gardroplarınızin güzel kokması için ne yapıyorsunuz süslüler?

gardrobuma bir koku sindi. uzun zamandır çıkaramıyorum. ben dışarıda giydiğim kıyafeti dolaba koymam. yani kirli kıyafet yok. defalarca hepsini yıkadım. dolabın her yerini sildim, kıyafetleri astım. yine aynı. parfümün kapağını açtım koydum, sabun koydum. aynı aynı. bir ara naftalin koymuştum, ondan mı kaldı koku bilemiyorum ama naftalin kokusu da değil. dışarının duman kokusu gibi desem tam olarak değil. temiz kıyafetlerim leş gibi oluyor. en son atacağım komple dolabı. geçen gün teyzem artık ona olmayan bir pantolonunu bana verdi. yıkamış. iki haftadır duruyor kıyafet, mis gibi kokuyor hala. deli olacağım. milletin dolabı çiçek gibi benimki ne yaparsam yapayım olmuyor. siz neler yapıyorsunuz güzel koku için süslüler?

1. mobilyanız su vs. aldıysa rutubet kokuyor olabilir. suyu emen bir ürün değilse bezinizi karbonatlı su ile hafifçe ıslatıp temizleyin güzelce. sonrasında da kapakları açık bırakarak havalandırın. mobilya iyice içine hapsettiyse kokudan arındırmak zor

7 eylül 2021 15:04

2. Kirli kıyafeti ben de kaldırıp koymam dolaba. Bi seferinde, markette kasa yanında, dolap askısına asılan koku dikkatimi çekmişti. onu denemek için aldım astım dolabıma. etkisi oldu mu olmadı mı pek anlayamadım. Zaten ömrü çok uzun değil değiştirmek gerekiyor devamlı. İlk zamanlar dolabı açtığımda hoş bi koku yayılıyordu ama Kıyafetlerde yoktu o koku. zamanla da azaldı etkisi bitti. daha çok kötü kokuyu alan bir şey gibi geldi bana o. Parfüm koydum ben de, kokusu baya sarıyor ve kıyafete de sindiğinden kolay kolay yıkamayla geçmiyor ;( o yüzden parfüm güzel bir yöntem değil.bence. sabun çok mantıklıymış süslü ama zaten sen benim dediklerimden daha etkili şeyler denemişsin geçirememişsin. Önerim askılığa asılan dolap kokusu

7 eylül 2021 15:05

3. günlük pedlere parfüm sıkıp dolabın içine yapıştırarak deneyin, lavanta keseleri olabilir, yada dolapları havalandırın

7 eylül 2021 15:26

4. Karbonat da deneyeyim süslü.

Su veya küflenme yok ama kışın rutubet oluyor ve o iyice işliyor olabilir süslü o aklıma gelmemişti. Bir de pencerelerden dışarının kokusu gelip siniyor bence. Kış aylarında hissediliyor özellikle. Dolaba da giriyordur o koku. Dolap kokusunu da deniycem.

Teşekkür ederim.

7 eylül 2021 15:30

5. Lavantayı avuç avuç koydum etki bile etmiyor selenice. Hemen geçiyor kokusu. Başka dolap olsa eminim daha uzun kalır açınca mis gibi lavanta falan kokar ama yok. Günlük pedli olanı deneyebilirim ama teşekkürler. Daha da olmazsa baharda çöpe atıcam bıktım valla.

7 eylül 2021 15:34

6. Süslü dolapta ne varsa balkonda güneşlendirip havalandırın. Dolabın içini de sirkeli su ile silip iyice kurutun. Annem de mutlaka kıyafetlerin arasına sabun koyar güvelenmesin diye hem de güzel kokar. Ayrıca çamaşır makinesinin kazan temizliğini rutin olarak yapın. Belki makineden kaynaklanan bir kokudur.

7 eylül 2021 15:35

7. Glade'in koku kesesi var. Ben lavantalısını asıyorum dolaba. 3-4 ay sürüyor kokusu.

Bu arada dolaptan değil de çamaşır makineniz temiz olmayabilir ve giysiler yıkansa da kötü kokuyor olabilir. Onun için de marc'ın çamaşır makinesi temizleyicisini alıp kullanın. Ben perwoll kullanıyorum, mis gibi perwoll kokuyor çamaşırlarım.

7 eylül 2021 17:18

8. Çok teşekkür ederim süslüler ilk iş güzel bir temizlik havalandırma yapıp dediklerinizi deneyeceğim ❤

7 eylül 2021 18:04

9. Günlük pede parfüm sıkıp onu da bayrak gibi dolabıma asmak mı ? Ne kadar kötü bir görüntü.

7 eylül 2021 21:08