game of thrones'a alternatif son yazıyoruz?

arkadaşlar ben hala got'ın o dandik sonunu yediremedim eminim biz yazsak daha iyi olurdu çok sıkıldım kendi sonlarımızı yazalım dedim

1. Bende dany ve cercei'nin savaşı iki bölüme yayılıp güzelce işlenmeliydi ve cercei'nin sonu çok daha etkileyici olmalıydı.insanlae arasındaki savaşı hallettikten sonra kuzeyde ayrı bir savaş başlamalıydı ve akgezenler yenip insanlığın sonu gelmeliydi jgngm.

3 haziran 2020 00:13

2. Çok güzel bir soru. Gerçekten iğrenç bir final yaptılar. Taht jonun hakkıydı. Düşünsenize yüzüklerin efendisinde aragornun kral olamadığını... Neyse kendi finalimi yazıyorum.

Cersei savaşta khalesiyi öldürüyor. Cersei'yi de jaime öldürüyor. Jaime hayatta kalıyor. Tahta da jon snow geçiyor. Aryayı coğrafi keşiflere yollamazdım ama kuzeyin tahtını da sansa ona vermezdi. Ablasıyla beraber yönetebilirlerdi belki.

3 haziran 2020 00:15

3. soruya bayıldım okuması çok zevkli umarım daha çok cvp gelir çünkü okumak istiyorum. kan bağı falan olarak jon snow kral olmalıydı tahta çıkmalıydı ama ben öyle bir sonda yazmazdım jon'u white walkers yapardım danny hamile olurdu jon white walkers olup tahta çıkar ve doğan çocukla alakalı bi entrikalar bir şeyler yazardım o kısmı tam oturtamadım ama ak gezenlerin galip geldiği bir son olurdu.

3 haziran 2020 00:21

4. bran tahta otursun yine hadi ama ordan sonrası için bir alternatifim var. dizinin tam son sahnesi, bran gözlerini açıyor ve masmavi gözleri. aslında etrafta warg haliyle dolanırken night's king'le bir şekilde etkileşime girmiş ve böylece white walker olmuş. yeni night's king aslında bran ve tahtın sahibi de o oluyor. hadi bakalım :d

3 haziran 2020 00:22

5. Ha birde jon'un olayları açığa çıktığı zaman dany'ın onu öldürtmesini beklerdim.taht için o kadar çabalayan kadının son sezonda hırsına yenik düşüp dönüştüğü şeyi göstermelerini beklerdim.insanların başlangıçta iyi de olsalar yaşadıkları şeyler sonunda ne hale geldiğini göstermiş olurlardı.dany zalim bir diktatör olacakti ve ak gezenlere yenilecekti... Finalin ne kadar kötü olduğu ara sıra benim de aklıma geliyor ya :(

3 haziran 2020 00:33

6. Ben de bisey sorabilir miyim sizce ciddi ciddi bu diziye ne oldu? Başına ne iş geldi yani, bir sezon daha uzatabilirlerdi çünkü zaten tüm dünyayı etkisi altına almış bir diziydi zarar etmezlerdi bundan heralde. Onu da geçtim böyle dandik bi final yazmalari normal bir durum degil, emilia clark bile sezonla dalga geçmişti. Yani neden böyle oldu sizce ?

3 haziran 2020 05:20

7. bence biz yazılan ilk sonu izlemedik, redditle bununla ilgili bir post vardı sanıyorum. bir senaryo sızmıştı (tam metin değil de işte ana hatlarıyla), daha önceki sezonları da sızdıran (ve bilen) biri tarafından, ben onun asıl senaryo olduğunu düşünüyorum (bir kere daha iyiydi ama mesela ana hatları aynıydı bizim izlediğimizle - dany'nin tahtta uzun süre kalamaması gibi mesela, ya da kuzeyin ayrılması gibi). sonra bu sızınca değişikliğe gidildi ve bizim izlediğimizi çektiler.

misal bir önceki sezonda, jon ve dany'nin arasında bir dialog geçiyor, çocuk sahibi olamaması hakkında. dany diyor ki ejderhalar tek çocuklarım, işte bir büyücü (şu ilk sezonlarda khal dragoyu ölmeden mezara koyan) dedi vs.. jon da diyor ki nerden biliyorsun belki doğru şeyi söylemedi sonuçta kocanı öldürmüş o büyücü..  şimdi bence bu sahne boşuna değildi, bir sonraki sezonda dany hamile kalacaktı ve biz nasıl hamile kalamıyordu hani demeyelim diye önceki sezona bu sahneyi çektiler.

o ilk senaryoda da buna benzer bir tahmin vardı, jon bastard olduğu için dany hamile kalır kalmaz evlenir çünkü kendi çocuğunun da bastard olmasını istemez ve sonrasında da (ya da öncesinde burası pek farketmiyor sanırım) targaryen olduğunu öğrenir. sonra bir süre jon'un iç çekişmesini izleriz (ne de olsa ned stark tarafından yetiştirildi), ve sonrasında olan savaşlarla falan olaylar gelişir..

3 haziran 2020 12:12

8.  dany'nin tahtta uzun süre kalamaması gibi mesela, bu kısmı yazmayı unutmuşum. o bahsettiğim senaryoda, yanlış hatırlamıyorsam, dany doğumdan sonra güçsüz düşüp ölüyordu, jon da sanırım savaşlardan birinde ölüyordu ve taht ikisinin çocuğuna kalıyordu.

3 haziran 2020 12:15