gerçekten bakımlıyım ortama girdim mi farkedilirim diyenler?

gerçekten böyle olanınız ya da çevrenizde böyle olanlar var mı ?genelde nasıl gözükürsünüz? yani nelere dikkat edersiniz? kombin,saç,cilt ,tırnak vs konusunda.20 yaşındayım, 19 yaşına kadar kilolu olduğum için alışmışım paspal giyinmeye .beni kilolu ,yaşımız yakın olan süslüler anlar .kilolu olunca herkes değil tabii ama bir çoğumuz  babanne işi modeller giymeye alışıyoruz . hatta kıyafet bile almıyoruz çoğunlukla. kilo verince alırız diye şimdi kilo verdim ama nereden başlanır bilmiyorum.bir topuz yapıp dışarı çıkıyorum resmen makyaj deseniz eh arada hiç öyle şu maskeyi yapim şunu yapim diyen biri olamadım.açıkcası bu yüzden özgüvensizimde farkedilmek en azından bakımlı denmek istiyorum . yardımcı olur musunuz ?sizler neler yapıyorsunuz ?

1. bu soru daha geçen gün soruldu size link atacaktım ama bulamadım :( günaydın süslü bu arada.

25 mayıs 2020 07:16

2. Göremedim süslüm :( Sanada günaydın 🌺

25 mayıs 2020 07:17

3. Sac cok onemli bence. Boyu gereksiz uzun olmasin, kesimi iyi olsun dogal rengiyle de gayet iyi olur hicbi sey yapmiyosaniz tepeden toplayin. Bi arkadasim en depresyonda en kilolu olup yuzu sivilce dolu kipkirmizi kendini en kotu hissettigi zamanlarda bile ojesini asla eksik etmezdi. Saci dumduzdu, ya tepeden at kuyrugu ya topuz yapardi, kirpikleri cok zayifti, rimel surunce acayip degisirdi. Bi de fondoten surerdi kizarikliklari kapatmak icin baska makyaj da bilmezdi ve aninda bakimli gorunurdu

25 mayıs 2020 07:18

4. arayan derviş (link: https://www.suslusozluk.com/soru/aranızda-ben-gerçekten-bakımlıyım-diyen-var-mı-rutininiz-neler?i=1978449 muradına) ermiş (gizlinot: swh) ama hadi bu başlıkta da konuşalım. ben pek bakımlı değilim o yüzden sadece siz bakımlı süslüleri dinleyeceğim :D özellikle ayaklarım çok fena ya onlara bakım yapsam iyi olacak topuklarım falan aşırı kuru kıyafetlere sürtüyor :(

25 mayıs 2020 07:20

5. Ben de mesea lisede ya da universitenin baslarinda guzel kiyafetler alirdim giyinirdim begenirdim ustumdekileri ama disari cikinca tam istedigim gibi bazi diger kizlar gibi olmadigimi fark ederdim hep eksik ne derdim. Sac ve makyajmis bunu baya gec anladim :)

25 mayıs 2020 07:21

6. Anonim 3 dediklerini not ediyorum süslü .açıkcası cildimde sivilce gibi sorunlar yok. dönem dönem çıkar .makyajıda eh işte ama saçlar falan hani alışmışım ya nasılsa kiloluyum kimse bakmaz diye bi algıdan (yanlış tabii) hangi model yakışır bilmiyorum.  deneyeceğim şu karantina sürecinde. bir de ben oje severim ama hiç süremiyorum .süslü doğrusu tırnaklarım çok şekilsiz işaret parmaklarım mesela daha yuvarlak geliyor. diğer tırnaklarım küt kuaföre gidip manikür mü ?pedikür mü ?yaptırmam lazım .resmen bunun ayrımını bile bilmiyorum

Anonim 1 bakayım süslüm hemen

25 mayıs 2020 07:26

7. Makyaj en önemsiz konu. Öncelikle kokuna dikkat etmen, tüylerini düzenli temizlemen ve dişlerine iyi bakman gerekir. Tırnakların düzgün değilse eğer kesebilirsin. Oje seviyorsan kısa tırnağa koyu renk oje kullanabilirsin ama burda önemli olan asla ojene yama yapma ve ojelerin bozuk gezme. Saçların yine her zaman temiz olmalı. Toplarsan bile internette bir çok video da kendine uygun toplama çeşitleri bulabilirsin. Hepsinden önemlisi dikkat çekmek istiyorsan her zaman en içten ve samimi gülümsemenle, tüm özgüvenini kullanarak bir ortama girmen ve insanların elini güven veren bir sertlikle sıkman seni her zaman dikkat çekici kılacaktır :) kendine güven sevgili süslü :)

25 mayıs 2020 08:38