gerçekten karşı cinse kök söktürmek mi gerekiyor?

selamlar. başlık biraz sert oldu farkındayım ama az önce bir soruda okurken merak ettim. bir yazar erkekleri ciddiye almamaya başladığını kısacası köpek çektirdiğinden falan bahsetmişti. benim de aklıma geldi zamanında süslü sözlükte çok konuşulmuş bir entry vardı. hatta burda da entry olarak mı ne girilmişti o yazı. hatırlayan yazarlar link bırakırsa çok sevinirim. bir kadın yazar; erkekler tarafından hep kullanıldığından, ilişkiye değer veren ilgisini gösteren kadın olmaktan vazgeçtiğini yazmıştı. işte artık daha nazlı niyazlı biri olduğundan hep erkeklere" beni kaybedebilirsin dikkatli ol." tarzı bir mesaj verdiğinden bahsetmişti (link: https://66.media.tumblr.com/d040d7726ceb1c20dff0fbcceb3f4844/tumblr_pwg58dtigz1ujmvy2o1_1280.jpg murat övüç tarzı yani :d) kısaca o da erkeklere kök söktürmenin faydalarından bahsetmişti yani. sizce de gerçekten böyle mi? ilişkilerinde bu tarz dönüşüm yaşayan yazarlar var mı? tabii beş parmağın beşi bir değil ve bütün erkekler böyle değildir ama ben sözlük genelini merak ediyorum. bana soracak olursanız ben ilişki cahili bir insanım daha önce kimseyle bir ilişkim olmadı. hoşlandığım zaman ilk adımı atmaktan çekinmedim hep sosyal medyadan falan yazdım. ilgimi belli etmeye çalıştım ama olmadı bir türlü. belki de iki kere göz kırpıp "sana kırpmadım kiii" deyip geri kaçmalıydım karşımdakini manyak etmeliydim. bilmiyorum. biraz karışık bir anlatım olduysa özür dilerim.

1. bir erkekten ilgi göremiyorsanız sorun sizin taktik yapmıyor oluşunuz değil o erkeğin size ilgi duymuyor olmasıdır. bence kök söktürmeliyim düşünceleri aşırı sığ ve hastalıklı. insanlara olduğunuz gibi davranın. yanınızda kalmıyolarsa şanslısınız. demek ki size uygun biri değilmiş.

27 mayıs 2020 20:29

2. Fazla uzun okuyamadım. kısaca demek istediğinizi anladım .öncelikle süslü bence bundan kasıt, kendinizden çok birini sevmeyin demek .bakın şunu ,bunu yapın demem. çünkü planlarla asla ilerletemezsiniz .flört ,aşk ama herkesin keskin çizgileri olmalı .ben çevremden gördüğümü söyleyim adam kıza küfrediyor ama seviyorum denilerek affediyor.aldatılıyor ama seviyorum denilerek tekrar affediliyor. bazı kadınların kendine saygısı yok .Karşısındaki insan zaten saygı duymuyor kendine duymayana adam aman istediğimi yapayım nasılsa ağlak affeder diyor .Kadın bu durumdan vazgeçince ,dank edip dayanamayıp uzaklaşınca ,adam şaşırıp peşinde koşuyor, ne oluyoruz?? diyerek ama bizimkiler bunu kaçan kovalanır olarak algılıyor.Genelde kendini sevdiğini, keskin çizgilerin olduğunu hissettirirsen en başından beri adam kaybetmekten korkuyor ama bizimkiler bunu kendine oyun etmeye kaçan kovalanıra yorumlamış .her şeyin başı kendine saygıda bunu ne zaman öğreniriz bilemiyorum.

27 mayıs 2020 20:32

3. ne demek istediğinizi anladım anonim 2. ben de bena karşı ilgili olmadıkları için devamı gelmediğini biliyorum ve hiç taktik falan denemedim. ama sözlükte bu sorduğuma benzer yazılar görünce düşüncelerinizi mersk ettim.

27 mayıs 2020 20:36

4. bunu taktik yap seklinde demiyorum da kok sokturen insan direkt "bana paspas muamelesi yapamazsin" mesaji veriyor. e iliskide biri her zaman daha ustun oluyor. o kisi kadin olmazsa o iliski yurumuyor. taktik yap, yalandan kac ki kovalan demiyorum, ama hakkini arayabilen insana herkes her yerde daha cok saygi duyar zaten. bu da oyle. olay taktik degil yani bir durusunun olmasi. "beni itip kakamazsin" mesaji verebilmek.

27 mayıs 2020 20:50

5. Yani belki ilişkiyi başlatmak için gizemli haller cool havalar gerekebilir ama ilişki bu şekilde devam ettirilmiyor. Aksine mutsuz yorucu bir insan olduğunuzu düşünüp iyice kaçmaya başlayabilir karşınızdaki. Yani ilk flört aşamasında öyle kartlarınızı açık oynamayın sevgiye ilgiye boğmayın ama rayına oturunca kendiniz olun olduğunuz gibi olun eğer partneriniz sizi olduğunuz gibi devam edemiyorsa zaten noktayı koyun bitsin her iki taraf içinde en iyi karar olur. Genel olarak konuştum çnkü kadın erkek diye ayırmıyorum ben. Ben de bir kadın olarak benimle ilgilenen adamı keşfetmek gizemini hislerini çözmekle uğraşmayı severim. Hemen paylaşımıma üşüşen ilgisini her an belli eden adama gizemli olanı tercih ederim.  Diğer bir konu başkasını sizden önce tutmayın zaten o başka bir boyut olur artık.

27 mayıs 2020 20:52

6. Ayrıca bu taktikleri uygulayan insanların çoğu mesaj attı iki saat sonra cevaplayım yok bi o yazsın bi ben aslında karşı taraftan daha çok kafayı patlatmış umursamış oluyorlar farkında değiller

27 mayıs 2020 20:54

7. teşekkürler cevaplarınız için. :) dediğim gibi genel olarak merak etmiştim. uzun bir süre kimseyle bir şeyler yaşamak gibi bir düşüncem yok buna vaktim de yok zaten ama sizin düşüncelerinizi okumak güzel oldu.

27 mayıs 2020 21:01

8. Taktik olarak uygulamıyorum ama benim karakterim tam olarak böyle. Kimseye kolay kolay yelkenleri suya indirmem ilişkilerimde çok sertim hiç tahmin edemeyeceğim insanları peşimde koşarken buluyorum. Bi ilişki istesem bunu taktik olarak uygularım kesin

27 mayıs 2020 21:07

9. bence sizin sağlıklı ilişki tanımlarınız yok. paspas muamelesi görmemek için illa kök söktürmeniz gerekmiyor.

27 mayıs 2020 21:26

10. Ben hiç böyle bir taktik yapmasam da ilişkideki seni bir kalemde silebilirim kişisi oluyorum ama kendimi bildim bileli böyleyim. Niye bilmiyorum ama erkekleri hayatımdan çok bayılsam bile çıkarırken hiçbir zaman zorlanmadım ve en ufak bir soğukluk da sildim. Şuan bir sevgilim var ona karşıda böyleyim ve bunun farkında, bana anormal bir bağlılık gösteriyor bi kaç kez sebepsiz ayrılmak istediğimde neredeyse dizlerime kapanacaktı, bunu başka ilişkilerimde de yaşadım ama direkt bu tavırla ilgisi olduğunu da pek sanmıyorum. Buna kapılan erkek en fazla gençlikte olur bence

27 mayıs 2020 22:09