1. Öncelikle merhaba, benim 10 aylık uykusu çok hafif bir bebeğim var şu anda oturduğum ev eski ve yalıtımı kotu olduğu için ve üst kat komşularımın da duyarsızlığı yüzünden her akşam evimde bebeğimi uyandıracak kadar çok ses problemi oluyor. Neyse annem de sık sık bize geldiğinden durumu anladığı için siz taşının en iyisi hem yaz geldi rahat olur ben bebekle ılgilenirim siz de rahat rahat tasınırsınız dedi eşim ilk başta yeni kira fiyatları yüzünden çok sıcak bakmadı ama babam ben zorlandığınızda destek olurum dedi. Biz de ev araştırmaya başladık haliyle ben eşime ev bakarken hep soyledim en üst kat olsun aynı seyleri yaşamak istemiyorum diye. Neyse 1-2 emlakçıyla gorustuk aradığımız şeyleri soyledik falan sonra emlakçılardan birisi bize geri donuş yaptı. Anlaşmalı olarak değil ama müşteri bazlı çalıştığı yeni inşaatı biten bir binada daireler olduğunu, daha yeni olduğu için de büyük ihtimalle en üst katta daire olabileceğini koşullarını falan söyledi, istersek görebileceğimizi soyledi. Biz de gittik semt bizim şimdi yaşadığımız semtten bir segment üstte evler de çok güzeldi eşim de çok beğendi. Kirası da haliyle fazlaydı ama eşim babamlarla bir konuşalım falan dedi neyse babam da siz beğendiyseniz tamam dedi kayınvalidem de eşimin seneye bir terfi durumu olduğunu bildiği ve maaşının da artacağını bildiği için onun kendi yaşadığı şehirdeki kiralık evinin kirasının yarısını eşim terfi alana kadar bizim alabileceğimizi söyledi. Biz de emlakçıya tamam dedik ev sahibiyle tanışmak hangi daireler boş onu öğrenmek istiyoruz dedik
Herşey bundan sonra başladı biz gitti ev sahibi binanı arsa sahibiymiş dairelerin yasını onunmuş ve kiraya veriyormuş. kızım ilgileniyor ben hangi daireler boş bilmiyorum dedi sonra kızını aradı. Kızı geldi ama inanılmaz resmi bir kadın. Bizi direkt 15 katlı binanın 12. Katına goturdü bu kattakı daireler boş dedi ben de en üst kat boş mu dedim kadın da oradaki 1 daire benim ofisim diğer ikisi için söz verdim onlardan haber gelmeden veremem dedi. Biz de biz hemen kaporayı yatırıp tutabilirz dedik ama kusura bakmayın dedi. Eşim diğer daireyi gezerken ben de belki halden anlar diye kadına işte bebeğim olduğunu sesten çok rahatsız olduğunu anlattım falan ama kadın yine çok soğuk bir ifadeyle kusura bakmayın veremem dedi. Neyse biz eve geldik eşim de daireleri çok beğendiği için zaten yeni bina yalıtım iyidir abartma tutalım işte falan dedi. Akşam şuanki ev sahibimizi aradı çıkıyoruz biz diye. Ertesi gün durumu anneme anlattım o da gel beraber gidelim hem ben evleri gormus olurum hem belki bir de ben konuşsam ikna olur kadın en üst kata dedi. Neyse biz gittik once orada bekçi gibi bir çocuk var daire kapılarını açan onunla konuştuk o da “o üst kat komple boş birilerine söz verildi mi bilmiyorum” dedi. Biz de çıktık yukarı kadının ofisine annem kibarca konuştu durumu anlattı falan kadın “bakın benim ne sozleşme koşullarım ne de size kiralayabileceğim daireler pazarlık konusu değil” gibi ters bir yanıt verdi. Gerildi ortam biz de kalktık. Sonra kadın emlakçıyı aramış bizimle çalışmak istemediğini kiralamaktan vazgeçtiğini söylemiş. Emlakçı da eşimi aramış. Eşim de bana sinirlendi nasıl kafana gore iş yaparsın, takıntılısın falan diye bana patladı. Ev sahibimize de çıkacağız dedik adam da evi yeni kiradan vereceği için sevindi resmen geri de dönemeyiz ne yapacağız falan diye bana kızdı. Emlakçıyı aradım tekrar bir arayıp konussanız dedi o da x hanımla ben senelerdir çalışırım kabul edeceğini sanmıyorum dedi. Eşim de ev sahibini, kadının babasını, aramıs babası da biz bütün işlerimizi beraber yonetiyoruz, kızımın hayır dediğine ben şimdi olur desem yakısık almaz demiş. Kızlar hem evsiz kaldık hem eşimle aram çok bozuldu. Eşim de evi çok beğenmişti bugun yine resimlere falan baktı biz boyle bir daireyi bir daha zor buluruz diye iyice kinlendi. Çok üzüldüm ne yapacağımı da bilmiyorum, kaldım öylece.