansımaları ancak o önler deniyor. Bir yerde ise polarize fazladır, lensle birleşince gözü daha da yorar, gereksizdir deniyor. 400 liraya aldım gözlüğümü ama işime yaramayacaksa vereyim gitsin. Gri siyah camları ama takınca çevreyi bordo görüyorum. Ama polarize gibi canlı renkler değil.

29 mart 2019 23:31

2. polarize gözlük kullanıyorum. arabamın camları filmli olduğu için biraz garip görüyorum yan aynalara bakarken onun dışında normal güneş gözlüğüyle aşırı bir farkı yok ama normal gözlüğe göre daha filtreli, korunaklı bir görüş sağlıyor gibi geliyor bana.

29 mart 2019 23:43

3. İlla polarize kullanacaksınız diye birşey yok diğeri de korur.ancak polarize daha net gösteriyor.araç kullanırken ben polarize tercih ediyorum açıkçası.

30 mart 2019 07:44

4. Ben geçenlerde gözlük bakarken çalışan kişi gözlerinizde astigmat varsa polarize kullanılmamalı dedi. Araştırıp doğruluğunu teyit etmedim ama aklınızda bulunsun.

30 mart 2019 16:13