gerçekten kafayı parayla bozdum?

dandik bir okulda veteriner fakültesinde okuyorum daha 1. sınıfım ve deli gibi gelecek kaygısıyla boğuşuyorum. çoğu kişi bu durumda farkındayım ama şimdiden internette araştırıyorum bölümümle ilgili olumsuz yorumları okuyup iyice kasvete boğuluyorum. işsiz kalacağım, iş bulsam bile üç kuruşa çalışacağım, hayatımın hiçbir döneminde rahat edemeyeceğim, kıt kanaat geçinmeye çalışacağım diye düşünüyorum. yurtdışına gitmek istiyorum ama nasıl yapacağım onu da bilmiyorum. böyle kötü okullarda ya da kötü bölümlerde okuyup iyi kazanan, yürüyüp giden yok mu hiç çünkü hiç görmedim böyle bir şey

1. Süslü daha 1.sınıfsın. Çok çalışıp üniversite sınavına gir. İstediğin okul/bölüme git. Geç değil ki

28 şubat 2021 21:05

2. Keşke veteriner olsaydım yurtdışına gidebilirdim ama hukukçuyum. Mesleğin yurtdışında yapılabilecek bi meslek senin yerinde olsam dil kasardım hem normal dil hem meslek dili. Daha küçüksün zaten çabucak öğrenirsin. Ben hukuk 1. Sınıftayken yayılıp yatıyordum şuan o kadar pişmanımki.

28 şubat 2021 21:15

3. a2 bölümümü seviyorum aslında tıp okumayan aç kalıyor gibi bir algı var kafamda sadece ne yazık ki. a3 evet ingilizce öğrenmeye çalışıyorum b2 seviyesindeyim ama bölümün önü açık mı bilemiyorum umarım gidebilirim gerçekten kalmak istemiyorum çünkü.

28 şubat 2021 21:26

4. süslüm haklısın ama mezun senemdi zaten bu sene. çok iyi sonuçlar yaptığım söylenemez bir sene daha kalıp çalışma gücünü görmedim kendimde ve tercih yaptım. şimdi tekrar hazırlanmaya kalksa bu sene olmaz zaten tercih yaptığım için puanım kırılacak seneye anca o da kazanabileceğim kesin değil her sene yığılma artıyor. yani maalesef o benim için bir seçenek değil

28 şubat 2021 22:25

5. aynısını diş hek için düşünüyorum pöffff bi de mezuna kalıp girdim napıcam ben bu hayatla

1 mart 2021 04:06