gece yatınca öksürük/nefes darlığı3030303?

iyi geceler. 2 aydır ara ara olan, sadece gece yatınca başlayan ve bütün grce geçmeyen öksürük/nefes darlığı şikayetim var. nefes alamıyorum ve ciğerlerimden sanki içime düdük kaçmış gibi hırıltı geliyo. yatağım pencere kenarında ilk başlarda gece serin oluyor üşütüyorum sanmıştım camı kapatmaya başladım yatarken, ama devam ediyor. haftada/10 günde bir oluyor ve bütün gün hiç bişeyim yokken yatar pozisyona geçer geçmez başlıyo, sabah kalkınca geçiyo. yakınımdaki hastane pandemi hastanesi olduğu için korona hariç hastalara bakmıyolarmış, acile gittim kapısından bile sokmadılar   sigara da kullanmıyorum zaten kullansam bile o anları yaşadıktan sonra bırakırdım. sizce neyim var bronşit astım olsa gündüz de olurdu sadece yatınca değil yani şimdi yattım öksürükten uyuyamadım bari süslüye sorayım dedim bunları yazarken 0 problem sadece biraz boğazım gıcık. ama yatarken öksürükten duramadım öyle diyim. ateş ağrı sızı yok.

1. Teşwkkür ederim cevabınız için. Reflü hiç aklıma gelmemişti çünkü normaşde midemden herhangi bi rahatsızlığım yok, eğer kendini böyle belli ediyosa o ihtimali de değerlendirmek lazım. Alerjide de evde kedilerim var, ama 7 senedir vardı, neden şimdi diye aklımı kurcaladı. Kedi alerjisi değilse neye alerjim var yaşadışım ortamde değişen bişey olmadı çünkü. Randevular açıldıiında göğüs hast gitmeyi düşünüyordum zaten ama o kadar komik bi durum ki bütün gece uyutmayan öksürük acile gittiğimde hastanenin kapısına gelince geçti. Doktora da öksürüğüm olmadan gidince ilgilenmez diye düşünüyorum. Çünkü normal zamanda turp gibiyim

4 eylül 2020 03:16

2. Önceki süslü gibi düşünüyorum ben de 2 yastıkla yatmaya başla, yatmadan 2-3 saat önce yemek yemeyi kes. Alerji astım da olabilir ancak ytar pozisyonda nefes darlığı ve öksürük kalple de ilgili süslü acile değil ama uygun zamanda bir kardiyolog veya göğüs hastalıklarına gitmeni öneririm. Geçmiş olsun.

4 eylül 2020 04:24

3. Süslü gece yatar yatmaz gelen öksürük cigerlerle alakalı da olabilir. Sigara iciyorsan bırak ve asla üşütme. Özellikle sizde de olur mu bilmem terleyip üzerimde sogursa fena etkiliyor beni.

4 eylül 2020 09:27

4. A3  böyle olduğunda resmen dik yatıyorum 2 yastık asla kesmez,  sırtımı dayıyorum dil bi yere ama malesef çözüm olmamıştı.

A4  sigara kullanmıyorum zaten bu nefes darlıklarını yaşadıktan sonra kullansam sa hemen bırakırdım. Bide psikolojik olarak çok kötü etkiliyo çünkü malum pandemi dönemi gece birden köhüm köhüm öksürünce korkuyorum korona mıyım ben evdekilere bulaştırıe mıyım acaba koronaysam diye. Yani sesimi dinlemenizi isterdim konuşmaya çalışsam sesim çıkmıyo düdük gibi ötüyorum 😓😓😓

4 eylül 2020 11:14