gelecek hayali kurmak vs evlilik meraklısı gözükmek?
süslüler erkek arkadaşıma aşırı bilenmiş ve kırgın bir şekildeyim. biz 5 yıldır beraberiz, okullar bitti. ben aile evine döndüm, o okuduğumuz şehirde yaşıyor. okul bittiğinden beri ayrıyız ve aylarca görüşemiyoruz. ben artık yavaştan birlikte yaşama hayali kurmaya ve istemeye başladım. madem çok özlüyoruz, işimiz gücümüz de var, aklımda biraz evlilik fikri oluşmaya başladı. birlikte geçirebileceğimiz zamanı neden ayrı geçiriyoruz diye üzülüyorum. önceden birkaç defa konusu açılmıştı ama hiçbir zaman net olmadık. dün biraz düşüncelerimi belirttim kendisine ve bana evlilik meraklısı muamelesi yaptı. ben en azından önümü görmek istiyorum, hayatımı planlamak istiyorum yarın hadi kalkıp nikah kıymaya gidelim demedim dedim. kendisi 28 yaşında bu arada askerliğini de yaptı, daha evlilik için erkenmiş, 30 yaşında olsa tamam olabilirmiş, kendisini hazır hissetmiyormuş, evinde tek başına yalnız yaşamak hoşuna gidiyormuş. ben onu zorluyormuşum, zorla evlendirecekmişim. gerçekten asla zorlamadım, bir iki plan yaparız belki hayal kurarız diye düşünmüştüm. çok kırıldım ya. sırf bu da değil. mesela görüşmek istiyoruz beni çağırıyor oraya, e ailem izin vermiyor başka şehire gitmeme sen gel diyorum adama, benim oraya gelmem saçma olur burası tatil yeri yapacak daha çok şey var, orada iki yürüyüp otele tıkılıp kalacağız dedi. ben seninle gelecek hayali kurmaya çalıştım sen bana yanıma gelmenin saçma olduğunu ve sana baskı yaptığımı söyledin, seninle birlikte yaşamayacaksam kiminle yaşayacağım dedim. ben seni kızdırmak için söyledim, haftaya yanına geleceğim falan dedi. kalbim kırıldı ya. ciddi ciddi istemiyorum dedi yani, muhtemelen sırf 30 yaşına gelince 30 olduğu için evlenmek isteyecekti. bende üniversite de erasmusa gidemediğim için yüksek lisans yaparken gitmek istiyordum ama arkamda onu bırakacağım için de içim huzursuz oluyordu, gitmekten vazgeçecektim. şimdi çatır çatır gideceğim valla kendisi evinde yalnız başına oturmaya devam etsin. erkek milleti gerçekten çok garip. konuşmuyorum onunla. hiçbir erkek müsveddesi için hayallerimizden vazgeçmememiz gerekiyormuş.