gelinlik giymek istemeyen var mı?

kendimi pek beğendiğim söylenemez, beyaz rengi de normalde bile giymem. gelinlik deyince kendimi hayal ediyorum hiç yakışmaz diye düşünüyorum bir de fotoğraf vs çekilecek. fobi oldu bende. var mı böyle hisseden yoksa tek ben miyim? :d

1. Gelinliğim, diktirmeme rağmen hiç istemediğim şekilde oldu çünkü diken adam beni hiç dinlemedi kendi kafasına göre bir şey yaptı. Sonuç, son gece gelinliğin bir parçasını çıkartmaya karar verdim, bir tık düzelse de bomboktu ve nikahtan bir 6 ay içinde ihtiyacı olan birine verdim. Fotoğraf çekimi filan yaptırmadık.

Soruya cevap olmadı sanki ama demek istediğim; çok da önemli değil bu şeyler. Kendini nasıl iyi hissedeceksen onu yap.

11 eylül 2021 15:27

2. Evet eskiden beri cinsiyetçi bulmuşumdur beyaz renkli gelinlik giyme olayını. Saflık bilmem ne, çok saçma. Tek aklıma makul gelen gerekçe, gelin ve damadın özel günü olduğu için ikisinin de diğer insanlardan farklı bir renk giyinmesi, herkes beyaz gelinlik olacağını varsaydığı için kimse beyaz giyinmez misal düğünde (bazı salaklar hariç). Bu açıklama da yine tutarlı gelmiyor çünkü damat da beyaz giymek zorunda değil, diğer misafirlerle karıştırılabilecek renkte giyinebilir. Yine dönüp dolaşıp kadına has saçma klişeye geliyoruz, sonuç olarak ben de sana yakın düşüncedeyim belki biraz daha farklı gerekçelerle de olsa. Bence nasıl kendini iyi hissediyorsan öyle giyinmelisin süslü. Kimseyi de ilgilendirmemeli.

11 eylül 2021 15:49

3. Hep bir kadının en önemli günü düğünü diyorlar ama bu görüşte olan cok az kadın var. Bunu düşünenlerin çoğu erkekler. Lisede bile tanıdığım erkeklerin çoğu düğünlerini planlamislar, nasil istediklerini, vb ve bu konuya kadinlardan daha cok onem veriyorlar.

Ben de cok saçma buluyorum. Bekaretin göstergesi olan beyaz renk olsun, kadının hediye paketi gibi kocaya verilmesi olsun, adını bilmediğimiz akrabaları çağırmamız olsun, cok gereksiz geliyor. Samimi kisiler arasında daha güzel bir düğün yapılabilir ama cogu zaman gelinin değil de koca, gelinin annesi ve kayinvalidenin istekleri goz önünde bulunduruldugu icin çoğu gelin mutsuz oluyor.

11 eylül 2021 15:55

4. Türk kültüründe gelinlik rengi aslında kırmızıdır. Batı kültüründen etkilenerek beyaz giyilmeye başlandı birçok kültürde. Bence bu üzücü bir şey. Farklı kültürlerin gelinlikleri bence çok hoş görünüyor sıkıcı beyaz gelinlikler yerine. Beyaz renkten nefret eden biri olarak asla beyaz gelinlik giyemem.

11 eylül 2021 16:01

5. soru sahibi ben de bana yakışmaz diyordum, vakit gelince gelinlik denemeye gittim yakışıyormuş. bir sürü model var eminim çok yakışacaktır.

11 eylül 2021 16:15

6. (link: https://www.google.com/amp/s/amp.reddit.com/r/Kibbe/comments/kjckhk/thoughts_on_these_wedding_dresses_for_a_fgsg/ Bu tarz bir şeyler giymeyi planlıyorum )

11 eylül 2021 17:16

7. Ben de hiç istemiyorum cidden, hiçbir zaman hevesim de olmadı. Aşırı gereksiz geliyor bana. Olmadı Böyle uçuşlu tüllü beyaz elbise giymek isterim

11 eylül 2021 17:25

8. Öff kliişe ötesi cevaplar. Arkadaşlar her gelinlik beyaz değil haberiniz var mı? Mesela krem, kırık beyaz dedikleri asla süt beyazı durmayan renkler kullanılıyor son yıllarda. Tribe girmeden önce bir piyasayı araştırıp ona göre bunalıma girseydiniz bari drama queenler.

11 eylül 2021 19:56