geçmişte nişan atmış birisi ile ilişki yanlış anlamayın başlıktan ?

kızlar merhaba. benden hoşlanan birisi var iki gün önce date e çıktık hislerini falan açtı ama ben reddettim çünkü bu kişi altı ay önce nişanlısından ayrıldı. nişan atmış olması asla problem değil benim için olabilir çok normal ama altı ay geçmiş bu süre bana kısa geldi açıkçası. hala aklında o vardır diye düşünerek istemediğimi belirttim. bu arada benim de geçmişten bu şekilde bi travmam var, uzun ilişkisi olmuş biriyle beraberlik düşünmüyorum çünkü unuttum dese de insan o kişiyi unutmuyor bence. öncesinde bana unuttum dediği uzun ilişkisi ile aldatmıştı beni bi erkek arkadaşım. ben o olaydan sonra bu durumu kendi içimde red flag olarak kabul ettim. aaa uzun ilişkin oldu mu o zaman bb modundayım. bu çocuğa da bunu açıkladım ama beni yanlış anladı nişan attığım için kimse beni istemiyor triplerine girdi. olayın nişandan bağımsız uzun ilişki olduğunu anlatmaya çalıştım ama bi yandan ona da üzüldüm bu şekilde bi baskıda hissetmesi onun için de zor olmalı. siz ne düşünüyorsunuz bu konuda? sizce benim red flag diye adlandırdığım eski uzun ilişki konusu gereksiz bir önyargı mı? arkadaşım diyor ki ne güzel işte uzun ilişki yürütebiliyor demekki diye düşün diyorum ama bu çok pollyanna bi bakış açısı bana göre. bence erkekler ne olursa olsun eskiyi unutmuyor.

1. Haklısınız süslü deneyimlerinize güvenmeyeceksek neye güveneceğiz? Kimse aynı hatayı 2 kez yapmak istemez. 6 ay öncesi Nişanlılık için kısa bir süre. 6-7 ay önce başkası ile evlenme yoluna girmiş biriydi sonuçta.

19 ekim 2022 15:51

2. Haklısın süslü ama bence uzun ilişkisi olmayan erkek de red flag yani.

Yakın zamanda uzun ilişkisi olmadigini soyleyen kişi tarafindan lovebombinge uğradım. Sonuç kötü oldu tabii ki.

19 ekim 2022 15:57

3. Bence asiri sacma bi dusunce yapiniz var ama sizi anliyorum onceki olay yuzunden boyle dusunuyorsunuz. Alti ay bence birini unutmak icin oldukca normal bi surec mesela siz kac ay bekleyip ondan sonra baska birisini bulmasini beklerdiniz ki? Nisanlanmislar sonra bitmis, neden bitmis, kim bitirmis bence bu sorularin cevaplari da cok onemli sizin direkt red flag demeniz icin

19 ekim 2022 16:42

4. süslüler haklısınız ama işte geçmişte yaşadığım şey bende bu korkuyu bıraktı adam üç sene önceki sevgilisine dönüp evlendi filan. tabiki herkes bir değil ama o süreçte işittiğim sözler bende çok yara açtı. o farklıydı vsvs gibi sözler..

19 ekim 2022 16:46

5. Uzun ilişki yaşamış yaşamamış değil, karakter önemli. Ortada bir red flag olacaksa da hiç ilişkisi olmamış erkek daha ürkütücü bence.

19 ekim 2022 17:08

6. Dusunce yapiniz yanlis. Bunu bilemezsiniz yani eski sevgilinizle olumsuz bir tecrube yasadiniz diye herkes ayni olmak zorunda degil. Ben uzun iliski insaniyim mesela ve karsimdakinin de boyle olmasi benim icin arti bir ozellik. Uzun iliski yurutebilmek kolay bir sey degil cunku. Unutma unutmama konusuna gelirsek mesela ben 8 senelik sevgilimden ayrildim. Ayrilirken artik iliski miadini doldurmustu yani ne ask kalmisti ne heyecan. Sonrasinda bir kere bile ne ben onu aradim ne o beni aradi. Ne yaptigina dair hic bir fikrim yok. Uzerine baskasina asik oldum o da olmus olabilir hatta evlenmis bile olabilir. Dedigim gibi yani beni unutamadigi falan yok. Iciniz rahat degilse baslamayin tabii ama uzun iliski = red flag cok yanlis.

19 ekim 2022 17:33

7. Eski ilişkiniz sizde travma olmuş anladım ama bu korku ile olmaz. Sonuçta belli bir yaş sonrasında uzun ilişki yaşamamış insan bulmak çok zor. Olsa bile ilişkileri uzun sürememiş ya da hiç ilişkisi olmamış erkekler inanın daha problemli oluyor. Bi de nişan durumu ilişkiden daha farklı. Nişanlanıp da unutamayanlar genelde nişanı ailevi vs kendileri harici sebeplerden atanlar oluyor. Eğer böyle bir durum yoksa cidden bitmiştir çünkü o noktaya geldikten sonra kimse kolay kolay vazgeçmez.

20 ekim 2022 09:11

8. Uzun ilişki kaç yaşlarında yaşanmış ? Eğer 20li yaşların başında bittiyse bu uzun ilişki bence sorun yok. O yaşlarda özellikle erkekler çocuk gibi oluyor, henüz erkek olamamış oğlan çocuğunun yaşadığı ilişkiden ne olacak ? Kimse beni istemiyor nişan attım ben triplerine girdiğine göre de hala oğlan çocuğu gibi duruyor. Genel olarak düşüncen doğru diyemem ama bu arkadaşla evlilik bilemedim ne kadar olur. Eğer devam edeceksen de neden nişan atmış onu öğren muhakkak.

20 ekim 2022 10:44

9. a8 26 yaşında çocuk. nişan atma nedeni de kız atanmış bu atanamamış vsvs