geldikleri eve misafir çağıran kayınvalide ve kayınbaba sorunu?
haftasonu kayınvalidem ve kayınbabam bize geliyorlar. zaten her gelişlerinde bir şeyler eksik vs olursa diye stres oluyorum. evi yeterince temiz bulmazlarsa söylüyorlar hatta ve bu yüzden özellikle temizlikçi çağırdım gelsin dip bucak temizlesin diye evi. hadi bunlar olan şeyler ama son gelişlerinde kendi kafalarına göre eve ekstra misafir çağırmışlardı. zor durumda kalmıştım hatta burada soru da açmıştım. şimdi duydum haftasonu ailecek görüştükleri arkadaşlarını da bize davet etmişler bir çay kahveye bekleriz birlikte döneriz diye. biliyorum gelince yine böyle izzeti ikram yapmamı bekleyecekler bir sürü. eşim de aman ne olacak deyip geçiştirecek. ben eşime bi şeyler almasını söyleyeceğim ama alınanlar bizim evde kalırsa çürüyüp çöp olacağı için giderken fazla olanların tamamını kayınvalidemlerin eline tutuşturup götürmelerini söyleyeceğim. bir şey derlerse de sizin için alındı bizim evde kalırsa çürür alın götürün diyeceğim uygun dille. bu arada eşim pısırık değil ama babasıyla uğraşmamak için (babası konuyu saçma sapan aşırı uzatıyor ve bıkıyoruz artık) he deyip geçiyor karşı gelmiyor. ben de bozuk atmak istemiyorum ama durumdan rahatsızım yani. hem onlar istedi diye ekstra şeyler yapmam gerekecek hem de evime ekstra kişiler benden habersiz davet ediliyor. bir de ben evde misafir varken çamaşır vs yıkayıp ütü yapamıyorum mesela. bunlar hiç düşünülmüyor. tamam gelin de ben sabahtan akşama dek çalışıyorum haftaiçi. hoş tüm gün tv izliyorlar tlf ile oynuyorlar ben de onlara hizmetle uğraşıyorum. sonra pazar gece kendi işlerimle uğraşmak zorunda kalıyorum. sanki sabah 6 da kalkıp işe gitmem gerekmeyecekmiş gibi. içimi döktüm ama başka tavsiyesi olan var mı ne yapmam gerektiğine dair? kötü insanlar değiller kırmadan nasıl çözebilirim konuyu?