gelecek hayali kurmak vs evlilik meraklısı gözükmek?

süslüler erkek arkadaşıma aşırı bilenmiş ve kırgın bir şekildeyim. biz 5 yıldır beraberiz, okullar bitti. ben aile evine döndüm, o okuduğumuz şehirde yaşıyor. okul bittiğinden beri ayrıyız ve aylarca görüşemiyoruz. ben artık yavaştan birlikte yaşama hayali kurmaya ve istemeye başladım. madem çok özlüyoruz, işimiz gücümüz de var, aklımda biraz evlilik fikri oluşmaya başladı. birlikte geçirebileceğimiz zamanı neden ayrı geçiriyoruz diye üzülüyorum. önceden birkaç defa konusu açılmıştı ama hiçbir zaman net olmadık. dün biraz düşüncelerimi belirttim kendisine ve bana evlilik meraklısı muamelesi yaptı. ben en azından önümü görmek istiyorum, hayatımı planlamak istiyorum yarın hadi kalkıp nikah kıymaya gidelim demedim dedim. kendisi 28 yaşında bu arada askerliğini de yaptı, daha evlilik için erkenmiş, 30 yaşında olsa tamam olabilirmiş, kendisini hazır hissetmiyormuş, evinde tek başına yalnız yaşamak hoşuna gidiyormuş. ben onu zorluyormuşum, zorla evlendirecekmişim. gerçekten asla zorlamadım, bir iki plan yaparız belki hayal kurarız diye düşünmüştüm. çok kırıldım ya. sırf bu da değil. mesela görüşmek istiyoruz beni çağırıyor oraya, e ailem izin vermiyor başka şehire gitmeme sen gel diyorum adama, benim oraya gelmem saçma olur burası tatil yeri yapacak daha çok şey var, orada iki yürüyüp otele tıkılıp kalacağız dedi. ben seninle gelecek hayali kurmaya çalıştım sen bana yanıma gelmenin saçma olduğunu ve sana baskı yaptığımı söyledin, seninle birlikte yaşamayacaksam kiminle yaşayacağım dedim. ben seni kızdırmak için söyledim, haftaya yanına geleceğim falan dedi. kalbim kırıldı ya. ciddi ciddi istemiyorum dedi yani, muhtemelen sırf 30 yaşına gelince 30 olduğu için evlenmek isteyecekti. bende üniversite de erasmusa gidemediğim için yüksek lisans yaparken gitmek istiyordum ama arkamda onu bırakacağım için de içim huzursuz oluyordu, gitmekten vazgeçecektim. şimdi çatır çatır gideceğim valla kendisi evinde yalnız başına oturmaya devam etsin. erkek milleti gerçekten çok garip. konuşmuyorum onunla. hiçbir erkek müsveddesi için hayallerimizden vazgeçmememiz gerekiyormuş.

1. 15 dkdir okuyorum, soru nerde?

20 mayıs 2021 12:16

2. Tam tahmin ettiğim cevap. Okuyup fikir verebileceğinizi düşündüm.

20 mayıs 2021 12:26

3. Birlikte gelecek hayali sadece evlilikle olmadigi icin oyle bi izlenim birakmis olabilirsiniz. Kimse icin geleceginize katkida bulunacak bir seyden de vazgecmeyin. Dunyanin bir numarali salakligidir o ve her kadin tufaya duser. Bu acidan cok iyi olmus bu durum. Yoksa daha buyuk bir hata olacakmis. O erasmusa gidin mutlaka. Ayrica Kafa yapiniz uymuyorsa boyle ciddi bi konuda, yapacak pek bi sey kalmiyor. Sahsen benim de uzun iliskim var ve bu konuda hemfikiriz bastan beri, ikimiz de evlenmek istemedik hic. Bi taraf istiyor olsa cok zor olurdu.

20 mayıs 2021 12:37

4. 5 senenin sonunda yapılacak bişey yok gibi saçma bi bahaneyle imkanı varken yanına gelmeyen, yalnız yaşamayı seviyorum diyip sana geleceğinde yer vermeyen, plan ya da hayal kurmayan adam 30 yaşına gelince de vermeyecek süslüm. İyi düşün taşın, ilişkiden beklentileriniz uymuyorsa uzatmamak lazım. Benim de 2 seneye yakın ilişkim var, henüz öğrenciyim, işim gücüm olunca evlenmek istiyorum, erkek arkadaşım da istiyor çünkü beraber yaşamak istiyoruz. 5 sene uzun bir süre bence, maddi ya da başka bir engel yoksa hazır hissetmeyen adam 30a gelince de sanmıyorum hissetsin. Evlenmek istemiyor olabilir herkes istemek zorunda değil lakin senin böyle bi isteğin varsa illa ki sorun olacaktı ileride bu maalesef

20 mayıs 2021 12:38

5. İstemiyor ve bunu açıkça belli ediyor. Sizi kırmamak için bazı geri adımlar atıyor olsa da evlenmek istemediği bir netlik. Siz de hayatınıza bakın, boşuna o kişiyle evlenme hayali kurmayın çünkü karşınızdaki sizinle aynı hedefte değil. Siz de başkaca hayallerinizden olmayin boşu boşuna, hayat geçip gidiyor.

Bir de soru sorarken soru sorun yani cidden.

20 mayıs 2021 12:39

6. Haklısın anonim 1 süslü, kusura bakmayın lütfen:) biraz iç dökmek gibi oldu anlatacağım bir arkadaşım olmadığı için. Buradaki süslülerin net ve kesin cevapları hoşuma gidiyor, biz bazen görmek istemeyip görmüyoruz çünkü gerçeği.

20 mayıs 2021 12:41

7. Süslü çok masum geldin bana. Kalkıp gelecek hevesi yok belli ama gelecek planınız da yok birlikte. Yani evlenmek istemez adam olabilir ben de istemiyorum evlilik ama sevgilim yanımda olsun isterim yine aynı evde yaşamak için gayret gösteririm vs. Adamın böyle dertleri hiç yok. Gelecek düşünmediği yanında olmaya çok hevesli olmadığı kadın için de kalkıp yol tepmeye uğraşmıyor belliki. Yani sonuçta tatil yeri tamam da artık aylar geçmiş ben seni göreyim yeter dersin, evde koyun koyuna yatarsın mekân mı seçilir orası güzel burası kötü saçma yani. Sakın sakııın planlarını erteleme kendi hayatına bak hatta yeni şeylere ver kendini kafanı ona takma. Geleceği olmayan bi ilişkinin içindesin kendini üzme. Sana ne kadar ilgiliyse sen de o kadar ol fazlasını yapma.

20 mayıs 2021 13:34

8. Teşekkür ederim fikirleriniz için süslüler. Bende öyle düşünüyorum, gezmek veya evde oturmak farketmiyor ki sonuçta birbirimizi göreceğiz. Benimle bir gelecek kurmadığına yavaş yavaş alıştırmam gerekiyor sanırım kendimi. Yani bazı şeyleri görüyordum da insan pat diye kestirip atamıyor. Resmen 30 yaşına gelince evlenirim, şimdi yalnız yaşamak hoşuma gidiyor dedi:d birde diyor ki tabiki seninle evleneceğim kimle evlenicem başka. Sen daha kalkıp yanıma gelmeye üşeniyorsun ya. Hep fedakarlık ben yapacağım zaten. Ben böyle hazırlık falan konuşmak istemiştim, ev düzmek maddiyat gerektiriyor. Maddi durumumuza göre plan yaparız vs.

20 mayıs 2021 13:54

9. Süslüm bizde 5 senedir birlikteyiz ben erteleyelim diyorum sevgilim inatla tutturuyor neden birlikte geçireceğimiz vakti ayrı ayrı geçirelim evlenelim artık diyor yani. Yalnız yaşamayı seviyorum ne demek ya? Seven insan bu cümleyi kurmaz yani. Sizin yaşınız kaç bilmiyorum ama ben yaşım büyük olmadığı için istemiyordum ama artık bende istiyorum çünkü sokağa çıkma yasakları, pandemi vs. Asla görüşemiyoruz.

20 mayıs 2021 14:34

10. Size boyle davranan insanlarla nasil hala birlikte olabiliyorsunuz aklim almiyor. Ss umarim belki bir gun evlenmek ister diye bir umutla devam etmiyorsundur?

Seni seviyor olsa evlenmeyi dusunmese bile o fikre sicak bakardi. Ayrica uzun zamandir gorusemiyorsunuz ve adam gorusmek icin kilimi kipirdatmiyor? Sirf sevgilisini gormek icin hafta sonlari kmlerce yol yapan ve evden cikmayan insanlar biliyorum. Tatile mi gelecek sanki seni gormeye gelecek.

Ayni benim eski sevgilim. Biz de boyle ayri dusmustuk ve bilet parasini ben vericem yeter ki gel dedigim halde mirin kirin edip bir kere gelmedi. Sonra gotune tekmeyi koydum. Seven insan firsat yaratir nokta

20 mayıs 2021 14:41